“Her Cuma Yeni Sinema” Yeni Sezonda Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonunda...

Yeni Sinema Hareketi’nin, Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle 2012 yılından bu yana gerçekleştirdiği “Her Cuma Yeni Sinema” etkinliği Eylül-Ekim 2014 programını, 12 Eylül Cuma Günü, İlksen Başarır’ın, Erkek Tarafı Testosteron adlı filmiyle açıyor.




Yeni Sinema Hareketi ve Beşiktaş Belediyesinin, Türkiye’deki bağımsız sinemayı desteklemek, yeterli dağıtım imkanı bulamayan filmleri izleyicisiyle buluşturmak amacıyla başlattığı etkinlik boyunca sinemaseverlerden yoğun ilgi gördü ve toplam 63 filmi izleyicisiyle bir araya getirdi.  

Gösterimleri film temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin, Eylül-Ekim 2014 sezonu, 12 Eylül Cuma günü saat 19:00’da İlksen Başarır’ın, Erkek Tarafı Testosteron filmiyle başlayacak.

Koordinasyonu, Katadrom Kültür Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği tarafından gerçekleştirilen “Her Cuma Yeni Sinema” yeni sezonda, Ocak 2015 tarihine kadar Beşiktaşlılarla ve sinemaseverlerle birlikte olmaya devam edecek.

 

HER CUMA YENİ SİNEMA

Eylül-Ekim 2014 Programı

Hafta

Tarih

Film

Yönetmen

    1.  

12-18 Eylül

Erkek Tarafı Testosteron

İlksen Başarır

    2.  

19-25 Eylül

Cennetten Kovulmak

Ferit Karahan

    3.  

26 Eylül-2 Ekim

Mavi Ring

Ömer Leventoğlu

    4.  

10-16 Ekim

Sen Aydınlatırsın Geceyi

Onur Ünlü

    5.  

17-23 Ekim

Özür Dilerim

Cemil Ağacıkoğlu

    6.  

24-30 Ekim

Meryem

Atalay Taşdiken

    7.  

31 Ekim-6 Kasım

Silsile

Ozan Açıktan


Adres: Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu

Çalıkuşu Sok. No: 1  Levent, Beşiktaş

Tel: 0212 325 73 71

 

 

HER CUMA YENİ SİNEMA

Eylül-Ekim 2014 Programı Film Bilgileri

 

ERKEK TARAFI TESTOSTERON
Türkiye, 2013, 120’


netmen: İlksen Başarır
Senaryo: Kemal Aydoğan, İlksen Başarır, Mert Fırat
Görüntü Yönetmeni: Hayk Kirakosyan
Kurgu: Ömer Özyılmazel
Müzik: Ahmet Kenan Bilgiç, Taner Yücel, Okan Kaya
Oyuncular: Mert Fırat, Emre Karayel, Timur Acar, Metin Coşkun, Onur Ünsal, Cihan Ercan, Tuna Kırlı.
Yapımcı: Hazal Dut, Seyhan Kaya, Sevil Demirci, Muzaffer Yıldırım 

Aşkı mantık mı, duygular mı, yoksa biyoloji mi yönetir? Her şey nikâh salonunda evlenmek üzere olan gelinin salondaki konuklardan biriyle öpüşmesiyle başlar. Nikâh salonu savaş alanına döner, kimin kime vurduğu belli değildir. Ortalık yatışınca kavganın tarafları olan farklı mesleklere ve karakterlere sahip 7 adam ünlü bir pop şarkıcısı olan gelinin neden kendi halinde bir bilim adamıyla olan ilişkisini nikâh salonunda bitirmeye çalıştığını tartışır. Gece boyunca tek ortak noktaları olan “kadınlar” üzerinden konuşurlar. Kadınlarla olan komik hikâyelerini anlattıkça zaafları ve zayıflıkları teker, teker ortaya saçılır.

CENNETTEN KOVULMAK
Türkiye, 2014, 88’
Yönetmen: 
Ferit Karahan
Senaryo: Ferit Karahan
Görüntü Yönetmeni: Cemil Kızıldağ
Kurgu: Marco Spoletini
Müzik: Murat Şenürkmez, Ahmet Teoman Toktaş
Oyuncular: Ezgi Asaroğlu, Rojin Tekin, Jülide Kural, Gülistan Acet, Bünyamin Kavrut, Aziz Çapkurt, Mirza Metin
Yapımcı: Ferit Karahan

Çoğu göç etmek zorunda kalan Kürt işçilerin çalıştığı bir inşaatta mühendis olan Emine, askerde olan kardeşini bir çatışmada kaybeder. Emine için Kürt sorunu, sadece televizyonda gördüğü ve anlam veremediği çatışmalardan ibaretken kardeşinin ölümü ve inşaatta karşılaştığı bir kaza, Emine’nin Kürtlere bakışıyla birlikte hayatını da değiştirir. Emine, bütün geçmişini karşısına alıp bir karar vermek zorundadır.

MAVİ RİNG
Türkiye-Almanya, 2013, 86’
Yönetmen:
 Ömer Leventoğlu
Senaryo: Ömer Leventoğlu, Bayram Balcı
Görüntü Yönetmeni: Lefteris Agapoulakis
Müzik: Orçun Yıldırım, Serhat Bostancı
Oyuncular: Alişan Önlü, Baran Demir, Başak Koyuncuoğlu, Beşir Yılmaz, Bilal Bulut, Diyar Dersim
Yapımcı: Ömer Leventoğlu 

Türkiye’deki politik mahkûmlar, askeri cunta rejiminin hâkim olduğu 1980’li yılların sonlarında, hükümeti ve hapishane idaresini protesto amacıyla açlık grevi eylemi başlatmışlardır. Hükümet ise eyleme cevap olarak, grevin 35. gününde, bir gece yarısı, şiddet dolu bir operasyonla teslim aldığı bütün mahkûmları başka bir hapishaneye sürgün edecektir. Böylece mahkûmlar, özel olarak yapılmış demirden bir ringin hücrelerine tıka basa doldurulur, grevin bir ayı aşmış olması nedeniyle de, devlet hastanesinden gelişmelerden bihaber bir doktor getirilerek sevke yasal bir kisve giydirilir. Böylece; süresi, yönü ve sonu belirsiz bir yolculuk başlar... Bu yolda herkes başka bir yolculuk yapmaktadır. Mahkûmlar için ölüm demek olan bu yolculuk, idari sorumlu Binbaşı Mustafa için intikam, konuya yabancı Doktor Pınar için ise hayatı, insanı ve iktidarı yeniden keşfetme ve kendi varoluşuyla hesaplaşma yolculuğudur.

SEN AYDINLATIRSIN GECEYİ
Türkiye, 2013, 107’

Yönetmen: Onur Ünlü
Senaryo: Onur Ünlü
Görüntü Yönetmeni: Vedat Özdemir
Kurgu: Emre Boyraz
Oyuncular: Ali Atay, Demet Evgar, Damla Sönmez, Ahmet Mümtaz Taylan, Ercan Kesal, Ezgi Mola, Serkan Keskin, Nadir Sarıbacak
Yapımcı: Orkun Ünlü, Funda Alp 

Cemal, Manisa’nın Akhisar kasabasında babasıyla yaşayan ve kendi berber dükkânlarında çalışan bir adamdır. Kendi halinde gibi görünen Cemal’in içine bir sıkıntı çöker, kendisi bile ne olduğunu bilemez... Öte yandan hemen, hemen herkesin birbirini tanıdığı bu kasabada, gayet sıradan gibi görünen insanların olağanüstü güçleri vardır. Kimi zamanı durdurur, kimi duvarların ardını görür, kimi ölümsüz. Ama hiçbiri de süper kahraman değildir. Herkes her şeyi bilir ve normal hayatına devam eder...

ÖZÜR DİLERİM
Türkiye, 2013, 85’

Yönetmen: Cemil Ağacıkoğlu
Senaryo: Cemil Ağacıkoğlu
Görüntü Yönetmeni: Ali Olcay Gözkaya
Kurgu: Orhan Örsman
Oyuncular: Güven Kıraç, Sema Poyraz, Köksal Engür, Gökhan Kıraç, Deniz Denker
Yapımcı: Güven Kıraç 

Özür Dilerim, engelli bir insanı ve onun sağlık sorunlarıyla şekillenen bir ailenin iç dünyasını anlatıyor. Selim, kırklı yaşlara adımını atmış, zihinsel engelli, ailesinin büyük özverileriyle yetişmiş bir adamdır. Erkek kardeşi Zafer’in düğün gününde gerçekleşen bir hadise her şeyi altüst edecektir. Selim’in başına gelen bir olay aile fertlerini daha önce farkında olmadıkları gerçekleri keşfedecekleri hüzünlü bir kadere sürükler.

24 EKİM 2014, 19:00
“MERYEM”
Türkiye, 2013, 100’

Yönetmen: Atalay Taşdiken
Senaryo: Atalay Taşdiken
Görüntü Yönetmeni: Feza Çaldıran
Kurgu: Serhat Solmaz
Müzik: Youki Yamamoto
Oyuncular: Zeynep Çamcı, İsmail Hacıoğlu, Mustafa Uzunyılmaz, Zerrin Sümer, İpek Bilgin, Mehmet Usta,
Yapımcı: Atalay Taşdiken 

17-18 yaşlarında, güzelliği ile tüm kasabanın ilgisini çeken Meryem’e, aynı kasabada yaşayan ve oğulları İstanbul’da çalışan bir aile talip olmuş ve 10 gün içerisinde nişan, kına gecesi ve düğün yapılmıştır. Meryem’in kocası Mustafa, düğünden ancak bir kaç gün önce gelmiş ve 6 gün evli kaldıktan sonra “Bir düzen kurar, seni de İstanbul’a alırım” diyerek yaşadığı şehir olan İstanbul’a dönmüştür. Kayınvalidesi ve kayınpederi ile yaşamaya başlayan Meryem, bir yandan hasret çekerken, bir yandan da umudunu korumaktadır. En önemlisi de evin her türlü hizmetini görmeyi görev saymıştır kendine. Çünkü o evde gelin olarak bulunmasının asıl nedeni iyi hizmet etmesi içindir. Bu arada beklenmedik bir gelişme olur. Askere gitmeden önce Meryem’e âşık olan Murat, terhis olup gelir. Ama gelen Murat, giden Murat değildir. Askerde yaşadıkları ona ağır gelmiş, uzun süre psikolojik tedavi görmüştür. Ve bu haliyle Murat, Meryem için ciddi bir tehdit unsurudur.

31 EKİM 2014, 19:00
“SİLSİLE”
Türkiye, 2014, 105’


Yönetmen:
 Ozan Açıktan
Senaryo: Cem Akaş, Ozan Açıktan, Faruk Özerten
Görüntü Yönetmeni: Ahmet Sesigürgil
Kurgu: Erkan Erdem
Müzik: Burak Güven
Oyuncular: Nehir Erdoğan, İlker Kaleli, Tardu Flordun, Esra Bezen Bilgin, Serkan Keskin, Aytaç Uşun, Cem Özeren, Caner Arıkan
Yapımcı: Necati Akpınar, Tunay Vural

Sıcak bir yaz gecesi Ece Amerika’dan yeni dönmüş olan Cenk’in kaldığı eve gider ve eskide kalmış bir aşk alevlenir. Yakın bir dost aldatılmak üzeredir. Ve eve Faruk gelir. Olaylar birbirinin içine geçerek gelişir ve karmaşık şehirli ilişkilerin, derin yaraların ve hayatın kırgınlığının sorgulandığı, üç insanın yaşamlarını sonsuza kadar değiştirecek olaylar silsilesi başlar.

 

Editör: TE Bilisim