Tiyatroperest'in sahnelediği iki perdelik oyun Tek Kişilik Şehir; Kerem Ayan (yöneten), Behiç Ak (yazan), Kerem Çetinel (sahne ve ışık tasarımı) ve Onur Özaydın, Ö. Zeynep Dinsel, Burak Türker'den (oyuncular) oluşan ekibiyle Şubat ayı boyunca Salon'da sahnelenmeye devam ediyor. Çok uzak olmayan bir gelecekte, bireysel ihtiyaçların her şeyin önüne geçtiği bir dünyada geçen oyun, tek kişilik yaşamlar üzerine kurulan yeni düzeni Adam, Kadın ve Garson'un kimliklerini aramasıyla izleyicilere yansıtıyor.

 

Yalnızlığa, yabancılaşmaya ve teknolojiye ilişkin absürt bir komedi olan Tek Kişilik Şehir,  Oyun Salonu kapsamında 23 Şubat Pazartesi günü 20.30'da son kez Salon sahnesinde olacak. Oyunun biletleri, oturmalı 30 TL, öğrenci 20 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.

 

Oyun Salonu’nda Yeni Sezon Başlıyor

Baharda Yepyeni Oyunlar İzleyicilerle Buluşuyor

 

Kapı Aralığı Nedir, Kapı Aralığı Bir Fotoğraftır

 

Disiplinlerarası sanat topluluğu ba-’nın sahnelediği “Kapı Aralığı Nedir, Kapı Aralığı Bir Fotoğraftır”, Oyun Salonu kapsamında Mart ayı boyunca her pazartesi günü Salon’da tiyatroseverlerle buluşacak.

 

Amerikan edebiyatının en sansasyonel isimlerinden Gertrude Stein’ın Ne Oldu adlı oyunundan ve Picasso’nun Portresi adlı metninden yola çıkan “Kapı Aralığı Nedir, Kapı Aralığı Bir Fotoğraftır”, alışılagelmiş tiyatronun kalıplarını kırarak “avangard” bir tavır sergiliyor. Bir öyküye odaklanmak yerine, seyircinin kendi fotoğraf ve öyküsünü oluşturabileceği boş bir alan yaratmayı hedefliyor. Art arda kurulup bozulan anlar seyirciyi bir imge ormanında dolaşmaya davet ediyor. Oyun boyunca sahnede, seyirciyle birlikte herhangi bir fotoğrafın çekileceği an aranıyor.

 

Ferdi Çetin (çeviri ve dramaturji), Yusef Demirkol (konsept ve yönetmen), Burcu Halaçoğlu (oyuncu), Tom Soloveitzik, Korhan Erel ve Kevin Davis (müzik) ile Ismayıl Hacıyev’in (kamera) işbirliğiyle ortaya konan “Kapı Aralığı Nedir, Kapı Aralığı Bir Fotoğraftır”; 2, 9, 23 ve 30 Mart Pazartesi günleri olmak üzere ay boyunca 20.30’da izleyicilerle Salon’da buluşacak. Oyunun biletleri, oturmalı 30 TL, öğrenci 20 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.

 

Ücret Artışı Talebinde Bulunmak için Servis Şefine Yanaşma Sanatı ve Biçimi

 

Tiyatro Öteki Hayatlar’ın sahnelediği, Georges Perec’in aynı adlı kitabından uyarlanan tek perdelik oyun Ücret Artışı Talebinde Bulunmak için Servis Şefine Yanaşma Sanatı ve Biçimi, Nisan ayı boyunca her pazartesi Salon sahnesinde perdelerini açacak.

 

Belli bir tema etrafında oluşan bütün olasılıkların sonsuz yinelemelerle grotesk bir hâle dönüştüğü oyunun konusu ise şöyle: Ücret artışı talebinde bulunmak için servis şefiyle görüşmek isteyen kahraman, o sırada şefinin odasında bulunmamasından dolayı, defalarca sekreterle çene çalmak ya da koridorda defalarca gidip gelmek durumunda kalır. Sekreterin nasıl bir gece geçirdiğinden, şefin o an nasıl bir ruh hali olduğuna varıncaya kadar birçok değişkene bağlı olan "zam hayalinin gerçekleşmesi", giderek absürtleşen bir döngü içinde önemini tamamen kaybeder.

 

İsmail Yerguz’un çevirisi ve Ziya Demirel’in yönetimiyle bir Sarı Sandalye uyarlaması olan Ücret Artışı Talebinde Bulunmak için Servis Şefine Yanaşma Sanatı ve Biçimi’nde, Çağdaş Ekin Şişman, Emirhan Altunkaya, İlyas Özçakır ve Nezaket Erden gibi genç oyuncular sahneyi paylaşıyor.  Oyunun biletleri, oturmalı 30 TL, öğrenci 20 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.

Editör: TE Bilisim