İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Aralık ayında İNTEMA MUTFAK sponsorluğunda akrobasi ve dansı mutfağa taşıyor. Dünyanın en iyi sirk topluluklarından biri olarak kabul edilen Kanadalı Les 7 Doigts de la Main (Yedi Parmak) tarafından birçok ülkede kapalı gişe sahnelenen “Mutfak ve İtiraflar”, 23-27 Aralık tarihleri arasında 6 özel gösterimle Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

Mutfağın büyülü dünyasını beş duyuya da hitap edecek bir dille sahneye taşıyan “Mutfak ve İtiraflar” seyircileri 90 dakikalık ‘lezzetli’ bir yolculuğa çıkartıyor. Sahnelendiği her yerde büyük beğeni toplayan ve sirk, dans, tiyatro, müzik ile yemeğin eşsiz uyumunun sergilendiği gösteride, 9 akrobat ve dansçı, her şeyiyle kullanıma hazır bir mutfak içersinde, hayallerini, deneyimlerini, kökenlerini ve hayat hikâyelerini masaya yatırıyor. Gösteri için hazırlanmış özgün müziklerin yanı sıra, tanınan ve sevilen şarkıların farklı yorumları da performansa eşlik ediyor. “Mutfak ve İtiraflar”ın sonunda ise izleyenleri ‘tatlı’ bir sürpriz bekliyor. 

Gösterinin koreografisi, topluluğun sanat yönetmenleri ve aynı zamanda kurucuları olan Shana Carroll ve Sébastian Soldevila’ya ait. Shana Carroll, yaptığı sirk koreografileri ile “Festival Mondial du cirque dedemain”de (Geleceğin Sirki Dünya Festivali) dört altın madalya kazandı. 2008 yılında ise Cirque du Soleil’in Quebec 400. yıl gösterisinde 40 trapezci için yaptığı koreografiyle dikkat çekti. Ayrıca, 1994-2001 yılları arasında Cirque du Soleil’in Saltimbanco adlı gösterisinde solo trapez gösterisiyle yer aldı. Sébastien Soldevilla ise biyokimya alanındaki eğitimini bırakarak en büyük düşü olan akrobasi alanında eğitim almaya başladı, trambolin, akrobatik kayak alanlarında adından söz ettirdi.

Les 7 Doigts de la Main (Yedi Parmak) topluluğu, 12 yılda 11 farklı gösteriyi, 40 ülke ve 350 şehirde seyirciyle buluşturdu. 2002 yılında kurulan ve Le Monde tarafından dünyanın en ünlü sirk topluluklarından biri olarak gösterilen Les 7 Doigts de la Main (Yedi Parmak), adını 7 kurucusundan alıyor: Isabelle Chassé, Shana Carroll, Patrick Léonard, Faon Shane, Gypsy Snider, Sébastien Soldevila ve Samuel Tétreault.

Mutfak ve İtiraflar gösterisi Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin mekân sponsorluğunda yapılacak. Gösteriye ayrıca Martı Istanbul Hotel konaklama desteği veriyor.

 

Biletler nerede?

 

“Mutfak ve İtiraflar” gösterisinin biletleri Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi (0216 556 98 00), Biletix web sitesi (www.biletix.com) ve hizmet bedelsiz olarak İKSV ana gişeden (İKSV ana gişe Pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açık.) temin edilebilir. Lale Kart sahipleri biletlerini %25’a varan özel indirimlerle alabilir. 

Editör: TE Bilisim