Son yıllarda aldığı uluslararası ödüllerle adını sıkca duyuran Filiz Öztürk Doğan eserleriyle "Art Shopping" Carrousel du Louvre’a katılıyor. Paris'te 12 Haziran’da açılacak olan fuar Avrupa’nın ünlü sanat galerilerinden seçilen sanatçılarla sanatseverlere kapılarını açıyor.


12-14 haziran 2015 "Art Shopping" Carrousel du Louvre Paris

Türk heykeltıraş Filiz Öztürk Doğan eserleriyle "Art Shopping" Carrousel du Louvre’a katılıyor. Fransa’nın Paris şehrinde 12 Haziran’da açılacak olan fuar Avrupa’nın ünlü sanat galerilerinden seçilen sanatçılarla sanatseverlere kapılarını açıyor.

Filiz Öztürk Doğan, 1985-1989 Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Cam Ana Sanat Dalı Bölümü’nü bitirmiş ve aynı okulda Yüksek Lisans yapmıştır. Birçok kişisel sergisi bulunan sanatçı, yurtiçi ve yurtdışında birçok karma sergi, fuar ve bienallere katılmıştır.

Sanatçı, demirin sert bir endüstriyel malzeme olmaktan çıkıp, ince narin bir kırılganlığa büründüğü bu heykellerinde, dikey ve yatay, düz ve kıvrımlı, yassı ve bükülmüş çizgisel formlar soyut bir ilişkiler yumağı içinde farklı açılarda değişen, görsel çağrışımlarla zenginleşen bir görünüm sunar. Yuvarlak, kıvrımlı, yumuşak, organik biçimlere karşın dik açılı, keskin, sert, geometrik biçimlere dönüşmüş; birbirinden son derece farklı biçimsel ayrıntılar dikkati çeker. Eserlerinde malzemenin kendi organik formuna çok fazla müdahale etmeden, izleyicinin hayal gücünü sınayan bir biçimsel ifade benimsenir. Soyut ile figüratif arasındaki sınırları belirsizleştiren yapıtlarında malzemeyi işleyerek ve birleştirerek üç boyutlu konstrüksiyonlarının adeta parçalara ayrılmış, iki boyutlu yüzeye yazılmış birer yansıması olarak görülebilinir.


Filiz Öztürk Doğan, 1989 Mimar Sinan Üniversitesi Pano Yarışması I.’lik Ödülü, 1991 II.Prof. İsmail Hakkı Oygar Seramik Sergisi III.’lük Ödülü, 2011 VIII. Florence Biennale Florance İtalya Heykel Dalında V.lik Ödülü, 2013 Londra Art Biennale Heykel Dalında I.’lik Ödülü, 2014 Artistik Tropy Malta Şövalyeleri Sergisi S.J.O.Club Maltese Valletta-Malta Plaket ve 2015 Boticelli Sergisi Guicciardini Bongianni Sarayı Floransa-İtalya Plaket Ödüllerine sahiptir.


"Art Shopping" Carrousel du Louvre Paris

12 - 14 Haziran 2015

99 Rue de Rivoli 75001 Paris-Fransa