İçeriği ve “hadsiz” konuklarıyla fark yaratan yeni projenin üçüncü konuğu ülkemizin sayılı kadın akrobasi pilotlarından biri olan Nur Olmsted idi. Online derginin bu sayısında ayrıca döneminin en hadsiz kişiliklerinden biri olan ve içinde yeşerttiği doğa/insan aşkı ile Batı Anadolu’da bulunan tüm ormanları yeşerten ve yaşatan Manisa Tarzanı da yer alıyor.

 

Neslihan Atagül Doğulu’nun Bu Sayıdaki Röportaj Konuğu Mimarlık Kariyerini Bir Kenara Bırakarak Akrobasi Pilotu Olmak İçin Büyük Fedakarlıklar Üstlenen Nur Olmsted

“Hadsiz”in üçüncü sayısında okurları ilk olarak Türkiye’nin az sayıdaki kadın akrobasi pilotlarından biri olan Nur Olmsted ile yapılan keyifli, ilham verici ve bir o kadar da harekete geçiren röportaj karşılıyor. Kendimize çizdiğimiz kariyerimiz, karşımıza çıkan seçenekler ve hayata karşı bakış açımızın ele alındığı röportajda Neslihan Atagül Doğulu’nun soruları ve Nur Olmsted’in cevapları, okurun da kendi hayatı hakkında çıkmazda olduğu konularda doğru kararı vermesi ve önündeki seçenekleri daha iyi düşünmesine yönelik farkındalık yaratacak. “Ne dediğimize ne dilediğimize, gönlümüzden ne geçirdiğimize hâkim olalım. Her şey mümkün. Ürettiğimiz bahanelerle tutmayalım kendimizi. Kendimize koyduğumuz sınırlar var. Ben koymuyorum artık. Örnek olsun keyfim. Sevdiğim işi yapıyorum. Risk alıyorum ama korkmuyorum kaybetmekten; gönlüme güveniyorum, çalışkanlığıma, aklıma” cümleleriyle söylemek istediği şeyi belirten Olmsted, “Benim bu yolculuğumun beraberinde getirdiklerinden biri de sadeleşmek, hafiflemek” cümlesiyle atıfta bulunduğu yaşamındaki fazlalıklara elveda demesi de röportajda öne çıkan kısımlar. Görsel, yazılı ve işitsel olarak yayınlanan röportajda ikili, alacağımız kararlarda bizleri tetikleyen şeyi, umutsuzluğa kapıldığımızda tutunacağımız dalı, insanlığa olan faydalarımızı ve yaşam biçimleri üzerine okura her satırında ilham veren bir röportaja imza attılar.

Doğa İçin Yaptıklarıyla Halkın Gönlünde Sarsılmaz Bir Tahta Oturan Kişiliğin Portresi: “Manisa Tarzanı”

Derginin üçüncü sayısında okurlara ilham veren bir başka isim de içinde yeşerttiği doğa/insan aşkı ile Batı Anadolu’da bulunan tüm ormanları çok uzun sayılmayan bir insan ömründe yeniden yeşertmiş ve yaşatmış Manisa Tarzanı olacak. Derginin kuruluş amacı ve yer vereceği hadsiz kişiler için oldukça uygun bir profile sahip olan Manisa Tarzanı’nın ele alındığı yazıda, kişiliği yazıya döküldü. Hem I. Dünya Savaşı’nda hem de Kurtuluş Savaşı’nda cephelerde savaşmış ve İstiklal Madalyası olan bir Anadolu gazisi olan Manisa Tarzanı’nın takdir edilesi hikayesi derginin yeni sayısında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim