TRT 1’in uzun yıllar sonra yurtdışında çekilen büyük beğeni toplayan dizisi “Balkan Ninnisi” kadrosuna sosyal medya fenomeni, Rumelili Selviye İnci de katıldı.

Instagram ve Youtube’da yaptığı paylaşımlar, canlandırmalarla gönüllerde taht kuran, Balkanlar’da ve Türkiye’nin dört bir yanında ilgi odağı olan, binlerce fanı bulunan İnci, dizinin yedinci bölümünde, “Güldaniye hala” karakteriyle izleyicilerle buluşacak.

Köfteci Süleyman: “Öyle birini getireceğim ki tüm problemaları çözecek…”

Altıncı bölümde Makedonların tapusunun gerçek olduğunu öğrenen Köfteci Süleyman (Erdal Özyağcılar), Neriman (Özlem Türkad) ve tüm Tahir ailesi büyük üzüntü yaşamıştı. Dizi işinin de iptal olduğu duyulunca Makedonların konağa iyice yerleştiği gerçeği ortalığı alev topuna döndürmüştü.

Köfteci Süleyman, 9 Ağustos Salı akşamı TRT 1 ekranlarına gelecek yedinci bölüm tanıtımlarında izlediğimiz gibi sorunları kökünden çözecek bir müjdeyi ailesine veriyor ve “Öyle birini getireceğim ki tüm problemaları çözecek…” diyor.

Ertan (Emre Bey), Gülsüm (Gözde Çığacı) ve Ayşen (Emine Halil)’in halaları, Neriman’ın görümcesi Güldaniye, Köfteci Süleyman’ın daveti üzerine Üsküp’e geliyor.

Ailenin saygı duyduğu, çekindiği, açıksözlü, dobra ve inatçı hala Güldaniye, konağa gelip yaşananları dinleyince duruma el koyuyor ve tüm dengeler alt üst oluyor.  Ertan ve Jovanka (Merih Öztürk) aşkının imkansız olduğu konusunda Neriman ve Süleyman’la hemfikir olan  Güldaniye hala, bu sorunu kökünden çözmek için planlar yapıyor…

Bu planlar uygulanırken sorunlar çıkacak mı?  Genç aşıkların yolları sonsuza dek ayrılacak mı? Makedonlar, konaktan gidecek ve Tahir ailesi eski huzurlarına kavuşacak mı? Balkan Ninnisi’nin yedinci bölümünde izleyeceğiz.


Rumelili Selviye İnci, “Balkan Ninnisi”ne nasıl transfer oldu?

 

PERA 77’DE CAZ VE FUNK DOLU BİR YILBAŞI DENEYİMİ! PERA 77’DE CAZ VE FUNK DOLU BİR YILBAŞI DENEYİMİ!

Tetovalı bir babayla Kosovalı annenin çocuğu olarak İstanbul’da doğan ancak Balkan kültürüne, gelenek ve göreneklerine göre yetişen Selviye İnci“Balkan Ninnisi”ne transfer olma sürecini ve sosyal medya fenomeni olma hikayesini anlattı.

“Balkan Ninnisi, benim için bir ev niteliğinde…”

"Balkan Ninnisi" dizisinde oynamanız teklif edildiğinde neler hissettiniz?"

 

- Çok heyecanlandım. Ben sosyal medyaya adım attığımda niyetim babaannem ve diğer büyüklerimden gördüğüm örf, adet ve gelenekleri mizah yoluyla diğer bir nesile aktarmaktı. Çok şükür Rumelili olan da olmayan da benimsedi ve tiplemelerimi sevdi. “Balkan Ninnisi”, aslında benim için bir ev niteliğinde, benim evimde telefonumla yaptığımı burada çok güçlü ve birbirinden değerli ekiple yapma şansı benim için…

 

“Güldaniye hala, Rumeli’de yaşayan bir sürü Türk kadının temsilcisi…”

 

"Dizide Güldaniye hala karakterini canlandırıyorsunuz. Ailenin hatırı sayılır, saygın bir büyüğü. Bize biraz karakteri anlatır mısınız?"

 

- Güldaniye hala tam bir Rumeli kadını. Yaşı itibariyle ailenin önde gelenlerinden ve değeri de bilinir. Hayatta karşıt olduğu tek kitle bekarlar. Nerede bir bekar varsa Güldaniye halanın orada misyonu başlar. Gelinlere gelinlik yaptırma konusunda, emir verme, saygı ve hürmet görme konusunda uzman bir karakter. Aslında Rumeli’de yaşayan bir sürü Türk kadının temsilcisi. Tabii ki buna Türkiye’de yaşayan milyonlarca Rumeli kadını da dahil. Kitap yazılası insanlardır Güldaniyeler…


 

“Şar Dağı’nın havasını almış, Vardar’ın suyuna dokunmuş herkes yeteneklidir…”

 

"Instagram’da ve Youtube'da canlandırma yapıyorsunuz, Balkan türküleri söylüyorsunuz. Oyunculuk ve müzik eğitimi aldınız mı?"

 

- Çok ilginç bir şey anlatayım sizlere… Vardar Irmağı’nı ve Şar Dağı’nı bilir misiniz?  Havasından mıdır? Suyundan mıdır? derler ya… Şar Dağı’nın havasını almış, Vardar’ın suyuna dokunmuş herkes yeteneklidir. Hiçbir eğitim almadım. Şarkıları kınalarda daire çala çala, canlandırma yaptığım tiplemeleri de Balkanlar’a memleket ziyaretleri yaptığım zamanlarda Tetova, Gostivar’da gördüğüm akrabaları taklit ede ede geliştirdim.

 

"Balkan Ninnisi ilk oyunculuk deneyiminiz mi? Sevdiniz mi oyunculuğu?"

 

- Evet “Balkan Ninnisi”  ilk oyunculuk deneyimim. Daha önce eğlence için mini diziler ve kendi Instagram hesabımda çektiğim videolar var ama profesyonel anlamda bir ilki yaşıyorum. Heyecanım var olmaz olur mu, Erdal ÖzyağcılarÖzlem Türkad,  Serdar Akar gibi isimlerin karşısında oynamak kolay değil. Bu güne kadar oynadığım her şeyi kendim yazdım. Şimdi birbirinden değerli senaryo ekibimiz Güldaniye’mi gönlüme göre yazıyorlar. Bana oynamak kalıyor. Harika bir duygu…

 

"Fanlarınız “Balkan Ninnisi’ni seviyor mu? Neler düşünüyorlar, yorumları neler?"

 

- Valla beni diziye koyan onlar oldu… Her bölümden sonra o kadar çok yazdılar ki. Sürekli beni de Balkan Ninnisi’ne etiketlediler. Hatta ne kadar ısrar ettilerse yapımcımız Uğur Bey’le görüştüğümüz zaman bile kendisi bana “Herkes sizden bahsediyor, diziye katılmanızı isteyen çok hayranlarınız var” cümlesini kurdu. Eğer bugün buradaysam en büyük nedeni onlardır…

 

“Herkes beni evladı, kardeşi, ablası gibi karşıladı… Gelir gelmez kına gecesine bile katıldım…”

 

“Üsküp'te nasıl karşılandınız? Türk Çarşısı’nda hayranlarınız çıktı mı? Üsküp’te yakınlarınızla, akrabalarınızla buluştunuz mu?”

 

- Üsküp benim yuvam, sosyal medyadan tanınmaya başlamadan önce çok gelirdim. 20 yıla yakın bir aram oldu. Geçenlerde geldim. Çok hoşuma gitti. Herkes beni evladı, kardeşi, ablası gibi karşıladı. Hele hele gençler. Gençler bana sarılıp fotoğraf çekildiğinde ağlamak istiyorum o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam. Üsküp’te, Kalkandelen’de ya da Tetova’da her yerde akrabalarım var. Boş zaman bulunca yanlarına koşacağım. Gelir gelmez kına gecesine bile katıldım. E malum Güldaniye karakterini beslemek lazım… 

Bu coğrafya çok değerli. Umarım ben de atalarımın bana bıraktığı bu kültür mirasını güzel taşırım.

 

Selviye İnci’nin Güldaniye hala karakteriyle renk katacağı “Balkan Ninnisi’nin yedinci bölümü, 9 Ağustos Salı akşamı saat 20.00’de TRT 1’de yayınlanacak.   
Editör: TE Bilisim