Hem kayıtları hem canlı performanslarıyla günümüzün en özel vokallerinden biri kabul edilen Güney Koreli Youn Sun Nah, 11 Kasım'da Cemal Reşit Rey'de konser verecek.

Youn Sun Nah'ın vokalde olduğu konserde Tomek Miernowski gitar, piyano, synthesizer'de; Rémi Vignolo ise davul, akustik ve elektrik basgitarda yer alacak.

Farklı Müzik Türleri ile Harmanlanmış Bir Caz Vokali

2001 yılında Reflet isimli ilk solo albümünü yayınlayan Youn Sun Nah, 20 yıla yaklaşan solo kariyerine dokuz stüdyo albümü, pek çok prestijli ödül ve dünyanın dört bir köşesinde verdiği yüzlerce performans sığdırdı.

Caz eğitimi ile geliştirdiği vokal tarzını; klasikten, rock müziğe uzanan farklı türleri dinleyerek geçirdiği çocukluğundan gelen eğilimlerle harmanladı.

2000 yılında adım attığı profesyonel müzik hayatı boyunca sayısız ödüle layık görülen Youn Sun Nah, 2004’te Kore'de Crossover kategorisinde "En İyi Sanatçı" ödülüne layık görüldü. 2014 Kış Olimpiyatları’ndaki performansıyla tüm dünyanın dikkati çekti. Sanatçı, UNESCO Uluslararası Caz Günü için Güney Kore’nin iyi niyet elçisi oldu.

“25 yaşıma kadar hiç caz dinlemedim”

Youn Sun Nah, son dönem caz sahnesinin favori isimlerinden. Fakat sanatçı, “25 yaşıma kadar hiç caz dinlemedim” diyerek itirafta bulunuyor. Youn, çok geç keşfettiği cazı, Paris’e şanson ve caz eğitimi almak üzerine taşındığında keşfetmiş. Youn o dönemi; “Benim için daha önce duymaya alışkın olmadığım yeni bir müzikti. İşin en temelinden başlamak durumundaydım. Öncelikle cazı yaratan ruhu, sanatçıları tanımam gerekiyordu ve buna vakit ayırdım” diyerek anlatıyor.

Youn’un cazla ilgili en sevdiği şey ise, bir zaman dilimi yada coğrafyaya bağlı olmadan cazın en özgür müzik türü olması.

Konser biletleri 80-50-30 ve 20 TL olarak CRR Konser Salonu gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.