Gün batımında Haydarpaşa… Tuluyhan Uğurlu, “Dünya Başkenti İstanbul” isimli eserinin 10. Yıl konserlerine, İstanbul’un en önemli simgelerinden birinde Haydarpaşa Garı’nda başlıyor. 13 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’da gerçekleşecek konsere konuk olanlar, İstanbul’un en güzel siluetini, gün batımında, Haydarpaşa sahilinden izleyecekler. Uğurlu’nun yepyeni bir sunum ve özel müziklerle “Dünya Başkenti İstanbul” isimli eserini seslendireceği konser şu anda hiçbir trenin kalkmadığı gar binasının geniş peronlarının olduğu bölümde gerçekleşecek.  


Tuluyhan Uğurlu’nun ilk dinletisini 2004 yılında verdiği “Dünya Başkenti İstanbul” isimli eseri, 10 yıl içinde 350’nin üzerinde konserde seslendirildi. Albümü ile de rekorlara imza atan eserin ilk icrasının 10. Yılında Tuluyhan Uğurlu, bu başyapıtı tümüyle yeniliyor, yeni melodilerle zenginleştiriyor. Görsel sunumda bu kez İstanbul’un dünü kadar yarını da anlatılıyor. Konserin finali, Tuluyhan Uğurlu’nun düşlerindeki İstanbul’u anlattığı fantastik bir bölümle sonlanıyor…

Tuluyhan Uğurlu, İstanbul için yazdığı çok sevilen eserinin konserlerine yıl boyunca devam edecek. Uğurlu, 10 yıl içinde İstanbul için çok şey değiştiğini, eserin yazıldığı yıllarda 10 yaşında olan çocukların şu anda 20 yaşında olduğunu söylerken sözlerini şöyle sürdürüyor:

“10 yıl önce İstanbul için bir düş kurmuştum. İstanbul Bizans ve Osmanlı devletleri zamanında döneminin dünya başkenti olmuştu. Ben de iki kez başkent olan İstanbul için bir düş kuralım ve İstanbul’un tekrar zirveye çıkması için sinerji oluşturalım, diye yepyeni bir eser yazmıştım. Bugün İstanbul 10 yıl öncesi hayallerimizde bile olmayan bir noktada, dünyanın hayran olup, akın akın geldiği bir düşler şehri… Eseri yazışımın 10. Yılında dinleyicilerimden düşlerini sürdürmelerini istiyor ve genç sanatseverlerle buluşacağım konserlerle projemi yarına taşıyorum.”  

Dünya Başkenti İstanbul’un 10. Yıl konserlerinin ilki Haydarpaşa Garı’nın büyük peron alanında gerçekleşiyor. Şu günlerde sessizce trenlerle tekrar buluşacağı günleri bekleyen tarihi gar binasında gün batımını izlemeye, müziğin kanatlarında İstanbul’u yaşamaya hazır mısınız?

Tuluyhan Uğurlu Haydarpaşa’da Gün Batımı
13 Eylül Cumartesi Saat 18.00
Biletler Biletix 
Haydarpaşa Garı yanında TCDD’ye ait 24 saat açık güvenli ve geniş bir otopark bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim