Adele ve “30” albümü, Defne Kayalar ve yeni projeleri, Heykelde Yeni Keşifler Yarışması’nın sergisi, İstanbul’un yeni sahnesi Bahçe Galata, Pınar Kür ve 45 yıllık edebiyat aşkı, Komet ve yeni “Resim Sergisi” ve çok daha fazlası…

Milliyet Sanat’ın Aralık 2021 sayısında okurları, Adele’in altı yıl aranın ardından dinleyiciyle buluşan yeni stüdyo albümü “30”; yeni projelerinin heyecanını yaşayan Defne Kayalar’ın  Asu Maro ile söyleşisi; Milliyet Sanat’ın bu yıl ikincisini düzenlediği Heykelde Yeni Keşifler Yarışması’nın kazananları ve bu ay Cemil Molla Köşkü’nde görülebilecek sergisi; İstanbul’un yeni sahnesi Bahçe Galata ve ilk oyunu “Nora 2” üzerine Tülin Özen, Tansu Biçer ve Saim Güveloğlu ile röportaj; Pınar Kür ile edebiyatta geride bıraktığı 45 yılın sohbeti; Komet ile iki yılda çizdiklerini bir araya getirdiği “Resim Sergisi” üzerine bir söyleşi gibi dolu dolu birçok içerik okurları bekliyor. Sanatın her alanında birbirinden özel röportaj, yazı ve haberlerle Milliyet Sanat raflarda, dijital uygulamalarda ve 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini aradığınızda kapınızda!

Yılın son sayısının kapağında okurları Milliyet Sanat dergisinin, genç sanatçıları desteklemek ve heykelin görünürlülüğünü artırmak amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Heykelde Yeni Keşifler Yarışması karşılıyor. Jüri tarafından belirlenen 10 eserin öyküleri dergide yer alırken eserler, Kemer Country Club’ın ardından aralık ayında Mesa Holding’e ait Cemil Molla Köşkü’nde sergilenecek. 80. yaşını kutlayan sanatçı Komet, Dirimart’ta gerçekleşen ve son iki yılda yaptığı resimlerinden oluşan “Resim Sergisi”ni; Olgaç Artam Türkiye’de müzayedeciliğin öncü kurumlarından Artam Antik A.Ş.’yi ve kuruluşunun 40. yılında izleyiciyle buluşturduğu “Tuvallerde İstanbul” başlıklı özel sergiyi anlatıyor. Türkiye’nin güncel sanat yaşamına dair daha birçok farklı haber ve yazıl plastik sanatlar sayfalarında okurları bekliyor.

Asu Maro, Milliyet Sanat Aralık 2021 sayısının Ayın Söyleşisi bölümünde, oyunculuk kariyerinin en parlak dönemini yaşayan Defne Kayalar’ı ağırlıyor. Dijital platformlarda peş peşe yayına girecek dizileriyle birbirinden çok farklı karakterlerle dolu bir yıla hazırlanan Kayalar, ailesine ve yaşamına dair de içtenlikle konuşuyor.

Derginin sinema sayfalarında Steven Spielberg’in 60 yıl sonra yeniden beyazperdeye aktardığı “Batı Yakası’nın Hikâyesi”ne; “Matrix” serisinin dördüncü filmi “The Matrix Resurrections” vesilesiyle tüm seriye, Wes Anderson’ın yeni filmi “Fransız Postası”na dair detaylı incelemeler yer alıyor. Yönetmen Tufan Taştan ve oyuncu Barış Falay’ın “Sen Ben Lenin” filmini anlattığı sayfalarda, “Karanlık Kız” filmiyle bu kez yönetmen olarak sinemaseverlerin karşısına çıkan yetenekli oyuncu Maggie Gyllenhaal da mercek altına alınıyor.

Milliyet Sanat Aralık 2021 sayısının müzik sayfaları, Berlin müzik sahnesinin iki önemli kadın müzisyeni, Ah! Kosmos ve Hüma Utku’nun röportajıyla açılıyor. Egemen Limoncuoğlu’nun yeni sanatçıları ve albümleri, Naim Dilmener’in müzik gündemini değerlendirdiği sayfalarda, Adele’in altı yıl aradan sonra çıkardığı ve hayata dair yeni bakış açısını sözlere döktüğü yeni stüdyo albümü “30”un kapsamlı bir değerlendirmesi de yer alıyor.

Prömiyer yapmaya hazırlanan “Timsah Ateşi”nin oyuncuları Funda Eryiğit, Hazar Ergüçlü ve Kubilay Tunçer; kapılarını “Nora 2” oyunuyla açan, İstanbul’un yeni sahnesi Bahçe Galata’yı ve oyunu anlatan Tülin Özen, Tansu Biçer ve Saim Güveloğlu; Studio Oyuncuları’nın yeni oyunu “Aşınma”nın yazar-yönetmeni Şahika Tekand ve oyuncusu Yiğit Özşener; sahneye uyarlanan  “Ağaçtaki Kız” romanının yazarı Şebnem İşigüzel, yönetmeni İlksen Başarır ve oyuncusu Ahsen Eroğlu söyleşileriyle Milliyet Sanat sayfalarına konuk oluyorlar. Sahne sanatları sayfalarında ayrıca, Monica Bellucci’nin ilk kez canlı olarak seyirci karşısına çıktığı ve 14 Aralık’ta Zorlu PSM’de sahnelenecek “Maria Callas: Mektuplar ve Anılar” adlı oyun üzerine bir yazı da okurları bekliyor.  

Cesur kalemiyle, roman, öykü ve çevirileriyle edebiyatımıza 45 yıldır yön veren Pınar Kür’ün kapsamlı bir röportaj verdiği Milliyet Sanat’ın edebiyat sayfalarında İnci Aral yeni romanı Yukarlarda En Uzaklarda’yı, Deniz Yüce Başarır ise babası Kâmran Yüce’nin arşivinden yola çıkarak hazırladığı ve Kenter Tiyatrosu’nun kuruluşunu kaleme aldığı Perde Kapanmasa Görecektiniz’i anlatıyor. Edebiyat dünyasından daha birçok dikkat çekici haber ve röportaj, derginin sayfalarında okurlarla buluşuyor.

Müjdat Gezen, 71. sanat yılını Kadıköy’de kutlayacak Müjdat Gezen, 71. sanat yılını Kadıköy’de kutlayacak

Aralık 2021 sayısının podcast sayfasına ise yaklaşık yedi yıldır “Gerisi Hikâye” podcast serisiyle korku literatürü üstüne sohbetler geliştiren Beril Tetik, Demokan Atasoy ve Galip Dursun konuk oluyor.

 

Kitabevlerinde, marketlerde ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor. 
Editör: TE Bilisim