Tiyatrokare’nin iki sezondur devam eden “Şen Makas” adlı interaktif komedisi, bu yılda tiyatroseverlerin beğenisini topluyor. Amerikan Tiyatro Tarihi’nde en uzun süreli oynanan, Guiness Rekorlar Kitabı’na giren ve dünyada Charlie Chaplin Komedi Ödülü’nü alan tek oyun olan “ Şen Makas” seyircinin interaktif katılımıyla gerçekleşiyor. Oyunda bir cinayet işleniyor, ve cinayet seyircinin katılımıyla ve sosyal medya yardımıyla çözülmeye çalışılıyor. Oyun, izleyicilerin seçimi doğrultusunda her gece farklı bir son ile bitiyor. Paul Portner’ın yazdığı, yıllar önce Türkiye’ye Tiyatrokare’nin getirttiği oyunun yeni versiyonu, Nedim Saban tarafından yorumlandı. Anıl Ateş Işık’ın sahne tasarımını yaptığı oyunda, Nurseli İdiz, Veysel Diker, Özgür Yetkinoğlu, Cem Güler, Müge Kement ve Jess Molho oynuyor. Nurseli İdiz’in yıllar sonra tiyatroya döndüğü interaktif komedi, Aralık ayında da izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.

SEYİRCİNİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞEN İNTERAKTİF OYUNDA BU KEZ KATİLİ MURAT BOZ BULDU.

Oyunu son sahnelerinde fikrini söyleyen sanatçı Murat Boz : “Şen Makas” cinayetinde şüphelendiğim kişi Engin Beyazıt, kendini beğenmiş biri, gittiğim spor salonunda üyelik aidatını da ödemiyordu. Kırmızı saçlı kız arkadaşı ile birlikte cinayeti işlediğini düşünüyorum” diyerek izleyiciye verdiği ipuçlarıyla oyunun sonunu değiştirdi. Ve Murat Boz’un oyun hakkında verdiği bilgiler etkili oldu ve seyirci sosyal medyadan yapılan oylama sonucunda katili, Engin Beyazıt  rolüyle, Cem Güler ‘i seçti.

Her oyunun sonu farkı bir sonla biten, interaktif seyircinin katılımıyla gerçekleşen “Şen Makas” 17 -18 Aralık’ta İzmir’de tiyatro severlerin karşısına çıkacak. İzmir li tiyartoseverler oyunda bakalım bu kez, kimi katil seçecek?

17 ARALIK PAZARTESİ    SAAT:20:30            

18 ARALIK SALI                SAAT:20:30         İZMİR BOSTANLI SUAT TAŞER     

23 ARALIK PAZAR            SAAT:15:30         KENTER TİYATROSU                       

29 ARALIK CUMARTESİ  SAAT:20:30         KOZYATAĞI  KÜLT.MERK.