İstanbul Modern’in Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Amerika programı kapsamında Walker Sanat Merkezi’nin Yeni Medya İnisiyatifleri Direktörü Robin Dowden’ın 1 Ekim Çarşamba günü yapacağı konuşma, sağlık sorunları nedeniyle ertelendi.

Robin Dowden, 4 Aralık Perşembe günü saat 19.00’da gerçekleşecek 
Sınırları Aşmak” başlıklı konuşmasında Walker Sanat Merkezi programının tarihini, müzenin dijital stratejisi üzerinden anlatacak.

Robin Dowden konuşmasında müzelerdeki yeni medya inisiyatifleriyle ilgili iki temel soru üzerinde duracak: Geleceğin dijital müzesi olmak ne anlama geliyor? Sanal müze; fiziki mekanı ziyarete teşvik, programların bağlamını aktarma, yeni takipçiler kazanma ve markayı dijital dünyada tanıtma gibi farklı farklı amaçlara nasıl hizmet eder? 1927’de kurulan Walker Sanat Merkezi, çok disiplinli sanat kurumları arasında uluslararası çapta öncü bir model konumunda. Bir güncel sanat merkezi olarak sunduğu son derece önemli görsel sanatlar, performans sanatları ve medya sanatları programlarının geniş alana hitap ettiği ve sahip olduğu önemin dünya çapında kabul edildiği Walker Sanat Merkezi, izleyici katılımında yenilikçi yaklaşımlarıyla aynı zamanda ulusal çapta lider özelliği taşıyan bir sanat kurumu.

Etkinlikler ücretsizdir.  Konuşma dili İngilizcedir. Simultane çeviri yapılacaktır. Katılım için rezervasyon gereklidir.

Editör: TE Bilisim