MC Murphy karakterini canlandıran Oktay Kaynarca, “Guguk Kuşu çok önemli bir eser ve çok başarılı bir sistem eleştirisi.  Provalar çok keyifli geçiyor, tüm oyuncu arkadaşlarımız, yönetmenimiz adeta koşa koşa geliyoruz provalara. Bir oyunun prova aşaması çok önemlidir ve bu sürecin en keyifli zamanlarıdır, ilerledikçe de tadından yenmez. Biz de şu an o aşamadayız. Deniz’le olan sahnelerimiz epey ortaya çıktı ve gün geçtikçe daha heyecanlı hale geliyor. Keyfimiz çok yerinde” dedi.



Baş hemşire Ratched karakterini canlandıran Deniz Uğur ise, “Her aktrisin oynamayı hayal edeceği bir rol Ratched. Bunun için provalara çok mutlu gidiyorum. Hemşire Ratched'ı oynayan Louise Fletcher, filmdeki performansıyla Oscar ve Altın Küre dahil pek çok ödül aldı. Rolün ne kadar iddialı olduğunu buradan da anlayabiliriz. Oktay’la olan sahnelerimizde tam bir kedi-fare oyununa tanıklık edecek izleyici. 13 Aralık’ta gerçekleşecek prömiyeri iple çekiyorum. Çok heyecanlıyız” dedi. 



Ken Kesey’in romanından sinemaya uyarlanan ve beyaz perdenin kült filmleri arasında yer alan Bilge Koloğlu’nun çevirisini yaptığı “Guguk Kuşu”, Şakir Gürzumar  yönetiminde Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu bünyesinde sahnelenmeye hazırlanıyor.
Bir akıl hastanesi üzerinden yerleşik düzen ile birey çatışmasını anlatan 2 perdelik oyun, 13 Aralık Cumartesi saat 20.30 da Zorlu Center PSM’de prömiyerini gerçekleştirecek…

Editör: TE Bilisim