Ayın ilk konuğu 4 ve 5 Nisan’da iki gece üst üste Salon’da konser verecek olan Chad Lawson. ABD’li solo piyanist Chad Lawson, klasik müziğin titreşimlerini caz doğaçlamalarıyla birleştiren meditatif bir konser için Salon’da olacak. Lawson’ın piyanoda harikalar yaratacağı konserin ardından Teksaslı enstrümantal/deneysel müzik grubu Balmorhea 6 Nisan’da Salon’un konuğu olacak. 21 Nisan’da Salon’da Manchester çıkışlı math-rock grubu Everything Everything sahnede. Grubun vokali Higgs’in falsetto vokalleri ve sürekli yeni sesler denemeleriyle 2010’un ilk yarısında parlayıp hızlıca sönen indie-rock grupları arasından rahatlıkla sıyrılan Everything Everything, üç yıl aradan sonra, İstanbullu hayranlarıyla kavuşmak üzere, ilk defa Salon’a konuk oluyor. 27 Nisan’da 1960'lardan günümüze popüler rock ağırlıklı parçalar ve sevilen yerli-yabancı şarkıları yorumlayan Ecza Dolabı, 30 Nisan’da ise ayın son konseri ile Garanti Caz Yeşili kapsamında Uluslararası Caz Günü’nde Girls In Airports Salon dinleyicisiyle buluşacak.

 

Chad Lawson

Tam (numarasız oturmalı) 50 TL Ayakta 40 TL Öğrenci 30 TL

Kapı: 21:00

Konser: 21.30

ABD’li solo piyanist Chad Lawson, 5 yaşında müzik öğrenme tutkusunu keşfetti. Berklee College of Music’te eğitim aldı, burada klavyeyi de becerileri arasına kattı. Birkaç yıl boyunca kendi caz trio Dear Dorothy ile müzik yaptı. Bu trioyla yayımladığı albümden şarkılar ikinci dalga kahve dükkânlarının vazgeçilmezi oldu, Dawson’s Creek’te kullanıldı. Julio Iglesias’ın klavyecisi olarak İspanyol müzisyenle turnelere çıktı. Iglesias ile sahnedeyken artık kendi müziğini yapmak istediğine karar verdi. Windham Hill Records’un kurucusu William Ackerman tarafından keşfedildi ve ilk solo albümünü 2009’da yayımladı. 2015’te ‘The Chopin Variations’ albümü Billboard’dan iTunes’a birçok klasik müzik listesinde bir numaraya yerleşti. Müzikleri ‘The Walking Dead’, ‘Vampire Diaries’ gibi dizilerde Microsoft, Delta Airlines gibi markaların reklamlarında kullanıldı.

 

 

Balmorhea

6 Nisan Cuma

Ayakta 65 TL Öğrenci 50 TL

Kapı: 21:00

Konser: 22.00

Teksaslı enstrümantal/deneysel müzik grubu Balmorhea, 2006'da Rob Lowe ve Michael Muller tarafından kuruldu. ABD ve Avrupa'yı defalarca turlayan ekip, post rock ve indie folk dinleyicilerinin her zaman ilk 11’inde yer alan gruplardan birine dönüştü. Fleet Foxes, Mono, Tortoise, Bear in Heaven, Sharon Van Etten, Damien Jurado ve Here We Go Magic gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştılar. 2013 ve 2014’te Salon sahnesine konuk olduktan sonra Salon takipçisinin favori gruplarından birine dönüştü. Yeni albüm ‘Clear Language’dan şarkılarla şimdi Salon’dalar.  

 

Everything Everything

21 Nisan Cumartesi

Ayakta 70 TL Öğrenci 55 TL

Kapı: 20:30

Konser: 22.30

Manchesterlı math-rock, deneysel pop grubu Everything Everything, 2000’lerin sonuna doğru kuruldu. 2010’da ilk albüm ‘Man Alive’ yayımlandı, büyük övgü toplayan ekip, bu albümün rüzgârıyla 2012 sonunda Snow Patrol ve Muse ile turnede yer aldı. 2013’te yayımladıkları ikinci albüm ‘Arc’ ile özgün soundlarındaki yetkinliklerini kanıtladılar. Bu albümün ardından uzun bir vaktini evde haberleri izleyerek geçiren grubun sesi yüzü Jonathan Higgs’in dünyanın kötü gidişatına dair yazdığı sözlerden oluşan üçüncü albüm ‘Get to Heaven’ 2015’te yayımlandı. 2017 yazında yayımlanan son albümleri ‘A Fewer Dream’, erken dönem Warp Records sanatçıları Autechre, Aphex Twin, Boards of Canada’dan aldıkları ilhamlarıyla hayli yoğun elektronik öğeler içeriyordu. Higgs’in falsetto vokalleri ve sürekli yeni sesler denemeleriyle 2010’un ilk yarısında parlayıp hızlıca sönen indie-rock grupları arasından rahatlıkla sıyrılan Everything Everything, üç yıl aradan sonra, İstanbullu hayranlarıyla kavuşmak üzere, ilk defa Salon’a konuk oluyor.  

 

Ecza Dolabı

27 Nisan Cuma

Ayakta 40 TL Öğrenci 30 TL

Kapı: 21:00

Konser: 21.30

Kalplerde yer edinmiş, zamansız şarkılara yeni bir tat veren müzik grubu Ecza Dolabı, 1960'lardan günümüze popüler rock ağırlıklı parçalar ve sevilen yerli-yabancı şarkıları yorumluyor. Profesyonel yaşamın çeşitli kademelerinde çalışan ve müziğe, iş yaşamlarıyla aynı keyif ve ciddiyetle yaklaşan müzisyenleri bir araya getiren ekip, çalışmalarına 2010’da başladı. Özellikle sosyal sorumluluk projelerine destek amacıyla müzikseverleri coşku dolu birçok konserde buluşturan Ecza Dolabı bu kez İKSV yararına gerçekleştireceği konseriyle unutulmaz bir gece yaşatmak üzere Salon sahnesinde. Rock kökenli zamansız parçalarla her derde deva olacak ekip Erdal Karamercan (gitar, vokal), İlkay Akalın (vokal), Ahmet Sevük (perküsyon), Mert Kokulu (davul), Baran Karadeniz (akustik gitar), Ergin Uluşahin (solo gitar), Özgün Canbazoğlu (bas gitar, vokal), Adem Gülşen (klavye) ve Muzaffer Uyar’dan (saksafon) oluşuyor.

 

Garanti Caz Yeşili: Uluslararası Caz Günü: Girls In Airports

30 Nisan Pazartesi

Ayakta 55 TL Öğrenci 45 TL

Kapı: 20.30

Konser: 21.30

Caz, indie ve folk’u birleştiren Danimarkalı grup Girls In Airports 2011’den bu yana beş albüm yayımladı. Coğrafi sınırlara ve türlere bağlı kalmayan, doğaçlama odaklı işleri büyük takdir topladı. 2017’de Almanya’da gerçekleşen üç konserlerinin canlı kayıtlarından oluşan son albümleri grubun büyüleyici canlı performanslarına mükemmel bir referans. ‘All About Jazz’ dergisine göre yaptıkları müzik; King Crimson’ın pastoral dokuları, Pink Floyd’un erken enstrümantal dönemleri, Brian Eno’nun atmosferik alanları ve Donny McCaslin’in Bowie’nin veda albümü ‘Blackstar’daki karanlık saksofonlarının bir sentezi..

 

Biletler satışta

Konserlerin biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir. (İKSV ana gişesi pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açıktır.) Öğrenci biletleri ana gişe İKSV'den temin edilebilir, etkinlik kapasitesi el verdiği sürece öğrenciler sınırsız sayıda indirimli bilet satın alabilirler.

 

Salon etkinliklerinde Vodafone Red ve Vodafone FreeZone üyelerine bir bilet alana ikinci bilet hediye.

Lale Kart sahipleri %25’e varan indirimlerden yararlanabilirler. Ayrıca Lale Kart’ın en genç kategorisi Mavi Lale Kart ile siz de İKSV'yi destekleyebilir, tüm Salon İKSV etkinliklerinde %10 indirimden yararlanabilirsiniz. Mavi Lale Kart yalnızca 50 TL. 

Salon İKSV’de bu sezon da  %100 Müzik konseptinde düzenlenecek konserler ve Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleşecek Garanti Caz Yeşili konserleri de izleyicilerle buluşacak.

MasterCard da Paha Biçilemez İstanbul programı kapsamında Salon etkinliklerine katkıda bulunuyor.