Tarihçilerin Güller Savaşı olarak adlandırdığı, çatışmaların en önemli kahramanlarından biri olan III.Richard, Tiyatro CEF & Erdem Akakçe yapımcılığında tekrar sahnede…

 

Başrol oyuncularından olan güzel ve başarılı oyuncu Beste Bereket “Ben bu oyunda Lady Anne karakterini oynuyorum, Kocası ve babası, Richard tarafından öldürülmesine rağmen, yas tuttuğu halde Richard'la evlenmeyi kabul eden bir kadın… III.Richard, dalavere, cinayet ve kötülüğün olduğu performansı yüksek bir oyun… Oyunun bütününü yönetmenimiz daha sade bir hale getirdi. Böyle bir başyapıtla tiyatro sahnesinde olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Özellikle seyircinin izlerkenki tepkisini çok merak ediyorum” dedi.

 

DÜNYACA ÜNLÜ OYUN YAZARI  SHAKESPEARE’İN BAŞYAPITLARINDAN OLAN “III. RICHARD” SAHNEDE…

 

Yapımcılığını Tiyatro CEF & Erdem Akakçe’nin, organizasyonunu ise AYSA Prodüksiyon’un üstlendiği, yönetmenliğini Zurab Sikharulidze’nin yaptığı,  William Shakespeare’in unutulmaz eseri “III. Richard” tiyatroseverlerle buluştu.

 

 

Başrollerini Erdem Akakçe (III.Richard), Mert Yavuzcan (Clarence, Kral Edward, Prens Edward), Beste Bereket (Lady Anne), Başak Daşman (Kraliçe Elizabeth) Yasemin Öztürk (York düşesi), Özlem Turhal de Chiara (Margaret) ve Kosta Kortidis’in (Derby Kontu Stanley) paylaştığı oyun, tarihe tanıklık etmesi ve evrensel bir uyarıda bulunması ile de dikkat çekici bir özelliğe sahip…

 

Oyunda III.Richard karakterini oynayan Erdem Akakçe, “Bir sabah uyandım ve büyük bir istekle bu oyunu sahneye koymak istediğimi farkettim ve hemen harekete geçtim. Haftalar süren provalar sonunda sahnede olmak çok keyifli. Shakespeare’nin en gözde oyunlarından biri olan III.Richard karakterinden büyülendikçe nefret ediyorsun. Böyle bir adam tanımak istemiyorsun ama oynamak istiyorsun. Tutku dolu, enteresan bir oyun.” dedi.

 

Oyunun biletleri BİLETİX’ten temin edilebilir.

 

Oyunun konusu : İngiltere tarihinde aslında aynı soydan ve dini inanıştan gelen York ve Lancaster hanedanlarının tahta sahip olabilmek maksadıyla çıkardıkları iç savaş olan ve tarihçilerin Güller Savaşı olarak adlandırdığı çatışmaların en önemli kahramanlarından biri olan III.Richard’dır.

 

Oyuncular ve Karakterleri

Erdem Akakçe                III.Richard

Mert Yavuzcan                        Clarence, Kral Edward, Prens Edward

Beste Bereket                         Lady Anne

Başak Daşman                                    Kraliçe Elizabeth

Yasemin Öztürk                      York Düşesi

Özlem Turhal de Chiara         Margaret

Kosta Kortidis                         Derby Kontu Stanley

Berkan Bulut                          Buckingham

Barış Küçükgüler                    3. Yurttaş, Prens Richard

Ferdi Alver                              2. Katil, 2. Yurttaş, Kardinal

Eren Kurtel                             1. Katil, 2. Yurttaş, Haberci

Uğur Arslan                            Catesby

Batuhan Pamukçu                  Hastings

 

Editör: TE Bilisim