Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde başlayan ve 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar süren “16 Günlük Aktivizm Kadınlara Yönelik Şiddete Son Kampanyası” kapsamında yakın partner şiddetine odaklandı. #SheSaidNo etiketiyle yürütülen kampanya, yakın partner şiddetinin belirtileri ve sonuçlarıyla ilgili farkındalık yaratmayı, şiddetin tespiti ve bununla ilgili nasıl harekete geçileceği konusunda kamuoyunu bilinçlendirmeyi hedefliyor. UN Women Türkiye’nin Instagram hesabından yürütülen kampanya kapsamında shesaidno.info internet sitesinde yakın partner şiddetiyle ilgili bilgiler yer alıyor. Meltem Günay’ın kampanyayla ilgili haberinin tamamı Milliyet Sanat’ın Ocak 2023 sayısında!

“16 Günlük Aktivizm Kadınlara Yönelik Şiddete Son Kampanyası”, yakın partner şiddetinin dünya genelinde kadınların yaşadığı en yaygın şiddet biçimlerinden biri olduğuna dikkat çekti. BM Kadın Birimi’nin Türkiye’deki medya partneri olan Milliyet gazetesi de, kampanya kapsamında 16 gün boyunca sayfalarında kadınlara yönelik şiddete hayır çağrısında bulunarak kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesine yönelik çalışmaları anlattı.

Tarihi Sarnıçta Görkemli Karma Sergi Tarihi Sarnıçta Görkemli Karma Sergi

 

UN WOMEN TÜRKİYE İYİ NİYET ELÇİSİ DEMET EVGAR

Kampanya çerçevesinde yakın partner şiddetine karşı sesini yükseltenler, UN Women tarafından Müze Gazhane’de düzenlenen etkinlikte bir araya geldiler. Etkinlikte UN Women Türkiye İyi Niyet Elçisi olarak bir konuşma yapan Demet Evgar “Umudu ve ışığı hiç kaybetmeden ısrarla kadın hakları insan haklarıdır ve kadına yönelik şiddet bir insan hakları ihlalidir ve suçtur diyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğine şiddeti önlemeden, tamamen sonlandırmadan ulaşmamız çok zor. O nedenle kadına yönelik şiddetle mücadele eden tüm aktörlerin şiddete karşı seslerinin yükselmesi ve bu konuda cesur adımlar atılması çok önemli,” dedi.

 

Meltem Günay imzalı haberin tamamı Milliyet Sanat’ın Ocak 2023 sayısında… 
Editör: TE Bilisim