"KÖKSÜZ" BU HAFTA LEVENT KÜLTÜR MERKEZİ ONAT KUTLAR SAHNESİNDE

 

"Nurcan, kocasının ölümünden sonra biri yetişkin, diğer ikisi okul çağında olan üç çocuğu Feride, İlker ve Özge'yle baş başa kalır. Baskıcı bir annenin kızı olan Nurcan, küçük yaşta kocasıyla tanışıp evlenmiş, daha kişiliği oturmadan bir otoriteden diğerine yaptığı bu geçiş, onun hem eş hem anne hem birey olarak kendini ifade edebilmesini imkansız hale getirmiştir. Özellikle kıskanç kocasının telkinleri ve yönlendirmesiyle, zaman içinde yanında kocası olmadan pazara bile gidemeyen, dış dünyadan korkan silik bir karakter olup çıkar. Köksüz, bir kaybın ardından yeniden aile olmayı başaramayan, gün geçtikçe kendini yok eden dört karakterin kaybolma hikayesidir."

Senaristliğini ve yönetmenliğini Deniz Akçay'ın yaptığı  "Köksüz", yönetmenin ilk uzun metraj filmidir. 2013 Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu", "Yılmaz Güney Ödülü", "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu", "Umut Veren Genç Erkek Oyuncu" ödüllerini alan film aynı yıl Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde "Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü" ve "Radikal Gazetesi Halk Ödülünün" sahibi oldu. Filmin başrollerinde Ahu Türkpençe, Lale Başar, Savaş Alp Başar ve Mihriban Er yer alıyor.

9 Mayıs 2014 Cuma günü saat 19.00'da başlayacak olan gösterimin ardından yönetmen Deniz Akçay izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.


Koordinasyonu Katadrom Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen ücretsiz etkinlik, 16 Mayısta Atıl İnaç'ın  "Daire" filmiyle devam edecek.

Adres:

Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu

Çalıkuşu Sok. No:1 Levent- Beşiktaş 

Editör: TE Bilisim