Cem Yılmaz'dan Ata Demirer'e pek çok ünlü komedyenin ilk sahnesi olan Leman Kültür Türkiyeden sonra dünyaya yayılma planı içinde..
 
Açıldığı yıllarda Cem Yılmaz, Mehmet Esen gibi isimleri sahnesinde ağırlayan, Ata Demirerin yükselişine katkıda bulunan Leman Kültür, dünyaya açılıyor. Şu anda toplamda 19 şubesi olan Leman Kültürün amacı üniversite olan her ilde bir mekanlarının olması. Bu arada Türklerin yoğun yaşadığı Almanya, Rusya, İngiltere, Hollanda, Amerika gibi ülkelerde de hem oradaki Türklere hem de o ülkelerin vatandaşlarına hitap etmeyi planlıyorlar. Projeleri arasında kültür-sanat alanında gençlere verdikleri desteği artırarak sürdürmek de var.Leman Kültür CEO'su Kemal Şentürk'le konuştuk...

 Leman Kültürün gelişimi ve büyümesini biraz anlatır mısınız?

20 yıl önce dergi çalışanlarının okurlarla buluşabileceği, çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle de şehrin kültürel gelişimine katkısı olabilecek bir alan düşünüyorduk. Leman Kültür fikri buradan çıktı ve o zamanlar bir lokal olarak kurgulanmıştı. Mekan başta Cem Yılmaz, Ata Dmirer ve Mehmet Esen olmak üzere dergi çizerleriyle de beraber pek çok sanatçının gösteri mekanına dönüştü.
 Şu an nerelerde şube açılması hedefleniyor?

Aslında halen İstanbul, Ankara, Mersin,Kıbrıs, Sakarya, Antalya, Adana, İzmir, Samsun,  Yalova, Eskişehir, Muğla ve Edirne, de toplam
19 şubemiz var.
Beyoğlunda mizah ve eğlencenin merkezi haline gelen LeMan Kültür artık İstanbula; evine döndü. 
2014 Temmuz Caddebostan ve 2015 Şubat ayında hizmete başlayan  Kadıköy Çarşı LeMan Kültür caddemiz, kendisine özgü birbirinden lezzetli yemeklerinin yanı sıra, farklı müzikleri, sohbet ortamı, herkesi kucaklayan sanat etkinlikleri ve sürprizleriyle İstanbulluların yeni buluşma adresi oldu.
 
En önemli hedeflerimizden biri üniversite olan her şehirde bulunmak. Leman Kültürün 7 yıl içinde çok iyi bir ivme kazandığını, franchise sistemini mükemmele yakın bir seviyeye getirdiğini düşünüyoruz. Bu nedenle de İstanbulda
10 şube olmak üzere halen tadilatı süren Denizli Otel ve Leman Kültür cafe projemiz, Kuşadası, İzmir Karşıyaka, gibi şehirlerin yanı sıra Çanakkale,  İzmit, Diyarbakır,  gibi pek çok büyük üniversite şehrinde mutlaka olacağız.
 Başka hangi ülkelerde Leman Kültür açılması planlanıyor ve hedef müşteri kitleniz kimler olacak? Sadece Türklerin geleceği bir mekan mı olacak?

Bizler Leman Kültürleri marka olarak konumlandırırken sadece bir restoran değil aynı zamanda başta mizah olmak üzere kültürün ve sanatın da odak merkezlerinden biri haline getirmeye çalışıyoruz. Yabancı müşteri profilimizin markamızla en az Türkler kadar yakın bir ilişki kurduklarını ve mekanlarımızı bir sanat galerisi gezer gibi gezdiklerini görüyoruz. Bu nedenle de yurt dışına açılma stratejimizde de vatandaşlarımız kadar gittiğimiz ülkelerin vatandaşlarını da hedef kitlemiz olarak belirledik. Türklerin yoğun olarak yaşadığı İngiltere, Almanya, Rusya, Hollanda ve Amerika gibi ülkelere vereceğiz.
Menümüz zengin, 135 yemek, 185 içecek var
  Öküz Beğendi, Bezgin Bekir Köftesi, Ortaya Karışık Mideyle Barışık, Daral Stragonof, Terelelli Tavuk Paprika, Fikriyenin Körili Tavuğu, Şengül Ablanın Parmesan Soslu Dana Bonfilesi, LeMan Nirvana ve Öldüren Cazibe Dondurmazlı Waffle LeMan Kültür müdavimlerinin olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

185 içecek seçeneği bulunuyor. Bu zenginliğin en önemli faydalarından biri de birbirinden farklı damak tadı ve bütçeye sahip pek çok farklı insanın ortak bir mekanda kendi bütçelerine göre birlikte eğlenebilmeleri.
 Özel günlerini Leman Kültürde kutlamak isteyen biri ne gibi sürprizlerle karşılaşabilir?

Ücretsiz doğum günü pastasından üniversite kulüpleri için ücretsiz toplantı salonu tahsisine, kurumlar ya da STKlar için özel menülere kadar pek çok uygulamamız oldu ve olmaya da devam edecek.
Günde 30 bin müşteri
 Geçmişte Cem Yılmaz, Ata Demirer gibi isimler Leman Kültür sahnesinde yer almışlardı. Leman gençlere verdiği destekle bilinirdi. Şimdi bu konuda neler yapıyorsunuz?

Evet, doğru. 2015 yılı itibariyle Leman Kültür kültür kısmında bir hareketlenmeye giderek stand-upçılardan müzisyenlere, şairlerden resim-heykel-fotoğraf sanatçılarına kadar pek çok alandan yeni ve genç isme mekanlarında aktif yer veriyor. Leman Kültürlerin bugün günde
30 bin, ayda 900 bin kişiye hizmet veren büyük bir aile olduğunu düşündüğümüzde, bu kişilere desteğimizin sadece mekanlarımızı açmakla kalmadığını, aslında gençlere kariyerlerinde hızla ilerleyebilmeleri adına çok ciddi destek verdiğimizi anlayabilirsiniz. Bu konuda şimdiden pek çok proje ürettiğimizi de rahatlıkla söyleyebiliriz.
LeMan Dergisi ruhunu yansıtan kültür ve yaşam biçimini yiyecek ve sohbet ortamında harmanlayan LeMan Kültür, Türkiyenin en büyük Cafe Bar Restaurant zinciri olarak her geçen gün sektörün parlayan yıldızı olmaya devam edecek.

Kaynak: Özgür ARAS