Amerikan Tiyatro Tarihinin En Uzun Süreli Oynanan Oyunu olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na geçen ve Schwarzkopf Türkiye sponsorluğunda oynanan “ŞEN MAKAS”  üç yıldan  bu yana Türkiye’nin pekçok yerinde kapalı gişe oynadı ve oynamaya devam ediyor. Oyunda bir cinayet işleniyor ve cinayet seyircinin interaktif katılımıyla, sorulan sorularla çözülmeye çalışılıyor. Gelen izleyiciler sosyal medya hesaplarını kullanarak oyunun sonucu bilirliyorlar ve her oyunda farklı bir sonla bitiyor. Eğlendirirken düşündüren bir oyun Şen Makas, Kasım ayının ilk haftasında turneye çıkıyor.

Paul Portner’ın yazdığı, yıllar önce Türkiye’ye Tiyatrokare’nin getirttiği oyunun yeni versiyonu, Nedim Saban tarafından yorumlandı. Anıl Ateş Işık’ın sahne tasarımını yaptığı oyunda, Melek Baykal, Bülent Seyran, Özgür Yetkinoğlu, Cem Güler, Müge Kement ve Jess Molho oynuyor. 

“ŞEN MAKAS”,  5 Kasım Manisa Lale Kül. Merkezi, 6 Kasım Denizli Nihat Zeybekçi Kültür Merkezi Mehmet Gazi salonu, 7 Kasım Uşak Üniversitesi Kongre Merkezi, 13 Kasım Çarşamba Ankara Şinasi Sahnesi ve 24 Kasım’da İstanbula dönecek olan oyun  Kozzy Kültür Merkezinde seyircisiyle buluşacak.

AHUDUDU OYUNU

 4 SEZONUNDA YALNIZLIĞIN ÇARESİNİ BULMAYA DEVAM EDİYOR.

Melek Baykal’ın sekiz yıl sonra sahneye döndüğü ve Suna Keskin ile başrolü paylaştığı    “AHUDUDU” genel istek üzerine dördüncü sezona giriyor.  Joseph Kesselring’in yazdığı bu kara komedide, yalnızlığa çare bulduklarını düşünen iki yaşlı kadının yardımseverlik sancıları dile getiriliyor. Nedim Saban tarafından modern toplumda suç, ceza, masumiyet kavramları öne çıkartılarak sahneye konulan oyunda Nedim Saban da Zeki Paşa rolüyle tekrar sahneye dönüyor. Oyunda Suna Keskin    Melek Baykal ve Nedim Saban’ın yanısıra Cem Güler, Bülent Seyran, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu, Ender Gülçiçek, Aysuda Dalgıç rol alıyorlar.

“AHUDUDU”  14-15-Kasım’da Ankara Şinasi Sahnesi, 22 Kasım’da Trump Kültür Merkezi’nde, 3 Aralık Kadıköy Halk Eğitim’de, 4 Aralık Bursa Baob Sahne, 5 Aralık İzmir AKM, 7 Aralık’ta Aydın’da, 18 Aralık Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’inde,  sahnelenecek.

“SÜPER İYİ GÜNLER” OYUNU ÖDÜLLERLE SEZONU AÇIYOR

9 Kasım’da CKM’de

Geçtiğimiz yılın en çok ses getiren oyunu “SÜPER İYİ GÜNLER” ödül üzerine ödül almaya devam ediyor. Mark Haddon’un 32 dile çevrilmiş romanı, Simon Stephens tarafından sahneye aktarılmış ve Londra ile Broadway’i sarsmıştı. Oyun, Nedim Saban’ın yenilikçi rejisi ve özenli Türkçe çevirisiyle 2019 yılının başından bu yana sahneleniyor ve eleştirmenlerden büyük övgü topluyor.

Seyircilere süper iyi bir gün yaşatmayı hedefleyen oyunda 7507’ye kadar asal sayıların tümünü ezbere bilen, ancak insanları çözemeyen 17 yaşındaki  Asperger sendromlu Christopher Boone’un sıradışı yaşamı konu ediliyor. Emir Özden’e üç farklı oyunculuk ödülü kazandıran  proje, Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde Yılın Prodüksiyonu seçildi ve  İstanbul Kent Üniversite Öğrencileri tarafından “Yılın Oyunu” olarak değerlendirildi. Nedim Saban’a Yılın Sosyal Sorumlulukta Fark Yaratan Tiyatro Sanatçısı” olarak YEKÜV Ödülü ve Yılın Yenilikçi Tiyatro Yöneticisi olarak Best Of City Ödülünü kazandıran “SÜPER İYİ GÜNLER”, Türk Tiyatrosu’nda ilk kez kullanılan bir teknolojiyle izleyicilere üç boyutlu eşsiz bir deneyim yaşatıyor.

Oyunun Tufan Dağtekin tarafından gerçekleştirilen görsel tasarımı ve animasyonları, Kerem Çetinel tarafından tasarlanan dekor ve ışığı, dünya sahneleriyle yarışıyor. Son Feci Bisiklet’in müzikleri bestelediği SÜPER İYİ GÜNLER’in koreografisi Orçun Okurgan’a ait. Oyunda Emir Özden’in yanısıra, Korel Cezayirli, Didem İnselel, Ayça Erturan,  Cem Arslan, Onur Kırat, İbrahim Can Sayan, Şebnem Şeviktürk, Beste Koçak, Sevcan Başaydın, Uğur Can Arıkan rol alıyor. Suna Keskin ise büyük bir sürpriz yaparak oyunun ikinci yılına 17 yaşındaki Christopher’ın 75 yaşındaki en yakın arkadaşı olarak katılıyor.

“SÜPER İYİ GÜNLER”, sezonu 9 Kasım Caddebostan’da açıyor, 16, 17 Kasım Ankara Şinasi Sahnesi’nin ardından,  23 Kasım Trump Kültür Merkezinde, 18 Kasım’da Konya Selçuklu Kültür Merkezi, 1 Aralık’ta Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi, 8 Aralık Kayseri Kadir Has Kültür Merkezi, 9 Aralık Adana, 10 Aralık İskenderun Simla Koleji’nde 14-15 Aralık da ise Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sahnelenecek.