Buttering Trio feat. Ester Rada / Önce: Rain Lab (İdil Meşe & Da Poet)

1 Nisan Cumartesi

Ayakta (tam) 45 TL, Öğrenci 35 TL
Kapı: 21.30

Konser: 22.30

 

Berlin, Tel Aviv, Londra hattında büyüyüp gelişen saykedelik trip-hop grubu Buttering Trio ile Etiyopya’nın jazz ve soul müziğinin en gözde vokalisti Ester Rada, güçlerini birleştiriyor. Organik seslerle elektronik keşifleri bir araya getirme konusunda uzman olan Buttering Trio, Mid-Burn’den Fusion Fest’e kadar sayısız bağımsız festivalin konuğu oldu. Ester Rada ise Etiyopya jazz ve soul müziğinin günümüzdeki en iyi temsilcilerinden. Glastonbury’de boy gösteren Rada, Buttering Trio ile ilk defa Soundports Festivali kapsamında Salon’da sahne alacak. Rain Lab: Berlin ve İstanbul’da sahne alan Rain Lab, Avrupa’nın ünlü kulüplerinde çalmış isimlerden. Akustik solo projesiyle İdil Meşe, İngiltere, Almanya, İrlanda, Türkiye ve Amerika’da konserler veren genç yeteneklerden. Rain Lab’in diğer yarısı Da Poet ise, solo projesiyle İsviçre, Almanya, İsrail ve Türkiye’de konserler verdi ve Gaslamp Killer, Chinese Man, Mount Kimbie, Araabmuzik, Daedelus gibi sanatçılarla aynı sahneyi paylaştı. Saykedelik tınılar, elektronik beatler, canlı organik sesler, büyülü vokaller, groovy baslar ile Buttering Trio feat. Ester Rada ve öncesinde Rain Lab’in dolu dolu bir gece yaşatacağı konser, 1 Nisan Cumartesi akşamı Salon’da.

 

 

XJazz İstanbul: Guillaume Perret Feat. Volkan Öktem

14 Nisan Cuma

Ayakta (tam) 45 TL, Öğrenci 35 TL

Kapı: 22.00

Konser: 21.00

 

Fransız cazının en önemli isimlerinden Guillaume Perret, Türkiye’nin en önemli davulcularından Volkan Öktem’le buluşuyor. Müzik kariyerine saksofonla başlayan Perret, Fransız cazının öncülerinden Bocal’la ve dünyanın birçok yerinden müzisyenle sahneye çıktı. Müziğini sınıflandırmayı sevmeyen Perret, kullandığı wah-wah pedallarıyla müziğinin evrenini genişletti. XJAZZ İstanbul kapsamında ikinci kez Salon sahnesine çıkacak olan Perret’ye, Türkiye’nin davul devi Volkan Öktem eşlik edecek. 14 Nisan Cuma akşamı Salon, yüksek enerjili iki cazcıdan muhteşem bir performansa şahit olunacak.

 

 

Riff Cohen

18, 19 Nisan Salı & Çarşamba

Ayakta (tam) 70 TL, Öğrenci 50 TL

Konser: 21.30

Kapı: 20.30

 

Paris’te yaşayan şarkıcı, söz yazarı Riff Cohen, 2012’de yayımladığı ilk albümü “A Paris” ile Türkiye’nin en sevdiği yabancı müzisyen oldu. Şarkıları birçok defa Türkçeye uyarlanan Cohen, parçalarıyla otantik kafelerin, televizyon dizilerinin, reklam filmlerinin tercih edilen ismi oldu. Verdiği konserlerin bilet kuyrukları sokaklara kadar taştı. Onu çok seven İstanbul izleyicisiyle bir kez daha buluşmak üzere, egzotik güzelliğiyle ve bütün neşesiyle 18 ve 19 Nisan’da iki akşam üst üste Salon’da. 

 

 

Gevende

21 Nisan Cuma

Ayakta (tam) 40 TL, Öğrenci 30 TL

Konser: 22.00

Kapı Açılış: 21.00

 

Türkiye alternatif müzik sahnesinin en önemli gruplarından Gevende, Türkiye genelinde ve dünyanın birçok kentinde önemli festivallere katıldı. St. Antuan kilisesinde verdikleri konser ve sonrasında yayımladıkları konserin canlı performans albümüyle takipçilerini büyülediler. “Monochrama” adlı video oyununun müziklerini de yapan grup, yıllardır sabırsızlıkla beklenen yeni albümleri “Kırınardı”yı tamamladıktan sonra, Tolga Karaçelik’in Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nda çektiği klipleri “Vertigo” ile bütün interneti salladılar. Hayranlarıyla kavuşmak üzere, doğaçlama performanslarıyla 21 Nisan Cuma akşamı Salon’da olacaklar. 

 

 

The Radio Dept.

28 Nisan Cuma

Ayakta (tam) 50 TL, Öğrenci 40 TL

Konser: 22.00

Kapı Açılış: 21.00

 

İsveçli shoegaze, indie pop grubu The Radio Dept., Elin Almered ve Johan Duncanson tarafından 1995’te kuruldu. İkili dağıldıktan sonra Duncanson yanına Martin Larsson’u alarak yola devam etti. 2003 tarihli ilk albümleri “Lesser Matters” NME tarafından “Yılın En İyi 50 Albümü” arasında gösterildi. “Pulling Our Weight” ve “Keen On Boys” şarkıları geniş kitlelerce tanınmalarını sağladı. Şarkılar, Sofia Coppola’nın “Marie Antoinette” filminde de kullanıldı. 2015, grubun geri dönüş yılı oldu. Ekibin içindeki birçok değişiklikten sonra Duncanson ve Larsson yola iki kişi olarak devam etme kararı aldı ve Pet Shop Boys’u çağrıştıran, daha disko ve dans altyapılı yeni bir dönemeçe girdiler, yıllar sonra Coachella’da sahne aldılar. The Radio Dept., 2016 tarihli yepyeni albümleri “Running out of Love”ın turnesi kapsamında ikinci kez 28 Nisan Cuma akşamı Salon sahnesindeler. 

Bilet Bilgileri

Etkinliklerin biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

(İKSV ana gişesi Pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açıktır.)

Öğrenci biletleri ana gişe İKSV'den temin edilebilir, etkinlik kapasitesi el verdiği sürece öğrenciler sınırsız sayıda indirimli bilet satın alabilirler.

Salon etkinliklerinde Vodafone Red ve Vodafone FreeZone üyelerine bir bilet alana ikinci bilet hediye.

Lale Kart sahipleri %25’e varan indirimlerden yararlanabilirler. Ayrıca Lale Kart’ın en genç kategorisi Mavi Lale Kart ile siz de İKSV'yi destekleyebilir, tüm Salon İKSV etkinliklerinde %10 indirimden yararlanabilirsiniz. Mavi Lale Kart yalnızca 50 TL. Ayrıntılı bilgi için: lalekart.org

Salon İKSV’de bu sezon da Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleşecek Garanti Caz Yeşili konserleri izleyicilerle buluşacak.

MasterCard da Paha Biçilemez İstanbul programı kapsamında Salon etkinliklerine katkıda bulunuyor.

Salon, takipçileri için BiTaksi işbirliğiyle dönüş yolunu kolaylaştırıyor. Konserler sonrasında taksi kullanmak isteyen takipçiler kredi kartlı ödemelerinde 20TL değerindeki BiTaksi kuponu alabilecekler.

    
Editör: TE Bilisim