Çalışma Grupları: Tuğçe Ulugün Tuna ve Aslı Öztürk Sunumu
“Bir Geçit Olarak Beden”
27 Ekim Salı, 19.30
SALT Online YouTube Kanalı

Program herkesin erişimine açıktır. 

Çalışma Grupları’nın Kasım ayındaki ilk atölyesi, ortak bir deneyim alanı olarak toprağı merkezine alıyor. Sanatçı Sibel Horada tarafından yürütülecek atölyede, permakültürden mikrobiyolojiye, mikolojiden nörobilim ve sosyal veri ağlarına uzanan okuma ve tartışmalar yapılacak. “Bir ilişkiler ağı olarak toprak” fiilî ve mecazi anlamlarıyla ele alınırken katılımcılar kendi ortamlarında toprak üretimi üzerine çalışacak.

Çalışma Grupları: Sibel Horada Atölyesi
Toprak: Bir Ölüm Dirim Meselesi
9 Kasım, 16 Kasım, 23 Kasım, 30 Kasım 

Atölyeye katılım sekiz kişiyle sınırlıdır. Katılım başvurularının 4 Kasım gece yarısına kadar iletilmesi gerekmektedir. 

Atölye ve katılım detaylarını Atölye duyuru metninde bulabilirsiniz. 

----

SALT'ın kurum ile sanatçı, küratör ve araştırmacılar arasında üretim ve sergileme ötesinde bir iş birliği alanı oluşturan Çalışma Grupları, sanatçı Sena Başöz’ün 10 Kasım’da başlayacak atölyesiyle devam ediyor. Zaman ve arşiv arasındaki ilişkiye odaklı atölyede, kişisel ve kurumsal arşivlerin “unutma ve hatırlama”daki rolleri incelenecek. Hafızamızı saklayan arşivler oluşturmanın ve bu arşivlerden yararlanarak çeşitli anlatılar kurgulamanın gerektirdikleri araştırılacak.

Çalışma Grupları: Sena Başöz Atölyesi
Arşiv ve rejenerasyon: Akış karşısında neler saklanabilir?
10-11 Kasım, 17-18 Kasım, 24-25 Kasım

Türkçe ve İngilizce dillerinde oturumların yapılacağı, çevrimiçi ortamda yürütülecek sekiz kişilik atölyeye başvuruların 6 Kasım Cuma gece yarısına kadar iletilmesi gereklidir. 
Editör: TE Bilisim