Salon’un Nisan ayında konukları ilkbaharın müjdecisi oluyor. Güney Afrika doğumlu, Berlin’de yaşayan, özgür ruhunu indie folk, caz ve blues’la besleyen şarkıcı ve şarkı sözü yazarı Alice Phoebe Lou, 5 ve 6 Nisan’da iki özel konserle Salon’da olacak. 60’lar ve 70’lerin müzik devrimini alıp Frankofon ruhuyla modern zamanlara uyarlayan, rock’n roll’u yaşayan ve yaşatan The Limiñanas 13 Nisan’da, Salon’da gerçekleştirdiği tüm konserlerin biletleri tamamen tükenen Jakuzi, yeni albümü ‘Hata Payı’nın ilk konserleri ile bir kez daha, 16 ve 17 Nisan’da iki özel konserle Salon dinleyicisi ile buluşacak.  

“Dream folk” janrını literatüre sokan müzisyenlerden biri olarak görülen, ABDli şarkıcı, söz yazarı Marissa Nadler, 2013’te Türkiye’de ilk defa sahne aldığı Salon’a 18 ve 19 Nisan’da bir kez daha konuk oluyor. Vokalist Jack Sedman ve gitarist Harry Draper’dan mütevellit İngiliz indie-pop ikilisi Seafret İstanbullu dinleyicileriyle hasret gidermek için 20 Nisan’da ikinci kez Salon’u ziyaret edecek. Geçtiğimiz Kasım ayında, biletleri göz açıp kapayıncaya kadar tükenen üç konserle Salon izleyicisinin tadı damağında kalan performanslara imza atan Altın Gün ise, 26 Nisan’da ikinci albümü ‘Gece’yi yayımlamaya hazırlanıyor. Grubun hayranları, merakla bekledikleri bu albümden şarkıları ilk kez ve herkesten önce canlı dinlemek ve Altın Gün’le felekten üç gece çalmak vesilesiyle 26, 27 ve 28 Nisan’da, üç gün üst üste Salon’da buluşuyor.


Salon’un yeni sezon programında yer alan sanatçıların şarkılarından oluşturulan çalma listesi, https://open.spotify.com/user/istanbulkultursanatvakfi/playlist/7wkAKdsg2TdZgpUeTYETjd?si=JMBOiTWgRoGrEq3q5eFi5w adresinden takip edilebiliyor.

 

Garanti Caz Yeşili: Alice Phoebe Lou

5 Nisan Cuma, Kapı: 21.00, Konser: 22.00

6 Nisan Cumartesi, Kapı: 21.30, Konser: 22.30

Güney Afrika doğumlu, Berlin’de yaşayan, özgür ruhunu indie folk, caz ve blues’la besleyen şarkıcı ve şarkı sözü yazarı Alice Phoebe Lou, doğduğu Güney Afrika’nın sımsıcak ikliminde, piyano dersleri alırken, bir başına gitar çalmayı öğrendi. Paris ve Amsterdam arasında mekik dokuduğu dönemin ardından, tarih boyunca birçok müzisyen ve sanatçı için kendini yeniden keşfetme noktası olan Berlin’e taşındı. Folk, blues, caz ve elektronik müzikten aldığı ilhamla 2014’te ilk kısa çaları ‘Momentum’u yayımladı. Kısa çalarda yer alan şarkısı “Fiery Heart, Fiery Mind”, 2015’te Los Angeles Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü’yle dönen ‘Ayanda’ isimli filmde kulakların pasını sildi. TEDx performansıyla büyük plak şirketlerini peşinden koşturdu, “Live at Grüner Salon” isimli konser albümünün satışından yarattığı kaynakla 2016’da yayımlanan ilk albümü ‘Orbit’i kaydetti. Matteo Pavesi ve Jian Kellett-Liew yapımcılığında kaydedilen ‘Orbit’le Almanya Eleştirmenlerin Şeçimi Ödülleri'nde En İyi Kadın Sanatçı adaylığı elde etti. 2017’de yayımladığı kısa çaları ‘Sola’da yer alan şarkısı “She”, belgesel film ‘Bombshell: The Hedy Lamarr Story’ye “En İyi Orijinal Şarkı” dalında Akademi Ödülü aday adaylığı getirdi. Alice Phoebe Lou, 8 Mart’ta yayımlanacak yeni albümü ‘Paper Castles’ın turnesi ve Garanti Caz Yeşili kapsamında, 5 ve 6 Nisan’da, İstanbul’da ilk kez dinleyici ile Salon’da buluşuyor.

 

The Limiñanas

13 Nisan Cumartesi

Kapı: 21.30, Konser: 22.30

Serge Gainsbourg & Jane Birkin’in 21. yüzyıldaki yansıması, Fransız rock’n roll çifti Marie (davul, vokal) & Lionel Limiñana (gitar, bas gitar, org, vokal) The Velvet Underground, Suicide, The Stooges, Nick Cave ve Serge Gainsbourg’un rock’n roll tavırlarına adeta tapıyorlardı. 60’lar ve 70’lerin müzik devrimini alıp Frankofon ruhuyla modern zamanlara uyarladılar. Saykedelik rock, garaj rock, blues, 60’ların Fransızca popu ve altın çağı dönemindeki İtalyan “giallo” filmlerinin müziklerinden ilham aldılar. 2010’da kendi isimlerini taşıyan ilk albümlerini yayımladılar. Bu albümü, 2012'de ‘Crystal Anis’ ve 2013'te ‘Costa Blanca’ albümleri izledi. 2015'te, yollarının sıkça kesişeceği Fransız gitarist Pascal Comelade ile ‘Traité de Guitarres Triolectiques’ albümünü yayımladılar. Ünlerini Fransa sınırlarının çok ötesine taşıdıkları an ise, 2016’da yayımlanan albümleri ‘Malamore’ oldu. Eski Joy Division ve New Order üyesi Peter Hook bu albümde, alametifarikası baslarıyla ‘Garden of Love’ isimli şarkıda ikiliye eşlik etti. 2017 yılında İstanbul’a ilk selamlarını, yayımladıkları kısa çalarları ‘Istanbul is Sleepy’ ile verdiler. Buram buram vintage kokan sound’larını zirveye taşıdıkları âna, Anton Newcombe'un yapımcılığını üstlendiği, eski dost Peter Hook’la tekrar buluştukları, ünlü aktris Emmanuelle Seigner’nin konuk olduğu şimdilik son albümleri ‘Shadow People’la 2018’de tanıklık ettik. Rock’n roll’u yaşayan ve yaşatan The Limiñanas, ilk İstanbul konseri için 13 Nisan’da Salon’a geliyor.

 

Jakuzi “Hata Payı” İlk Konser

16 Nisan Salı & 17 Nisan Çarşamba

Kapı: 20.30, Konser: 21.30

Jakuzi, Kutay Soyocak ve Taner Yücel tarafından 2016 yılında kuruldu. Akıllara kolayca kazınan synthesizer’lar ve Kutay Soyocak’ın nev-i şahsına münhasır vokaliyle yıldırım aşkı başladı. Taner Yücel’in prodüktörlüğünde ilk albüm ‘Fantezi Müzik’, ismiyle müsemma olarak önce Domuz Records tarafından kaset formatında yayımlamasının ardından, 2017 yılının başında bu sefer Berlin menşeli City Slang Records tarafından yeni şarkılarla birlikte yayımlandı. Yerli sahnenin gözbebeğine dönüşen Jakuzi, ‘Fantezi Müzik’le uluslararası prestijli mecralarda kendine yer buldu. Paris, Londra, Berlin gibi şehirlerde ve Primavera Club, Donaufest, Synästhesie, Pop Kultur gibi birçok büyük festivalde sahne aldı. Taner Yücel'in sahne ve grup üyeliğinden ayrılıp prodüktör ve besteci olarak bulunduğu Jakuzi yolculuğuna, 5 Nisan’da çıkacak yeni albüm ‘Hata Payı’ ile devam ediyor. Albüm, alışılmıştan daha karanlık bir yolda new-wave, post-punk, darkwave, krautrock ve lo-fi seslerini bir araya toplayacak. Salon’da gerçekleştirdiği tüm konserlerin biletleri tamamen tükenen Jakuzi, yeni albümü ‘Hata Payı’nın ilk konserleri ile bir kez daha, 16 ve 17 Nisan’da iki konserle Salon’da.

 

Marissa Nadler

18 Nisan Perşembe & 19 Nisan Cuma

Kapı: 20.30, Konser: 21.30

ABDli şarkıcı, söz yazarı Marissa Nadler, “dream folk” janrını literatüre sokan müzisyenlerden biri olarak görülüyor. İlk albümü “Ballads of Living and Dying”i 2004’te yayımlayan ve bir sene sonrasında “The Saga of Mayflower May”i, 2007’de ise “Songs III: Bird on the Water” albümünü yayımlayan Marissa Nadler, 2008’de Boston Music Awards’da "Outstanding Singer-Songwriter of the Year" ödülünü kazandı. 2010’da black metal grubu Xasthur’un son albümüne vokalleriyle katkıda bulundu. 2012’de Salon izleyicisinin bir diğer sevgilisi Angel Olsen ile iki ortak cover’a imza attı. 2014’te Father John Misty ile işbirliği yaptı, birbirlerinin şarkılarını yeniden yorumlayarak yeni bir dil yarattılar. Sekizinci stüdyo albümü “For My Crimes”, 2018’in Eylül ayında yayımlandı. Leonard Cohen cover’ı “Famous Blue Raincoat” ile yediden yetmişe, her türün dinleyicisinin sevgisini kazanan Marissa Nadler, 2013’te Türkiye’de ilk defa sahne aldığı Salon’a bir kez daha konuk oluyor, 18 ve 19 Nisan’da iki konserle İstanbullu izleyicisiyle kavuşuyor.

 

Seafret

20 Nisan Cumartesi

Kapı: 21.30, Konser: 22.30

Vokalist Jack Sedman ve gitarist Harry Draper’dan mütevellit İngiliz indie-pop ikilisi Seafret, buğulu olduğu kadar ümit dolu bir müzik yapıyor. 2014'te ilk kısa çalarları 'Give Me Something'i, 2015'te ise ikinci kısa çalarları 'Oceans'ı yayımladılar. Game of Thrones’un Arya’sı Maisie Williams’ın başrolde olduğu ilk teklilerinin klibi ‘Oceans’, YouTube’da 66 milyondan fazla izlendi, tekli ise Spotify’da 74 milyondan fazla dinlendi. 2016’da yayımladıkları ilk albümleri ‘Tell Me It’s Real’ ile İngiltere müzik listelerinde 59. sıraya yükselerek hayran kitlelerini iyice genişlettiler. 2018’in Eylül ayında yeni kısa çalarları ‘Monsters’la müzikal kimliklerini daha görkemli bir yapıyla yenilediler. 2019’un Şubat ayında yayımlayacakları yeni teklileri ‘Loving You’, Seafret için yeni bir dönemin ve yepyeni bir albümün, dinleyiciler için ise çalma listelerinde assolist olacak yeni bir şarkının habercisi. 2017’deki biletleri tükenen konserlerinin ardından Peçeteye İstek’in favorilerinden biri olan Seafret, İstanbullu dinleyicileriyle hasret gidermek için 20 Nisan’da ikinci kez Salon’da.

 

Birlikte Güzel: Altın Gün

26 Nisan Cuma, Kapı: 21.00, Konser: 22.00

27 Nisan Cumartesi, Kapı: 21.30, Konser: 22.30

28 Nisan Pazar, Kapı: 19.00, Konser: 20.00

2015’in Aralık ayında Jacco Gardner’ın Salon konseri için İstanbul’a gelen basçı Jasper Verhulst, burada 70’lerin Anadolu rock’ıyla tanıştı. Hollanda’ya döndüğünde yanına gitarist Ben Rider ve baterist Nic Mauskovic’i aldı. Bu müziğe yeniden hayat verebilmek için Türk müzisyenler arayıp Facebook üzerinden saz, vokal ve klavyeden sorumlu olacak Erdinç Yıldız Ecevit ile vokallerden sorumlu olacak Merve Daşdemir’le tanıştılar. Perküsyoncu Gino Groeneveld’in de katılmasıyla grup son halini alarak Altın Gün olarak hayata geçti. İstanbul’a ilk kez geçtiğimiz Ekim ayında gelen grup, burada doğal olarak karşılaştıkları yoğun aşkın ardından saykedelik tanrılarının yürü ya kulum demesiyle 2018’i şehir şehir, festival festival gezerek geçirdi. Aynı yıl içinde yayımlanan ilk albüm “On”, müzik sahnesince büyük sevgi ve ilgiyle karşılandı. Alicia Keys’in tatili sırasında grubun ‘Halkalı Şeker’ yorumu eşliğinde yüzerkenki videosu yüzlerde dev bir tebessüm bıraktı. Grup, Salon izleyicisinin bir diğer gözdesi King Gizzard & The Lizard Wizard’ın kürasyonunu üstlendiği meşhur festival Gizzfest’te sahne aldı. Geçtiğimiz Kasım ayında, biletleri göz açıp kapayıncaya kadar tükenen üç konserle Salon izleyicisinin tadı damağında kalan performanslara imza atan Altın Gün, 26 Nisan’da ikinci albümü ‘Gece’yi yayımlamaya hazırlanıyor. Merakla beklenen bu albümden şarkıları ilk kez ve herkesten önce canlı dinlemek, Altın Gün’le felekten üç gece çalmak vesilesiyle kavuşmak için 26, 27 ve 28 Nisan’da, üç gün üst üste Salon’da buluşuyoruz.

 

Biletler satışta

Konserlerin biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir. (İKSV ana gişesi Pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açıktır.) Öğrenci biletleri ana gişe İKSV'den temin edilebilir, etkinlik kapasitesi el verdiği sürece öğrenciler sınırsız sayıda indirimli bilet satın alabilirler.

 

Lale Kart sahipleri %25’e varan indirimlerden yararlanabilirler. Ayrıca Lale Kart’ın en genç kategorisi Mavi Lale Kart ile siz de İKSV'yi destekleyebilir, tüm Salon İKSV etkinliklerinde %10 indirimden yararlanabilirsiniz. Mavi Lale Kart yalnızca 75 TL. Ayrıntılı bilgi için: lalekart.org

 

Salon IKSV’de “Birlikte Güzel” desteğiyle çeşitli konserler de izleyicilerle buluşacak.

 

Salon etkinliklerinde Vodafone FreeZone üyelerine bir bilet alana ikinci bilet hediye.

 

Salon İKSV’de bu sezon da Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleşecek Garanti Caz Yeşili konserleri izleyicilerle buluşacak. Ayrıca bu yıl Garanti Caz Yeşili sponsorluğunda gerçekleşecek Salon İKSV konserlerinde, Garanti kredi kartları ile “tam bilet” kategorisinden 2 adet bilet satın alan ilk 100 kişiye %50 indirim uygulanacak.

 

MasterCard da Paha Biçilemez İstanbul programı kapsamında Salon etkinliklerine katkıda bulunuyor.

 
Editör: TE Bilisim