Aralık ayı içerisinde gerçekleşen “Çocuk İstiyorum” ve “Cahide Sonku Müzikali” gösterimlerinin ardından etkinlikler Ocak ayında da yeni oyunlarla devam edecek.


Farklı ve kaliteli proje ve etkinlikleri ile tanınan Atölye Kültür Sanatorganizasyonu ve sanat etkinliklerine verdiği destekler ile öne çıkan popüler kültür sitesi Yeni Yeni Şeyler medya sponsorluğunda; 19 Ocak 2018’de “Taranta Babu”, 26 Ocak 2018’te “Camille: Taşın Kalbi” oyunları Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

Nazım Hikmet’in 116.Doğum Günü Anısına 19 Ocak 2018 Cuma günü saat 20:00’de Ankara Sanat Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan “Taranta Babu” oyununu Harun Güzeloğlu yönetiyor, Cansu Fırıncı oynuyor. 75 dakikalık tek perde trajikomedi oyunun tanıtım yazısı şu şekilde: 

“Bu seyirlik, Henri Barbusse’ün hatırasına… 
Kendi ülkesinde kendi dilini istediği gibi kullanamadığı için, Asya ve Afrika dillerine merak saran bir İtalyan arkadaştan, geçenlerde bir paketle bir mektup aldık. Arkadaşın adını söylemek istemiyoruz. Başı belaya girer. Fakat mektubunu olduğu gibi size aktarıyoruz…"

26 Ocak 2018 Cuma günü saat 20:00’de Ankara Sanat Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan “Camille: Taşın Kalbi”isimli oyun; 1864-1943 yılları arasında yaşamış Fransız heykel sanatçısı Camille Claudel’in hayatını, Rodin’le olan ilişkisini, iniş ve çıkışlarla dolu yaşamını bir akıl hastanesinde bırakışını konu ediniyor. Kosta Kortidis’e ısmarlanarak yazdırılmış olan 80 dakikalık tek perde eserin yönetmenliğini Kemal Başar üstleniyor.

Televizyonlarda 7 sezon oynayan “Deniz Yıldızı” dizisinin başrol oyuncusu Begüm Topçu Turay, Camille Claudel’e hayat veriyor. Ona ünlü heykeltraş Rodin rolünde dünya çapında Merlin ödüllü sihirbaz ve oyuncu Kubilay Tunçer eşlik ediyor. Serap Yılmaz ise 3 farklı karaktere hayat veriyor.

Biletler biletinial.com ve Ankara Sanat Tiyatrosu gişesinden temin edilebiliyor. Rezervasyon için Ankara Sanat Tiyatrosu Gişe numarası: 0 (312)  417 76 76. Ankara Sanat Tiyatrosu, İzmir Cad. Ihlamur Sok. No:7 / A Kızılay adresinde.

“Taranta Babu”ya bilet almak için:
 
https://biletinial.com/tiyatro/taranta-babu

“Camille: Taşın Kalbi”ne bilet almak için:
 https://biletinial.com/tiyatro/camille-tasin-kalbi