ÜNLÜ OYUNCU LEVENT ÜLGEN; “YATAK ODASI DİYALOGLARI” OYUNU İLE EVLİLİK KORKUMU YENDİM VE EVLENDİM!!! EVLİLİKTEN KORKANLARI OYUNA BEKLİYORUZ”
 

Birol Güven’in aynı adlı kitabından tiyatro sahnesine uyarlanan ve  Galip Erdal’ın yönetmenliğini yaptığı oyun, yoğun istek üzerine 3. Sezon da yine tiyatro severlerle buluşmaya devam ediyor.

Kısa bir süre önce dünya evine giren Levent Ülgen, “Evlilikten hep korktum, ta ki Birol Güven’in Yatak Odası Diyalogları adlı kitabını sahneye uyarlayıp oynayıncaya kadar. Aslında bu oyun bana evlilikten değil, evlilikte başarısız olmaktan, sürdürememekten korktuğumu fark ettirdi. Oynadığım Ahmet karakterinin ne kadar bana ya da benim Ahmet’e ne kadar benzediğimi gördüm.

 

Oyunda eşimi canlandıran  İpek karakteri bütün kadınları temsilen bir ilişkide bir erkeğin neler yapması ve neler yapmaması  gerektiğini  sıralıyordu. Her oyunda bu yüzden önceki ilişkilerimde yapmış olduğum hatalar bir bir yüzüme vuruldu.

 

Sonra oyunlardan birinde bir ışık yandı beynimde düşündüm ki Ahmet’in yaptıklarını yapmazsam, Ahmet’e önerilenleri kendi hayatıma uygularsam başarılı olabilir, korkumu yenebilirdim. Baktım başarılı oluyorum, cesaret geldi ve evlendim. Kısacası bu oyun sayesinde evlendim. Bu oyun abartısız söylüyorum benim hayatımı değiştirdi.Mutlu ve uzun soluklu bir evliliğin sırlarını bu oyunla anladım.

 

Sırlar neler mi? Oyunda anlatırım!!!” diyerek tiyatro severlerin yanı sıra evlilik korkusu olanlara da çağrıda bulundu. Yatak Odası Diyalogları Kasım ayına her Pazar Zorlu Center PSM’de sanatseverlerle buluşacak.

Editör: TE Bilisim