120 yılı aşkın tarihi boyunca unutulmaz balolara, konserlere ev sahipliği yapan, doğal akustiği sayesinde özel bir ses sistemi kullanılmasına gerek olmayan Grand Pera Balo Salonu; 19 Mart 2016 Cumartesi günü saat 11.00’de Türkiye’nin uluslararası arenada başarıyla temsil eden  piyanistlerinden Ayşegül Kuş Durakoğlu’nu ağırlıyor.

 

New York’ta yaşayan ve bugüne kadar ABD, Kanada ve birçok Avrupa ülkesinde onlarca konsere imza atan Ayşegül Kuş Durakoğlu; son albümü “Dances through the Keyboard” ile J.S. Bach, Chopin, Debussy, Gershwin ve İlhan Mimaroğlu’nun eserlerinden oluşan bir seçkiyle müzikseverlerle buluşuyor.

 

Müzik eğitimine İstanbul Belediye Konservatuvari’nda Rana Erksan ile başlayan Durakoğlu, daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Judith Ulug ile çalışarak yüksek lisans diplomasını aldı. 1984’de kazandığı bursla Amerika’ya giderek Juilliard Muzik Okulunda Master, New York Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. Amerika’daki eğitimi sırasında Adele Marcus, Gyorgy Sandor ve Gregory Haimovsky ile çalıştı.  Halen Stevens Institute of Technology’de piyano laboratuvarını yönetip, müzik tarihi ve teori dersleri vermekte olan Durakoğlu, oda müziği grubu Musica Mundana ile konser etkinliklerini sürdürmektedir.  2013 yılında, prodüksiyonunu gerçekleştirdiği, “Doğu Ekspresi ile Müzikli Yolculuk” adli projesini New York Jazz at Lincoln Center’da ve kurulusunun 121. yılı kutlamalari çerçevesinde Pera Palace Hotel Jumeirah’da seslendirdi.  Çalışmalarında Debussy ve Türk bestecilerinin eserlerine yer veren Durakoğlu, Arjantin’de ve Sırbistan’da düzenlenen Dünya Piyano Konferansı’nda sunumlu konserler verdi.

 

Biletlerin Biletix’te satışa sunulduğu bu özel etkinlikte, misafirler aynı zamanda Agatha Restaurant’ta servis edilen açık büfe kahvaltıdan ve öğle yemeğinden, biletlerini göstererek yüzde 15 indirimle faydalanabilecek.

 

Biletlerin fiyatı: 70 TL

Bilgi için; 0212 377 40 00

 

 

Program Detay

Adres: Pera Palace Hotel Jumeirah / Asmalı Mescit Mh. Meşrutiyet Caddesi No: 52 Beyoğlu, Taksim

Yer:     Grand Pera Balo Salonu

Tarih: 19 Mart Cumartesi 2016

Saat:   11:00

Editör: TE Bilisim