ROCK TARİHİNİN EFSANE MÜZİSYENLERİNDEN NICK CAVE VE GRUBU THE BAD SEEDS 10 TEMMUZ’DA İSTANBUL CAZ FESTİVALİ’NDE... MÜZİĞİN DEV İSMİ 17 YIL ARADAN SONRA BİR KEZ DAHA İSTANBUL’DA...

Müzik dünyasının en önemli sanatçıları arasında kabul edilen , 2001’de yine İstanbul Caz Festivali kapsamında verdiği konserden tam 17 yıl sonra 10 Temmuz’da KüçükÇiftlik Park’ta tekrar hayranlarıyla buluşacak.

Kırk beş yıllık müzik kariyeri boyunca çok sayıda sanatçıya ilham kaynağı olmuş, Avustralyalı şarkıcı, söz yazarı, besteci, senaryo yazarı, şair ve aktör Nick Cave ile sanatçının müzik kariyerinde ayrılmaz bir yeri olan Warren Ellis ve ekibin daimi birer parçası olmuş Thomas Wydler, Martyn P. Casey, Jim Sclavunos ile gruba son iki albümde dahil olan gitarist George Vjestica ile besteci ve perküsyonist kimliğiyle tanınan Toby Dammit’ten oluşan The Bad Seeds İstanbul Caz Festivali kapsamında 10 Temmuz Salı akşamı %100 Music desteğiyle uzun zaman hafızalardan çıkmayacak bir performansa imza atacak. 

canlı konser filmi “Distant Sky” özel gösterimiyle İstanbul Film Festivali’nde

 

’in 10 Temmuz konseri öncesinde grubun Ekim 2017’de Kopenhag’da Kraliyet Arena’sında verdikleri canlı konser filmi “Distant Sky tüm dünyayla aynı anda yapılacak özel gösterimleriyle 12 Nisan Perşembe İstanbul Film Festivali’nde seyirciyle buluşacak.

Distant Sky”da yeni albümleri Skeleton Tree’de yer alan müthiş şarkıların yanında bilindik klasikleri de seslendiren, Nick Cave ve grubu The Bad Seeds’e sahnede post-punk’ın yaşayan en önemli temsilcilerinin eşlik edeceği bu özel gösterimde izleyiciler sanatçının sahnede nasıl devleştiğine beyazperdeden şahit olacak.

 

Biletler satışta, tükenmeden alın

 

’da KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleştirilecek konserinin öğrenci biletleri tükendi.

Sahne önüne giriş imkânı da sağlayan ve 600 TL olan VIP Lounge biletleri ile ayakta tam 200 TL, sahne önü 400 TL ve oturmalı tribün 500 TL olan biletler Biletix satış kanalları ve İKSV ana gişeden (Pazar günü hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında, hizmet bedeli olmadan) satın alınabilir. Konserin avantajlı dönem biletleri kontenjanla sınırlıdır. Lale Kart sahipleri biletlerini %25’e varan özel indirimlerle alabilirler.

 

Nick Cave hakkında

 

From Her to Eternity’den bu yana, 35 yıla yayılan kariyerleri boyunca neredeyse her iki yılda bir albüm üretkenliğini tutturup dünya üzerindeki hiçbir sese benzemeyen işlere imza attı. Grup üretimlerini, hepsi ayrı birer şiir kitabı ve modern rock mucizesi olan

 

İstanbul Caz Festivali 25. yılında da Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Festival bir kez daha tüm şehre yayılarak, dünya yıldızları ile Türkiye’den usta müzisyenlerin bir araya geleceği bir buluşmaya dönüşecek.