GalataPerform - Yeni Metin Yeni Tiyatro ve Lublin Kültür Merkezi -Konfrontacje Tiyatro Festivali ortaklığıyla hayata geçirilen Play.City Projesi İstanbul’da başlıyor. Projede üç önemli oyun yazarı Malgorzata Sikorska-Miszczuk(Polonya), Pavlo Arie(Ukrayna) ve Özen Yula(Türkiye) bir araya geliyor.

 

Oyun yazarları Play.City projesi kapsamında İstanbul’da ve Polonya’da geçirecekleri zaman sonucunda İstanbul üzerine birer oyun yazacaklar.
Projenin İstanbul kısmı Malgorzata Sikorska-Miszczuk ve Pavlo Arie’nin İstanbul’a gelmesiyle başlıyor.

Yazarlar on beş gün boyunca İstanbul’da kalarak hem İstanbul’u deneyimleyecekler hem de İstanbullu genç oyun yazarları ile buluşacaklar. İstanbul ziyaretlerinin hemen ardından Lublin’e gidecek olan yazarlar eserlerini orada tamamlayacaklar.



    ULUSLARARASI OYUN YAZARLIĞI ATÖLYESİ

 

Malgorzata Sikorska-Miszczuk ve Pavlo Arie 8 Mart Cumartesi günü 11.00 - 18.00 saatleri arasında GalataPerform’da kendi yazarlık deneyimlerinden yola çıkarak tiyatroyla ilgilenen herkesin katılımına açık oyun yazarlığı üzerine bir atölye gerçekleştirecekler.

Polonyalı oyun yazarı Malgorzata Sikorska- Miszczuk, İsrailli oyun yazarı Hanoch Levin’in yazım metodu üzerinden ilerleyecek ve yazarın oyunlarından örnek sahneler inceleyerek tiyatro yazımına dair deneyimlerini paylaşacak. Ardından atölyenin ikinci kısmında Ukraynalı oyun yazarı Pavlo Arie, Ukrayna Tiyatrosu’ndan hareketle kendi tiyatro deneyimini katılımcılarla paylaşacak.

 

Oyun Yazarlığı Atölyesi Kayıt için Ayrıntılı Bilgi:

Atölye 8 Mart Cumartesi 11.00-14.00 (Malgorzata Sikorska-Miszczuk) ve 15.00- 18.00 (Pavlo Arie) saatleri arasında gerçekleşecektir. Atölye’de ardıl çeviri yapılacaktır.

Atölyeye katılım ücreti 120 TL’dir. Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi eski katılımcılarına,
Lisans ve Yüksek Lisans Öğrencilerine 100TL’dir
.


Atölyelere katılım 25 kişi ile sınırlıdır.
Bilgi ve Kayıt İçin: 0506 453 07 37 

Atölye Tarihi: 

8 Mart Cumartesi

Saat: 11.00 - 18.00

 

Yer: GalataPerform


Adres: 
Büyük Hendek Cad.
No:21/1 Galata Kuledibi
Beyoğlu / İstanbul

 

'İZ' ALMANYA TURNESİ ÖNCESİ SON 5 OYUNLA MART AYINDA  SEYİRCİYE VEDA  EDİYOR!


                                   

  1 Mart Cumartesi  / 5-12 Mart Çarşamba / 6-13 Mart Perşembe

 

  SAAT: 20.30
  YER: GalataPerform 

Editör: TE Bilisim