Daha önce ‘Kırmızı Pazartesi’ adlı oyunda köle olan zenci bir kadını oynayan Mahperi Mertoğlu 8 Ekim’de  sahneleyeceği Turgut Özakman’ın ‘Ocak’ adlı oyununda 80 yaşında Alzheimer’lı bir anneyi canlandıracak. Sanatçının bir sonra ki hedefi ise erkeği oynamak!

 

25 yıldır Şehir Tiyatroları’nda sahne alan ve 1992 yılında ‘Karşı Şov’ ile dizi sektörüne giren ve peşi sıra çektiği‘Şaşıfelek Çıkmazı’ , ‘Melekler Korusun’ adlı dizilerle büyük bir hayran kitlesi edinen başarılı oyuncu Mahperi Mertoğlu, ‘Ocak’ adlı tiyatro oyunu ile sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Turgut Özakman’ın kaleme aldığı ‘Ocak’adlı oyunda 80 yaşında yaşlı bir kadını oynayan Mahperi Mertoğlu’na Cengiz Tangör, Hakan Güner ve  ‘Güzel Köylü’ dizisinden Erkan Sever ile ‘Güllerin Savaşı’ dizisinden Aslı Güngör eşlik edecek. Oyunun yönetmenliğiniMuhteşem Yüzyıl dizisinde Sokullu’yu canlandıran Yıldırım Fikret Ural üstleniyor. ‘Ocak’ 9 Ekim de Şehir Tiyatroları Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde sahnelenecek.

OYUNCULUK BÖYLE BİRŞEY!

Mahperi Mertoğlu “Ocak oyununda, seksen yaşında Alzheimer’ lı bir anneanneyi canlandırıyorum. Bir oyuncuyu mutlu eden de böyle zorlayıcı ve değişik karakterleri oynamak.  2009 da Sadri Alışık Tiyatrosu En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldığım ‘Kırmızı Pazartesi’  adlı oyunda da, köle olan bir zenci kadını oynadım. Rolün hiç sözü olmamasına rağmen bana ödül getirdi. Bir oyuncu olarak sıradışı ve değişik karakterleri canlandırmak sancılı fakat çok keyifli oluyor. 80 yaşında bir kadının duruşu vücut dili bambaşka oluyor. Bu rolü oynarken boynumda bir fıtık oluştu. Bir oyunda da atı oynamıştım. Fakat, oyunculuk böyle bir şey. Bir sonra ki oyunumda da erkeği oynamak isterim. Doğası gereği erekler kadınlardan çok farklı. Beni zorlayacak oyunları seviyorum.” dedi. 


Editör: TE Bilisim