Yeni sezonda Salon’da olacak en taze isimler

 

İyi müziği samimi ortamında dinleyicilerle buluşturan Salon bu sezon da yerli müzisyenleri sahnesinde ağırlamaya devam ediyor. Kara Orkestra, 123, Dandadadan, Tamburada, Konstrukt gibi grupların değişmez üyeleri Korhan Futacı, Berke Can Özcan ve Barlas Tan Özemek’in özgür doğaçlamalar yapmak üzere bir araya gelmesiyle doğan yeni projeleri Marika; Neşet Ertaş ekolünün yeni kuşaktaki en önemli temsilcilerinden biri olarak gösterilen, Türkiye’nin en genç bağlama virtüözü İsmail Altunsaray; İstanbullu alternatif rock grubu Kök ile yine İstanbullu enstrümantal progresif rock grubu Kes; muazzam sesiyle büyüleyen, caz sanatçısı Elif Çağlar; alaturka müziğin alternatif sesi Gaye Su Akyol; alternatif müziğin parlayan gruplarından biri olan Bubituzak; kimi zaman sert kimi zaman da dingin vokaliyle kendine hayran bırakan Melis Danışmend; klarnet, kanun ve bağlamanın sıra dışı birlikteliğinden oluşan Taksim Trio; özlenen alternatif Türkçe rock tınılarıyla Esas Çocuk; yıllarca farklı sanatçılarla çalışan ve artık solo projeleriyle karşımıza çıkan iki önemli müzisyen Can Güngör ve Cihan Mürtezaoğlu ile surf rock tınılarını neşeli ve enerjik şarkılarıyla birleştiren Palmiyeler müziğin farklı seslerini Salon’a taşıyacak.

Salon, cazdan indie’ye, rock’tan elektroniğe, dünyanın dört bir yanından gelen farklı tınılara da kapısını açmaya hız kesmeden devam ediyor. Cazı ve elektroniği bir araya getiren, saykodelik müziğiyle dinleyenleri yörüngesine alan Thundercat; 20. İstanbul Caz Festivali’nde ağırladığımız, melankolik kuzey cazının en başarılı isimlerinden Mathias Eick Quintet ve İskandinav dinginliğiyle dinleyenleri kendine hayran bırakan Thomas Dybdahl, ruhlara kazınacak melodi ve sözleriyle Salon’a konuk oluyor.

Yeni sezonun sürprizlerinden biri de Sofar’dan Salon’a konserleri: Sofar Sounds İstanbul’dan aşina olduğumuz, İstanbul’un farklı oturma odalarında izlediğimiz bağımsız müzisyenler 7 Ekim, 4 Kasım ve 4 Aralık tarihlerinde ilk defa Salon’un samimi atmosferinde dinleyicilerle buluşuyor. Sofar’dan Salon’a konserleri, yeni sezon boyunca her ay bir kere gerçekleştirilecek.

Bu sezon önemli plak şirketleri de Salon’a çıkarma yapıyor. Bağımsız plak şirketi Müzik Hayvanı’ndan On Your Horizon ve In Hoodies; Alman plak şirketi Denovali ailesinden ise Ah! Kosmos, Greg Haines ve Orson Hentschel Salon’da sahne alıyorlar.

Salon ayrıca tiyatroseverleri de geçen sezon olduğu gibi bu yıl unutmadı: Oyun Salonu kapsamında Mam’art’ın sahnelediği “Özel Kadınlar Listesi”, 12 Ekim’den itibaren yıl sonuna kadar her pazartesi Salon’da olacak.

Konser ve tiyatronun yanında, bu sezon Salon takipçileri birbirinden güzel iki söyleşiyle buluşacak. Salon ve Doğan Kitap işbirliğiyle gerçekleşecek söyleşilerin ilki, Ekim ayında gerçekleştirilecek ve Ali Kırca ile Nebil Özgentürk’ün katılacağı Öteki Bahçe ve Hayata Dair olacak. Ardından Kasım’da ise, Erdil Yaşaroğlu ve Kutlukhan Perker’in katılacağı Çizgi ve Ötesi adlı söyleşi takipçileriyle buluşacak. Söyleşiler ücretsiz olup, rezervasyon için [email protected]’a mail atılarak onay alınması yeterlidir.

 

 

Ekim’de Salon Dopdolu

 

Kuzey Avrupa Müziğinin Büyüleyici Vokali:

Garanti Caz Yeşili: Sóley

 

Rönesanstan fırlamışçasına minimal ve romantik tınıların sahibi İrlandalı vokal Claire Crowley, klasik enstrümanist Mert Bereket ve yetenekli caz davulcusu Sinan Erdin’den oluşan minimalist projesi Miss Crowley ve İzlandalı müzisyen Sóley, büyüleyici melodi ve sakin armoniler arayanlar için aynı akşam arka arkaya Salon’da.

 

Müzikal hayatına İzlandalı kült indie folk grubu Seabear ile 2006 yılında başlayan Sóley, 2010 yılında yayımladığı ilk EP’si Theater Island ve 2011’de piyasaya çıkardığı ilk albümü We Sink ile solo kariyerine adım attı. İkinci albümü Ask the Deep’i 2015 yılında dinleyicileriyle buluşturan Sóley, 2014’te anne olmasının ardından fazlasıyla şefkatli ve yumuşak olan mizacının müziğini etkilememesi için çaba harcadığını belirtiyor. Her şarkısında ayrı bir hikaye barındıran Miss Crowley ve ardından sahne alacak olan - İzlanda’nın Björk ve Emiliana Torrinni’den sonra en iyi kadın vokallerden biri olarak görülen - yumuşak vokaliyle dinleyenleri kendine hayran bırakan Sóley, Garanti Caz Yeşili serisi kapsamında 3 Ekim Cumartesi gecesi 21:30’da Salon’da müzikseverlerle buluşuyor.

 

Yeni Çağın David Bowie’si William Doyle Solo Projesi East India Youth ile Salon’da

 

Elektronik müzikle analoğu harmanlayan Astrofella ve ardından kruatrock, pop ve ambient öğelerini elektronik müzikle buluşturan, geçen sezonda da dinlediğimiz William Doyle’ın solo projesi East India Youth, Salon’a konuk oluyor. Solo kariyerinden önce müzik hayatına ilk kez Doyle and the Four Fathers adlı indie rock grubuyla başlayan Doyle, East Indie Youth olarak ilk albümünü Total Strife Forever adı altında 2014 yılında yayımladı. Mercury ödülüne aday olan albüm, The Guardian tarafından da yılın en iyi albümlerinden biri olarak gösterildi. Geçen sezon Aralık ayında Salon’da unutulmayacak bir performansa imza atan East Indie Youth son albümü kapsamında Salon’a uğrarken, aynı anda hem aydınlık hem de depresif olabilen atmosferleriyle dikkatleri üzerine çeken Astrofella onun öncesinde, 9 Ekim Cuma gecesi 21.00’da Salon’a geliyor.

 

Kanada’dan Uzanan Sakin Melodiler:

Garanti Caz Yeşili: Great Lake Swimmers

 

Tony Dekker önderliğinde 2003’te kurulan, Kanadalı indie, folk-rock grubu Great Lake Swimmers, Salon’da hayranlarıyla buluşuyor. Öncesinde ise kadife vokalleri ve dinlendirici melodileriyle son dönemin en iyi şair / bestecileri arasında gösterilen Can Kazaz sahnede yer alacak. Stil olarak Neil Young ve Iron and Wine’a benzetilen Great Like Swimmers, kendi adlarıyla yayımladıkları ilk albümlerini 2003 yılında dinleyicilerle buluşturdu. İlk iki albümün ardından plak şirketinde değişiklik yapan grup, 2007 yılında Ongiara, 2009’da Lost Channels, 2012’de New Wild Everywhere ve son olarak bu yıl A Forest of Arms albümlerini yayımladı. 2010 yılında Kanada Indie Ödülleri’nde ‘En İyi Folk Grubu’ ödülünü alan Great Lake Swimmers, hayranlarının aklına Ongiara albümünde yer alan Your Rocky Spine şarkısıyla kazındı. Can Kazaz ve Garanti Caz Yeşili: Great Lake Swimmers, Garanti Caz Yeşili serisi kapsamında 10 Ekim Cumartesi gecesi 21:30’da Salon’a konuk oluyor.

 

 

Salon Biletleri

 

Salon programında yer alan konser biletlerine Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan ana gişe İKSV’den (Pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir. Lale kart sahipleri %25’e varan indirimlerden yararlanabilirler.

 

Salon etkinliklerinde Vodafone Red üyelerine bir bilet alana ikinci bilet hediye.

 

MasterCard da Salon etkinliklerine katkı veren kurumlar arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim