Yeni Sinema Hareketi ve Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen, "Her Cuma Yeni Sinema" etkinliği 2014 yılının son cumasında Görkem Şarkan'ın "Nergis Hanım"  filmiyle 2014 sezonunu kapatıyor.


"
Orta yaşlı Ekrem, Alzheimer hastası annesine bakmak zorundadır. Adını bile hatırlayamayan annesinin bakımını üstlenebilmek için açık denizlere yelken açma hayalini bir kenara bırakmıştır. Azıcık parayla yaşadıkları bu küçük eski evde geçen her gün birbirinin aynıdır. Bıkmış usanmış Ekrem de annesiyle bu pis kokan eski eve hapsolmuştur. Annesinin evden kaçmasına mani olmak için evin tüm kapıları ve pencerelerini kilitleyen Ekrem, kaderini kabul etmiş gibidir. Ta ki Nergis sabrını taşırana dek..."

 

Senaristliğini ve yönetmenliğini Görkem Şarkan'ın yaptığı "Nergis Hanım", 33. İstanbul Film Festivalinde Seyfi Teoman En İyi İlk Film ödülüne layık görülürken, 21. Altın Koza Film Festivalin de Begüm Akkaya'ya Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu ve Settar Tanrıöğen'e Jüri Özel Ödülünü kazandırdı.  Zerrin Sümer, Settar Tanrıöğen, Begüm Akkaya ve Faruk Barman yer alıyor.

26 Aralık  2014 Cuma günü saat 19.00'da başlayacak olan gösterimin ardından yönetmen Görkem Şarkan ve yapımcı Müge Özen izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.


Adres:

Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu

Çalıkuşu Sok. No:1 Levent- Beşiktaş

Levent Kültür Merkezi: 0212 325 73 71

 

Katadrom Derneği: 0212 252 49 24

Hüseyinağa Mah. Nane Sok. 12/4

Beyoğlu/İSTANBUL

Editör: TE Bilisim