Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te çekilen TRT 1’in yeni dizisi “Balkan Ninnisi”, kısa sürede izleyicilerin gözdesi olmayı başardı

Eğlendirirken hüzünlendiren etkileyici hikayesi, usta oyuncu kadrosu, yetenekli genç yıldızlarının güçlü performansları ve Üsküp’ün muhteşem güzelliklerini sergileyen sahneleriyle ilgi odağı olan “Balkan Ninnisi” kadrosuna, Makedonyalı sevilen oyuncu Erman Saban da katıldı. 

Dizinin, 5 Temmuz Salı akşamı TRT 1’de yayınlanacak üçüncü bölümünde izleyeceğimiz Saban, Neriman’ın yıllar önce evi terk eden oğlu ‘Zafer’ rolünü başarıyla canlandırıyor. Makedonyalı bir kıza aşık olan,  ona karşı çıkan dayısı Köfteci Süleyman (Erdal Özyağcılar) ve annesi Neriman’ı (Özlem Türkad) dinlemeyerek aşkı tercih eden Zafer'in yuvayı terk edişi, ailenin unutulmaz dramlarından biri oluyor.

Küçük bir çocuk olarak abisinin evi terk edişine tanık olan ve bunu engelleyemeyen Ertan’da (Emre Bey) da travma yaratan bu üzücü olay, dizinin 3. bölümünde ekranlara yansıtılıyor. 


 

Kuşaktan kuşağa geçen aşk dramları…

Üsküplü Üzeyir Bey'in ailesinde yaşanan aşk dramları kuşaktan kuşağa devam ediyor… Köfteci Süleyman, uzun yıllar önce Makedonyalı Nina’ya aşık olmuş ancak ailelerin karşı çıkmasıyla bu büyük sevdadan vazgeçmek zorunda kalmıştı.  Bu büyük aşk, yıllar geçtikçe küllenip yok olmuş gibi görünse de Süleyman’ın yüreğinde sürekli kanayan bir yara olarak kalmıştı. Köfteci Süleyman, ailesi için mutluluğunu hiçe saymış, kendisini onlara adamıştı ancak çocuğu gibi yetiştirdiği yeğenlerine engel olmayı başaramadı. 

Makedonyalı kızlarla aşk sevdası, bu ailede kuşaktan kuşağa geçecek ve üzüntü kaynağı olmaya devam edecekti. Köfteci Süleyman’ın ardından Zafer de Makedonyalı bir kıza aşık olacak ve ona karşı çıkan ailesini değil, sevdiğini tercih ederek memleketini terk edecekti. 


 

Ertan ve Jovanka aşkı için umut var mı?

MİCHAELA ASTRO ÖNGÖRÜLERİYLE 2024 GELİYOR MİCHAELA ASTRO ÖNGÖRÜLERİYLE 2024 GELİYOR

Her zaman, iyi günde, kötü günde,  her konuda birbirlerine kenetlenen sevgi yüklü bu aile, yıllar sonra Ertan’ın Makedonyalı Jovanka’yla (Merih Öztürk) yollarının kesişmesi ile sarsılacak. Bu iki genç, boylarını aşan engellerle mücadele edip birbirlerine kavuşabilecek mi? Ertan, abisi Zafer’in yolundan giderek sevdasını mı tercih edecek, yoksa dayısı Süleyman gibi aşkından vazgeçip kendisini ailesine mi adayacak?  Bunu önümüzdeki haftalarda yayınlanacak “Balkan Ninnisi”nin yeni bölümlerinde izleyeceğiz. 

 

Erman Saban, sanatçı dostlarına oyuncu koçluğu yapıyor…

Yıllar önce çekilen ve izlenme rekorları kıran “Elveda Rumeli”de de rol alan ve Makedonya’nın sevilen oyuncularından biri olan Erman Saban“Balkan Ninnisi”nde rol almakla kalmıyor, diziye her konuda destek oluyor. 


Aylar önce başlayan dizinin hazırlık ve prodüksiyon sürecinde, Balkanlar’daki oyuncuların belirlenmesinde aktif olarak görev alan Saban, birlikte rol aldığı oyuncu dostlarına da şive koçluğu yapıyor. Doğup büyüdüğü toprakların dilini, geleneklerini, adetlerini dizinin yapım ve oyuncu ekibiyle paylaşan Erman Saban“Balkan Ninnisi”nin başarı grafiğini yükseltmek için Üsküp’teki birçok kurum, kuruluş ve dernekle iş birliği yapıyor. Erman Saban’ı önümüzdeki haftalarda yayınlanacak yeni bölümlerde birbirinden ilginç sürpriz olayların perde arkasında izleyeceğiz. 

 

Sanat dünyasının usta isimleri Erdal Özyağcılar ve Özlem Türkad’ın,  başrolleri Emre Bey ve Merih Öztürk’le paylaştığı “Balkan Ninnisi”nde Hakan Boyav, Can Kolukısa,  Suzan Akbelge, Sarp Bozkurt, Gözde Çığacı, Deniz Gürkan, Emine Halil, Burak Rahman, Süleyman Kara, Kaan Turgut, Bennu Şahin ve Erman Saban rol alıyor. 

 

Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca ve Volkan Kapkın’ın üstlendiği “Balkan Ninnisi”nin senaryosunu  Uğur Uzunok, Nurullah Sevimli, Abdülhamid Işık ve Esma Koç kaleme alıyor. Balkan müziklerinin eşsiz örneklerini sergileyen dizi müziklerini ise Alper Atakan yapıyor.

 

Balkan Ninnisi’nin yeni bölümü 5 Temmuz Salı akşamı saat 20.00’de TRT 1’de… 
Editör: TE Bilisim