İstanbul Modern’in dünyada öncü rol üstlenen müzelerin yöneticilerini Türkiye’den izleyiciler ile buluşturarak güncel müzecilik alanında yeni bir bilgi paylaşım ağı ve iletişim platformu yaratan programı “Müzeler Konuşuyor”, Amerika ve Birleşik Krallık’tan sonra Almanya ile devam ediyor.

Goethe-Institut Istanbul işbirliğiyle Almanya’daki sanat kurumlarının küratörlerinin ve müze direktörlerinin davetli olduğu “Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Almanya” kapsamında, Almanya’daki müze ve sanat kurumu modelleri ele alınıyor.

 

Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Almanya’nın ilk konuğu uzun yıllardır Frankfurt’taki Städel Müzesi, Liebieghaus Heykel Koleksiyonu ve Schirn Kunsthalle’nin direktörlüğünü yürüten Max Hollein. Aynı zamanda İstanbul Modern Uluslararası Danışma Kurulu üyelerinden olan Max Hollein’ın, 25 Mart’ta müze kurumu ve ziyaretçileri hakkında yapacağı konuşmanın ardından, 22 Nisan’da Köln’deki Ludwig Müzesi Direktörü Dr. Yil­­maz Dziewior ve 24 Mayıs’ta Berlin’deki KW Çağdaş Sanat Enstitüsü Şef Küratörü Ellen Blumenstein deneyimlerini paylaşmak üzere İstanbul Modern’de olacak.

 

Müzeler topluma karşı sorumludur

Max Hollein konuşmasında yıllar içinde müzelerin sürekli bir gelişim sürecinden geçtiğine, müze takipçilerinin beklentileri ve bilgi düzeyleri farklı gruplardan oluştuğuna dikkat çekecek. Müze ziyaretçilerinin müze deneyimlerini keyifli bir hale getirmek için bilgi düzeylerindeki, ilgi alanlarındaki farklılıklara hitap edilmesi gerektiğine inanan Hollein konuşmasında müzelerin yalnızca ziyaret edilecek bir mekâna değil, aynı zamanda bir işleve, topluma karşı bir sorumluluğa sahip olduğunu vurgulayacak. “Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Almanya” programında ayrıca müze mimarisi ve genişleme projeleri, koleksiyon yapan ve yapmayan kurum modelleri, küratöryel pratikler ile programlama ve müze yönetiminde yeni yaklaşımlar gibi ana konulara da odaklanılacak.

Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Almanya

Müze ve Ziyaretçileri: Max Hollein

25 Mart Cuma 2016, 19.00

Etkinlik İstanbul Modern Müzesi giriş katında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Konuşma dili İngilizce olup, simültane çeviri yapılacak.

Bilgi ve rezervasyon: [email protected]

Fotoğraflar:

Städel Museum and Städel Garden Photo: Städel Museum

Max Hollein, Portrait © Schirn Kunsthalle Frankfurt, 2014, Photo: Gaby Gerster

Editör: TE Bilisim