Julianna Barwick, 3 Nisan Perşembe akşamı Salon sahnesinde

 

Amerikalı müzisyen ve besteci Julianna Barwick, “Müzik ile Birlikte Hayata” konser serisi kapsamında Salon’un Nisan ayındaki ilk konuğu oluyor. 3 Nisan Perşembe günü Salon sahnesinde olacak Barwick, “loop” makinesini kullanarak üst üste bindirdiği sesiyle izleyicilere, yalın “ambient-folk” melodilerinden deneysel “avant-garde”’a, unutulmaz bir gece vaat ediyor. Kırsal hayatın ve kilise korolarının üzerindeki etkisiyle kendine özgü bir “sound” çıkaran Barwick, 2011’de yayımladığı ilk albümü The Magic Place ile eleştirmenlerden tam not aldı. Bundan önce Sanguine ve Florine adlı iki EP çalışması olan Barwick’in son albümü Nepenthe ise 2013’te raflardaki yerini aldı.

 

Nepenthe albümüyle Pitchfork’tan 10 üzerinden 8,5 puan alan ve tarzı Steve Reich, Brian Eno gibi müzisyenlerle karşılaştırılan Julianna Barwick, yürekleri ısıtan vokaliyle, 3 Nisan Perşembe akşamı 21.30’da Salon’a konuk oluyor. Etkinliğin biletleri 35 TL (Oturmalı), 30 TL (Ayakta) ve 25 TL (Öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

 

 

Söz yazarı, besteci ve saksofonist Korhan Futacı (vokal, saksofon), Erdem Göymen (vurmalı sazlar, vibrafon, akustik efektler), Ediz Hafızoğlu (davullar ve ziller), Gökhan Şahinkaya (bas gitar), Barlas Tan Özemek (gitar) ve Görkem Karabudak’ın (tuşlu çalgılar) eşlik ettiği Kara Orkestra’sıyla 4 Nisan Cuma günü Salon sahnesine geliyor. Tüm söz ve bestelerin kendisine ait olduğu ilk albümünü 2010’da yayımlayan Korhan Futacı, daha önce ikinci albümü Pavurya’nın lansman konseri için Salon’un konuğu oldu. Berlin ve Antwerp gibi birçok uluslararası caz festivalinde önemli sanatçılarla aynı sahneyi paylaşan Futacı, ilk olarak Tamburada’nın Fantastik albümü için yazdığı söz-besteleri ve buradaki saksofon performansıyla tanındı.

 

Karanlık altyapısını sert melodiler ve enerji dolu tempolarla süsleyerek romantik şarkılara imza atan , 4 Nisan Cuma akşamı 22.30’da gerçekleşecek konserleri kapsamında Salon takipçileriyle buluşuyor. Etkinlik biletleri 30 TL (Ayakta) ve 20 TL (Öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

 

Birsen Tezer, 5 Nisan Cumartesi Salon’a konuk oluyor

 

Bu haftanın son konseri ise, 5 Nisan Cumartesi akşamı Salon sahnesinde olacak Birsen Tezer.

 

İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı kanun bölümü mezunu olan Birsen Tezer, Bodrum’da caz vokalisti olarak başladığı ve 1988 yılından beri devam ettiği müzikal hayatının il albümü Cihan’ı 2009 yılında yayımladı. İkinci Cihan adını taşıyan son albümünü ise geçtiğimiz sene piyasaya süren Tezer, bu süre zarfında Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İlhan Şeşen, Hüsnü Arkan ve Akın Eldes gibi önemli müzisyenlerle ortak çalışmalarda bulundu.

 

Buğulu sesi ve özgün vokalinin eşlik ettiği, yüreklere dokunan şarkılarıyla Birsen Tezer, 5 Nisan Cumartesi akşamı 22.30’da Salon’da hayranlarıyla buluşmaya geliyor. Konser biletleri 45 TL (Ayakta) ve 35 TL (Öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

 

Biletler nerede?

 

Salon etkinliklerinin biletleri Biletix satış kanalları ve ana gişe İKSV’den temin edilebilir. Lale Kart sahipleri biletlerini %25e varan özel indirimlerle alabilir. Ayrıca Salon'daki üç etkinliğe bilet alan ve biletlerini ana gişe İKSV'ye getiren Lale Kart üyeleri, sunulacak üç etkinlikten birine iki kişilik davetiye kazanıyor. Yine Salon etkinliklerinden 1 bilet alan Vodafone Red’lilere ise ikinci bilet hediye! Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Ana gişe İKSV pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.