Başarılı oyuncu Ahmet Çevik, Profilo Kültür Merkezi’nde 'Pardon Bekar mısınız?’ adlı tiyatro oyunu ile sevenleriyle buluştu. Mustafa Arıkoğlu’nun yazdığı, yönetmenliğini Apo Kaya’nın yaptığı ve Ahmet Çevik, Sinan Bengier, Tuğba Özay, Dost Elver, Selin Bayraktar, Ender Gülçiçek, Hakan Kutlay Kutlu, Şehmus Akbulut, Yağız Sanal ve Meral Küçükerol gibi ünlü ve genç oyuncuların rol aldığı oyunda bir de sürpriz yaşandı.



Çevik, gala gecesinde Darulbedayi sanatçısı Behzat Budak Haki'nin şu an Levent Kırca'da bulunan kavuğunu devraldı. Behzat Budak Haki'nin kavuğu ailesi ve müze kurultayının uygun görmesiyle daha önce Levent Kırca'ya verilmişti.

Onur Akay, Nuri Alço gibi ünlü isimlerin katıldığı gala gecesinde Kırca, sahneye çıkarak kavuğu törenle Ahmet Çevik'e teslim etti.

KAVUK LEVENT KIRCA'YA NASIL GEÇTİ?

Kırca’ya, Orhangazi Sanatevi’nde Bursa Ahmet Vefikpaşa Tiyatrosu'nun açılışında Behzat Haki Budak’ın giydiği kavuk hediye edilmişti. Kırca’ya kavuğu hediye eden Ahmet Yirmibeş kavuğun orijinal olduğunu söylemişti.



O günlerde, Türkiye’de iki orijinal kavuk bulunduğunu kaydeden Kırca, 'Birisi İsmail Dümbüllü’nün orijinal kavuğu Ferhan Şensoy’un muhafazası altında. Bir de Behzat Haki Budak’ın bu kavuğu. Bu kavuk da artık bende. Ben de bunu nesillere iletilsin diye bir başka sanatçı arkadaşıma hediye edeceğim.' demişti.


Kaynak: Doğan Haber Ajansı

Editör: TE Bilisim