“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” günlerinde Altın Portakal Ulusal Belgesel Film Yarışması’ndan çekilen 8 belgesel gösterilmeye devam ediyor. “Tepecik Hayal Okulu” isimli belgesel 24 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak.

İSTANBUL- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), Beşiktaş Belediyesi ve Belgesel Sinemacılar Birliği ile düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinin 6. sezonunda, sansür tartışmaları nedeniyle Altın Portakal Ulusal Belgesel Film Yarışması’ndan çekilen 8 belgeselin sanatseverlerle buluşması devam ediyor. Kasım ayında başlayan “Çekip Çekilenler” başlığı altındaki belgeseller Aralık ayı boyunca da her çarşamba saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda sunuluyor. Belgesel gösterimlerinin ardından yönetmenlerin katılacağı söyleşi bölümünde hem belgeselle ilgili konular, hem sinemada sansür konusu masaya yatırılacak.

DÜŞ VE GERÇEK ARASINDA…

Yönetmenliğini Güliz Sağlam’ın üstlendiği “Tepecik Hayal Okulu” isimli belgesel, 24 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak izlenebilecek. “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak”la tanınan Ahmet Uluçay, bundan on iki yıl önce beynindeki tümörle tanıştı ve ilk ameliyatını oldu. Belgesel, izleyiciyi Uluçay’ın düş ile gerçek arasında gidip gelen yaşamına paralel biçimde hastane koridorlarının yarı karanlığından köye, çocukluğa, düşlere, bir sinema tutkununun dünyasına taşıyor.

Editör: TE Bilisim