‘Unutursam Fısılda’ sinema filminde canlandırdığı ‘Hanife’ karakteriyle unutulmazlar arasına giren usta sanatçı Işıl Yücesoy, şimdilerde  ‘Kara Para Aşk’ dizisinin setinde çalışmalarına devam ediyor..  Sanatçı, Tuba Büyüküstün, Engin Akyürek ve Emre  Kızılırmak gibi genç oyuncularla aynı seti paylaşmaktan son derece mutlu olduğunu söylüyor.  

 

Işıl Yücesoy; “Ben yaşını almış deneyimli bir sanatçı olarak, genç oyuncularla tanışmaktan,  onlarla karşılıklı sahnelerde oynamaktan son derece mutlu oluyorum. Onların enerjileri  de bana geçiyor!  Benim onlara öğreteceğim çok şey olabilir ama benimde onlardan öğreneceğim çok şey oluyor;  dünya görüşleri, sanata bakış açıları, hayata bakış açıları ilgimi çekiyor. Kaldı ki ben çocuğumu da öyle yetiştirdim! Allah’tan öğretmendim o sırada, hiçbir zaman onları yok kabul etmedim, her zaman duyarlı davrandım istek ve talepleri karşısında.insan eğer niyetlenirse ne kadar çok şey öğreneceğini görebilir.  Gençlerin birçoğu  yetenekli çocuklar ve benim şimdiye kadar çalıştığım gençler  disiplinli,elbet aralarında fire verenler olacaktır,herkesin aynı olması mümkün değil.Bu sette çalıştığım gençlerin,bir gün beş dakika geciktiklerini görmedim. Ezbersiz gelmiyorlar.  Bende onlara şapka çıkartıyorum. Her zaman istediklerinde benim deneyimlerinden yararlanabilirler. Biz geldik gidiyoruz, artık onlara emanet  sektör… Bu iş bir bayrak yarışıdır. Bizden sonra onlar bu işe  soluk verecekler, yaşatacaklar… Onlara da özenip başka gençler çıkacaklar yola. Bu defa da onlar benim yaptıklarımı diğerlerine yapacaktır. Bu böyledir, hiç değişmez.” dedi.


 

USTA’DAN GENÇLERE TAVSİYELER

“Türk Sineması emin ellerde diyebilir miyiz?” sorusuna Işıl Yücesoy;  “Aralarında çok kıymetli, çok değerli sanatçılar var. Zaten bizim toplum çok enteresandır.  Eğer bir rahatsızlığı varsa, adını bile koyamasa silkeler atar! Bu merdivenleri çıkmak her zaman çok zordur. Ama paldır küldür de alırlar adamı aşağıya! Onun için ben genç arkadaşlarıma bir tek şunu derim; lütfen çalışsınlar, lütfen ciddi olsunlar, işlerinde laubali olmasınlar, her şeyi halk için yaptıklarını görsünler. Halk tepeye çıkardığı gibi pat diye indirir de! O yüzden genç  arkadaşlarımın hepsine başarılar diliyorum. Hepsi birbirinden değerli çocuklar. ” dedi.

 

ARAP ÜLKELERİNDEN İLGİ BÜYÜK… IRAK VE CEZAYİR’DEN YAZIYORLAR…

Sosyal  medyadan Tuğba Büyüküstün, Engin Akyürek ve Emre Kızılırmak  ile birlikte fotoğraflarını paylaşan sanatçı Işıl Yücesoy, Arap ülkelerinden hayranlarının kendisini takibe alıp yorumlar yaptığını belirterek; “Bizim fotoğraflarımızı gördükçe takip ediyorlar, kimi Irak’tan kimisi Cezayir’den yazıyor. Ben mutlu oluyorum bu mesajlardan.”  dedi.


 

TUĞBA BÜYÜKÜSTÜN İLE 10 YIL ÖNCE BIRAKTIĞIMIZ SETTEN DEVAM EDİYORUZ GİBİ

Emre Kızılırmak’ın Best Modellikten gelip başarılı olduğunun hatırlatılması üzerine Işıl Yücesoy, “Çalıştığım çocukları araştırmak biraz adetimdir. Allah’tan google diye bir şey var. Hepsine baktım. İtiraf edeyim ki gençleri çok fazla tanımıyorum. Çok güzel, çok hoş çocuklar. Efendi ve çok saygılılar. Bu durum beni mutlu ediyor. Tuğba Büyüküstün ile ilk ‘Çemberimde Gül Oya’ da 10 yıl evvel karşı karşıya oynadığımda, çok tatlı, naif, cici bir kızdı. Zarife’yi oynadı. Zarife’den sonra da Tuba Büyüküstün oldu zaten. Şimdi iki çocuklu genç bir anne. İnsan, onur duyuyor. O sevgimiz, o saygımız hep devam ediyor. Sanki bu kadar 10 yıldır görüşmemişiz gibi değil de; 10 yıl evvel bıraktığımız setmiş gibi devam ediyor! Aradan girmek zordur ama ‘’Hala’’ olarak beni seyirci bağrına bastı. Arada birde benden korkuyarlar, ‘Nefret hala’ diyorlar…  Çok gülüyorum, inanılmaz eğleniyorum onlarla… (gülüyor)  ‘Kara Para Aşk’ın tüm ekibine buradan çok teşekkür  ederim. “ diye konuştu.

Editör: TE Bilisim