“Kadın komedyen az olmakla birlikte rahmetli Adile Naşit yeri doldurulamaz bir yetenekti, yaşayan efsane Ayşen Gruda, günümüze gelirsek Demet Akbağ, Yasemin Yalçın, Binnur Kaya, Ezgi Mola, Gonca Vuslateri ve Gupse Özay çok başarılı.”

‘Hayat Yokuşu’ adlı dizide Ceylan karakterini oynayan başarılı oyuncu Asuman Dabak önemli açıklamalar yaptı.  

Yönetmenliğini Özer Kızıltan’ın yaptığı başrolleri Asuman Dabak, Cem Davran, Levent Özdilek, Selahattin Taşdöğen ve Rojda Demirer’in paylaştığı ‘Hayat Yokuşu’ yeni yayın döneminde TRT1 ekranlarında sevenleriyle buluşacak. Yedikule'de çekimleri gerçekleştirilen dizide iki çocuk annesi bir kadını (Ceylan) canlandıran Dabak, “Güldürmek dünyanın en zor işlerinden bir tanesi” diyor!



TÜRK HALKI BENİ ‘MENEKŞE’ KARAKTERİYLE BAĞRINA BASTI

Türkan Şoray ve Haluk Bilginer’le başrolleri paylaştığı efsane dizi  ‘Tatlı Hayat’ta canlandırdığı Menekşe rolü ile hafızalara kazınan Asuman Dabak, “O dizi bana çok şey kattı. Türkiye’deki sit-com’lar arasında ilk üçe girebilecek bir dizi oldu  ‘Tatlı Hayat’. Daha öncesinde de bir sürü dizide rol almıştım ama seyircimin beni beğenip bağrına basması Menekşe karakteriyle oldu. Dizi biteli 10 yıl oldu ama zihinlere çok kazındı.” diyor.

GÜLDÜRMEK DÜNYANIN EN ZOR İŞLERİNDEN BİR TANESİ

 “Kadın komedyen az olmakla birlikte rahmetli Adile Naşit yeri doldurulamaz bir yetenekti, yaşayan efsane Ayşen Gruda, günümüze gelirsek Demet Akbağ, Yasemin Yalçın, Binnur Kaya, Ezgi Mola, Gonca Vuslateri ve Gupse Özay çok başarılı.”

Kadın komedyenlerin az olmasıyla ilgili olarak Asuman Dabak ‘Kadın oyuncular genelde hep güzel kadın rolüyle ön plana çıkmayı hedefliyorlar. Seksi ve güzel kadın olmakla ilgili kaygıları var. Bir de komediyi herkes yapamaz. Dramayı birçok oyuncu canlandırabilir ama komedi dünyanın en zor işi. İnsanı güldürebilmek bence dünyanın en zor yapılabilecek işlerinden bir tanesi.  Yurt dışında hem dramayı hem de komediyi başarıyla oynayabilen aktöre komedyen deniyor. Ama bizde bunun karşılığı komikseniz komedyensiniz! Hayır değil! Komedyen aynı zamanda ağlatabilen de. Hem ağlatabilen hem de güldürebilen oyuncuya komedyen deniyor. Türkiye'de sayıca çok fazla kadın komedyen olmamasına rağmen yine de başarılı olanlar var; öncelikle rahmetli Adile Naşit yeri doldurulamaz bir yetenekti, yaşayan efsane Ayşen Gruda, günümüze gelirsek Demet Akbağ, Yasemin Yalçın, Binnur Kaya, Ezgi Mola, Gonca Vuslateri ve Gupse Özay çok başarılı. Az olmakla beraber çok yetenekli kadın oyuncularımız var. Bu anlamda genç oyuncularımız da yetişiyor.” dedi.

USTALARLA GENÇ OYUNCULAR AYNI PROJEDE BULUŞTU

Yönetmenliğini Biray Dalkıran’ın yaptığı baş rolleri Gizem Karaca, Barış Kılıç, Serhat Özcan, Ayşen Gruda ve Asuman Dabak’ın paylaştığı “Seni Seviyorum Adamım” adlı sinema filminin çekimlerini Kıbrıs’ta tamamlayan usta oyuncu,  “Yeşilçam tadında güzel bir bir film oldu. Biraz acıklı, içinde trajedisi var. Gizem Karaca ve Barış Kılıç çok başarılı oyuncular, onlarla çalışmaktan büyük keyif aldım” diyor.  Asuman Dabak'ın Gizem Karaca'nın annesini canlandırdığı ‘Seni Seviyorum Adamım’  Kasım-Aralık gibi vizyona girecek. 


Editör: TE Bilisim