Tiyatro Balans sezonun son tiyatro oyununu muhteşem bir galayla kapattı. Beylikdüzü Kültür Saray’ında yapılan galada çok sayıda tanıdık yüz vardı. En önemlisi oyunun yazarı ve gazeteci Refik Erduran dı. Oyunun adı ” Hasan ile Zübeyde ” çok genç tiyatroda hiç oynanmamış bir oyun seyretmek oldukça keyifliydi.  Hasan ile Zübeyde oyunu Atatürk’ü; annesiyle olan ilişkisi dine bakış açısı, belgesel niteliğinde dramatik olarak işlenmiş. Bu güzel oyunda kadro ise olağan üstü titizlikle seçilmiş. Oyuncu arkadaşların var güçleriyle bu oyunu sevgiyle sahiplenmişler.


Oyun 1946 senesinin yaz aylarında iki gencin karşılaşmasıyla başlar. Hasan Ali Yücel’in devreye girmesiyle olaylar gelişir ve yurt dışında üniversitede okuyan Tunç’un Atatürk’ün annesi hakkında araştırma yapması gerekiyordur. Tunç’un karşılaştığı Kevser ise gelenek ve göreneklerine fazlasıyla bağlı Cumhuriyet idaresinden oldukça rahatsızdır. Oyunda 1946'lı yılların gerisine, Atatürk’ün çocukluğuna, gençliğine, annesiyle olan duygusal ilişkisine doğru gidilir. Tekrar 1946 yıllara dönüldüğünde oyunun sonunda yorum seyirciye bırakılır.

 

Seneye İstanbul’da sahnelenmeye devam edecek oyun ayrıca okullarda da sergilenecek. Işık oyunlarının ve müziklerinde tadı ayrıca bir başkaydı.

Işık ve Müzik : Murat Bilkay
Kostüm: Sihirli Sandık  
Makyöz : Birgül Çoban
Dekor : Burhan Deniz

Oyuncular:

Atatürk : Mehmet Tokat
Zübeyde Hanım : Sema Aras
Hasan Ali Yücel : Metin Karaman
Kevser : Reyhan Aydınsel
Tunç : Ömür Akkan

 

Bu güzel oyunu sahneye koyan Yönetmen: Zafer Kayaokay’a ve tüm tiyatro ekibine bizlere böyle güzel bir akşam yaşattıkları için teşekkürler.

Editör: TE Bilisim