Yönetmenliğini Kastriot Ramollari’nin yaptığı başrolleri Arnavut asıllı Türk oyuncu Şüküri Çavuşay  (Shyqyri Caushaj) , Armela Demaj ve Laura Nezha’nın paylaştığı  ‘Köpeğin Patlaması’(Dog’s explosion by Sean Clark) adlı oyun farklı konusuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Amerikalı yazar Sean Clark’ın yazdığı kara mizah oyunda Şüküri Çavuşay Matt karakterini canlandırırken, Armela Demaj (Naomi) , Laura Nezha (Charlotte)’yi oynuyor.

 

13 ve 14 Aralık’ta Tirane’da Metropol Tiyatrosu’nda sahnelenecek oyunla ilgili olarak Şüküri Çavuşay “Zor rolleri seviyorum. Bir oyuncu olarak bu kadar sorunlu bir karakteri seyirciye suçsuz bir şekilde aktarıp affetmelerini sağlamak farklı bir duygu” diyor. Oyunun prömiyerinden itibaren  seyirci ve eleştirmenlerin yorumlarının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Şüküri Çavuşay, “Matt aslında çok tatlı ve iyi niyetli bir çocuk, yaptığı büyük hataların bedelini ödüyor…” dedi.

 

Oyunun konusu:

 

Bir patlama ile başlayan oynuda Matt (Şüküri Çavuşay) köpeğinin kanser olduğun öğrenir ve hızlıca Cennete gitmesini sağlamak için tüfek ile vurarak onu öldürmek ister. Ancak ağaca bağladığında köpeği gözlerinin içine bakınca Matt bu duruma dayanamaz ve aklına başka bir fikir gelir, büyük bir patlayıcı (dinamit) hazırlar  ve dinamiti köpeğin boynuna bağlar, zamanlı patlayıcının düğmesine basar ve o anda köpeği tekrar ağaca bağlamayı unutur.  Bombanın ne zaman patlayacağını bilmeyen Matt kaçmaya başlar, köpek ise bu hareketi oyun sanarak onu takip eder ve ikisi beraber eve girerken köpek patlar, evin kapısı patlar ve Matt’in annesi kalp krizi geçirip vefat eder. Şimdi bu durumu Matt ablasına nasıl anlatacak ve nasıl çözüm bulacaktır? İyi şeyler yapmak isterken büyük bir hata yapan Matt, panikle hata üzerine hata yapar… 


Oyunun doruk noktasında Matt’in kız kardeşi ve ablası sürekli kavga edip anneleri ve evleri için hiç bir şey yapamazken, Matt bu durumu çözmeye karar verir. Annesini kucağına alıp arabasıyla ambulansa götüreceğini söyler  ama yine yapacağını yapar ve el frenlerini çekmeyi unutup arabayla birlikte annesini de uçuruma atar! Ve Matt’in bu durumda yapabileceği bir şey yoktur, tek yapabileceği şey özür dilemektir!



Dog’s explosion by Sean Clark ( Köpeğin Patlaması)

 

Tür: Karamizah

 

Metropol Tiyatrosu , Tirane.

Genel sanat yönetmeni : Suela Konjari

Yönetmeni; Kastriot Ramollari

  

Oyuncular ;  Shyqyri Caushaj ( Şüküri Çavuşay)  ( Matt )

Armela Demaj ( Naomi)

Laura Nezha ( Charlotte)

 

Amerikalı yazar olan Sean Clark ‘ın yazdığı karakomedi  13 ve 14 Aralık’ta Tirane’da Metropol Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Editör: TE Bilisim