ÖDÜLLÜ FİLMLERLE DOLU FİLMEKİMİ BİLETLERİ 7 EKİM’DE SATIŞTA

Filmekimi bu yıl İstanbul’da 13-22 Ekim, İzmir’de ise 20-22 Ekim tarihleri arasında
Cannes’dan Venedik’e Locarno’dan Toronto’ya uluslararası festivallerde dünya prömiyerini yapan ödüllü filmleri sinemaseverlerle buluşturacak. Festival biletleri, 4 Ekim 10.30’da başlayacak Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından,
7 Ekim 10.30’da genel satışa açılacak.

 

İstanbul’da 13-22 Ekim tarihlerinde, İzmir’de ise 20-22 Ekim tarihlerinde Paribu sponsorluğunda gerçekleşecek Filmekimi’ne sayılı günler kaldı. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da saygın festivallerde gösterilmiş ödüllü ve merakla beklenen yeni yapımlar, sinema izleyicileriyle Filmekimi’nde buluşacak.

Filmekimi filmleri Beyoğlu’nda Atlas 1948 Sineması, Şişli'de City's Nişantaşı – CINEWAM Premium ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ve Sinematek/Sinema Evi'nde, İzmir’de ise Paribu Cineverse Konak Pier İzmir’de izlenebilecek.

 

Açılış filmi Sofia Coppola’dan Priscilla!

Marie Antoinette’te masalsı dünyalarda geçen karakter merkezli gerçek hayat hikâyelerini başarıyla sinemaya aktardığını gösteren Sofia Coppola yine gözler önünde olan ikonik bir karakteri ele alıyor. Başrollerini Cailee Spaeny ile Jacob Elordi’nin paylaştığı Priscilla, Priscilla Beaulieu ile Elvis Presley’nin fırtınalı birlikteliklerini mercek altına alıyor. Eylülde Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan için yarışan ve Cailee Spaeny’ye En İyi Kadın Oyuncu ödülünü getiren Priscilla, Priscilla Presley’nin 1985 tarihli Elvis ve Ben adlı anı kitabından esinleniyor.

 

Kapanış filmi 80. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan kazanan Poor Things

Altın Aslan'ı kazanan Yorgos Lanthimos The Favourite / Sarayın Gözdesi'nden beş yıl sonra yine bir dönem filmiyle yeniden Filmekimi'nde. Emma Stone bu kez Victoria döneminde, ölüyken diriltilen Bella Baxter rolünü üstleniyor. Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Margaret Qualley gibi yıldızlarla dolu oyuncu kadrosuyla da öne çıkan Poor Things, Sarayın Gözdesi ve Cruella'nın da senaryolarını yazan Tony McNamara tarafından Alasdair Gray'in 1992 tarihli romanından sinemaya uyarlandı.

 

76. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan Anatomy of a Fall Filmekimi’nde!

Dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye'nin sahibi olan bu "Hitchcockvari mahkeme filmi" bir çiftin beraberliğini de mercek altına yatıran bir cinayet-mahkeme gerilimi. Filmin senaryosu, daha önce Victoria ve Sibyl'de de işbirliği yapan yönetmen Justine Triet ile eşi Arthur Harari tarafından birlikte yazıldı.

 

Usta yönetmenlerin merakla beklenen yeni filmleri

Filmekimi usta yönetmen Aki Kaurismäki'nin Cannes'da Jüri Ödülü’nü kazanan hüzünlü romantik komedisi Sararmış Yapraklar (Fallen Leaves), Jonathan Glazer’ın 10 yılın ardından sinemaya döndüğü ve Cannes’da Büyük Ödül’ü kazanan The Zone of Interest, ünlü yönetmen Todd Haynes’in Julianne Moore ve Natalie Portman gibi yıldız isimlerin başrolde olduğu yeni filmi May December, Sofia Coppola’nın Priscilla Presley ile Elvis’i konu aldığı filmi Priscilla, Ken Loach’un çektiği son film olacağını söylediği Umudunu Kaybetme (The Old Oak), usta İtalyan yönetmen Nanni Moretti’nin son filmi Güzel Günler (Il Sol dell’Avvenire), Catherine Breillat’nın dokuz yıl sonra yönetmen koltuğuna oturduğu Geçen Yaz (L'été Dernier), Michel Gondry’nin sekiz yıl sonra beyaz perdeye dönüşünü müjdeleyen Çözümler Kitabı (Le Livre des Solutions), Yeni Arjantin Sineması'nın yıldızlarından yönetmen Rodrigo Moreno'nun son filmi Kabahatliler (Los Delincuentes), Hayao Miyazaki’nin on yıl aradan sonra çektiği, Toronto’nun açılışında gösterilen Çocuk ve Balıkçıl (Kimitachi wa dô ikiru ka) Filmekimi’nde seyircilerle buluşacak.

Filmekimi’nde Pedro Almodóvar’ın kısa western filmi Strange Way of Life (Extraña Forma de Vida) da gösterilecek. Oyuncu kadrosunda Pedro Pascal, Ethan Hawke, Manu Ríos’un yer aldığı filmin dünya prömiyeri Cannes’da özel bir gösterimde yapıldı.

Zeki Demirkubuz’un yeni filmi Hayat’ın İstanbul prömiyeri, Filmekimi’nde yapılıyor. Hayat, İstanbul Film Festivali’nde Masumiyet ile 1998’de Altın Lale kazanan Zeki Demirkubuz’un 2016 tarihli Kor’un ardından yönettiği ilk film.

İstanbul Film Festivali’nde Köprüdekiler ile Altın Lale kazanan Aslı Özge’nin yeni filmi Kara Kutu (Black Box) da Türkiye prömiyerini Filmekimi’nde yapıyor. Ortak yapımcılığı Dardenne kardeşler tarafından üstlenilen gerilim-aksiyon filmi, Münih Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı.

Her iki filmin gösterimi ekiplerinin katılımıyla yapılacak.

Filmekimi’nde ayrıca eleştirmenler tarafından övülen ve son zamanların en merak uyandıran filmlerinden All of Us Strangers da yer alıyor. Weekend ile tanınan Andrew Haigh’in yönetmen koltuğuna oturduğu filmde başrolleri Paul Mescal ile Andrew Scott üstleniyor. İzleyiciyle buluşacak bir başka film ise Sick of Myself / İlgi Manyağı ile dikkatleri üzerine çeken Kristoffer Borgli’nin yönettiği, korku, komedi, fantezi ve bilimkurguyu birleştiren ve Nicholas Cage’i başrolüne taşıyan Rüya Senaryo (Dream Scenario).

 

Ödüllü filmlerle dolu bir program

2023 Cannes Film Festivali’nde Tràn Anh Hùng’a En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandıran Şeflerin Aşkı (The Taste of Things), En İyi Senaryo Ödülü’nün sahibi, Hirokazu Kore-eda imzalı Canavar (Kaibutsu) ve En İyi Erkek Oyuncu (Kôji Yakusho) ödülüne layık görülen, Wim Wenders’in yönettiği Mükemmel Günler (Perfect Days) Filmekimi’nin beklenen filmleri arasında. Cannes’da En İyi İlk Film seçilerek Altın Kamera Ödülü’nü kazanan Altın Kozanın İçinde (Inside the Yellow Cocoon Shell), festivalin “Belirli Bir Bakış” kategorisinde En İyi Film Ödülü’nü alan acı-tatlı büyüme hikayesi Nasıl Seks Yapacağız? (How to Have Sex), aynı kategoride FIPRESCI Ödülü’nün sahibi olan, Felipe Galvez imzalı Sömürgeciler (Los Colonos) ve Altın Göz En İyi Belgesel Ödülü’nün sahibi Dört Kız Kardeş (Les filles d'Olfa) Filmekimi programında yer alıyor.

Programda ayrıca Ryûsuke Hamaguchi’nin 2023 Venedik Film Festivali’nde Büyük Ödül’ün sahibi olan son filmi Kötülük Diye Bir Şey Yok (Aku wa Sonzai Shinai), Matteo Garrone'ye Venedik'te En İyi Yönetmen ödülünü kazandıran Kaptan Benim! (Io Capitano), 73. Berlin Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan ve Almanya’nın bu yılki Oscar adayı olan İlker Çatak imzalı Öğretmenler Odası (Das Lehrerzimmer), 2023 Karlovy Vary Film Festivali’nde Büyük Ödül’ü alan Stephan Komandarev imzalı Hayat Dersleri (Urotcite na Blaga), festivalde Babak Jalali’nin En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldüğü Fremont ve bu yıl Cannes Film Festivali’nin açılışında gösterilen, Johnny Depp’in kral 15. Louis’i canlandırdığı merakla beklenen, Maïwenn’in yönettiği dönem filmi Jeanne du Barry bulunuyor.

Thomas Cailley'nin bilimkurguyla aksiyon arasında gezinen, Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış bölümünün açılış filmi olarak gösterilen filmi Hayvan Krallığı (Le Règne Animal), 2023 Cannes Gan Vakfı Dağıtım Ödülü sahibi İnşallah Erkek Olur (Inshallah Walad), 2023 Champs-Élysées FF Halk Ödülü’nün sahibi Vincent Ölmeli  (Vincent Doit Mourir) ve Éric Reinhardt'ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan Narsistle Aşk (L'amour et les forêts) Filmekimi’nde gösterilecek filmler arasında yer alıyor.

 

Filmekimi’nin sloganı “Aylardan Filmekimi”

Zengin programı dışında afiş ve kampanyalarıyla da dikkat çeken Filmekimi’nin bu yılki kampanyasını yeniden Muhabbet üstlendi. #AylardanFilmekimi sloganıyla  devam eden Filmekimi’nin reklam kampanyası, Filmekimi’nde arka arkaya film izleyen sahipleri tarafından ihmal edilmiş hayvan dostlarımıza odaklanıyor. Mizahi bir yaklaşımın benimsendiği afişlerde de Filmekimi zamanı eve az gelen sahiplerine isyan eden bu hayvanları görüyoruz. Reklam filminin yapımını Kala Film üstlendi.

 Filmekimi biletleri 7 Ekim’de satışa çıkıyor

Filmekimi biletleri, İstanbul ve İzmir için 4 Ekim Çarşamba günü 10.30’da başlayacak Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından, 7 Ekim Cumartesi günü 10.30’da genel satışa açılacak. Biletler passo.com.tr/tr üzerinden, Passo mobil uygulamasından ve Passo perakende noktalarından satın alınabilir.

Filmekimi gösterimlerinin hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00) tam 110 TL. Hafta içi 19.00 ve hafta sonu seansları (11.00, 13.30, 16.00, 19.00, 21.30) ve tüm 21.30 seansları tam 145 TL. 21.30 seansları harici seanslar ise yalnızca öğrencilere özel Eczacıbaşı Genç Bilet ile 10 TL. 

'Tutsak Abigail' ile korkuya hazır mısınız? 'Tutsak Abigail' ile korkuya hazır mısınız?

İzmir gösterimlerinin biletleri  hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00) tam 65 TL. Hafta içi 19.00 ve hafta sonu seansları (11.00, 13.30, 16.00, 19.00, 21.30) ve tüm 21.30 seansları tam 85 TL. 21.30 seansları harici seanslar ise yalnızca öğrencilere özel Eczacıbaşı Genç Bilet ile 10 TL. 

Siyah ve Beyaz Lale Kart üyeleri biletlerini kendilerine ait ön satış dönemlerinde, yer seçme opsiyonuyla passo.com.tr/tr üzerinden %25; Kırmızı Lale Kart üyeleri ise %15 oranlarında indirimle satın alabilirler.

Lale Kart üyeleri için ön satış dönemi: 4 Ekim Çarşamba 10.30 ( Siyah Lale Üyeleri), 5 Ekim Perşembe 10.30 (Beyaz Lale Üyeleri), 6 Ekim Cuma 10.30 (Kırmızı Lale üyeleri) Siyah Lale Kart üyeleri için rezervasyon kolaylığıyla.

 

Görme engelli takipçilerimize sesli betimlemeli filmler

Görme engelli festival takipçilerimiz, bu yıl Filmekimi’nde yer alan 7 filmin sesli betimlemesine Turkcell’in Hayal Ortağım uygulaması üzerinden operatör fark etmeksizin ücretsiz ulaşabilecek. Filmleri internet erişimi yeterli olan sinema salonlarında sesli betimlemeli izleyebilmek için, izlemek istediğiniz filme ait betimlemeyi sinema salonuna girmeden uygulama üzerinden cihazınıza indirmeniz ve film başladığında betimlemeyi oynatmanız yeterli. Uygulama, birkaç saniye içinde filmle senkron olacak ve diyalogların olmadığı sahnelerdeki tüm görsel detaylar ve Türkçe altyazı seslendirmesi kulaklık aracılığıyla siz sinemaseverlere ulaştırılacak.

 

Filmekimi programı

 

● Extraña Forma de Vida / Strange Way of Life / Pedro Almodóvar

● Kar Kardeşliği / La sociedad de la nieve / Society of the Snow / J.A. Bayona

● Rapito / Kidnapped / Marco Bellocchio

● Dört Kız Kardeş / Les Filles d’Olfa / Four Daughters / Kaouther Ben Hania

● Yaratık / La Bête / Bertrand Bonello

● Rüya Senaryo / Dream Scenario / Kristoffer Borgli

● Geçen Yaz / L’Été Dernier / Last Summer / Catherine Breillat

● Hayvan Krallığı / Le Règne Animal / The Animal Kingdom / Thomas Cailley

● Vincent Ölmeli / Vincent doit mourir / Vincent must die / Stéphane Castang

● Aşkın Tabiatı / Simple comme Sylvain / The Nature of Love / Monia Chokri

● Priscilla / Sofia Coppola

● Eve Dönüş / Le Retour / Homecoming / Catherine Corsini

● Öğretmenler Odası / Das Lehrerzimmer / The Teachers’ Lounge / İlker Çatak

● Hayat / Zeki Demirkubuz

● Narsistle Aşk / L’amour et les Fôrets / Just the two of us / Valérie Donzelli

● Daaaaaali! / Quentin Dupieux

● Gecede Kaybolanlar / Perdidos en la Noche / Lost in the Night / Amat Escalante

● Sömürgeciler / Los Colonos / The Settlers / Felipe Galvez

● Kaptan Benim! / Io Capitano / The Captain / Matteo Garrone

● The Zone of Interest / Jonathan Glazer

● Çözümler Kitabı / Le Livre des Solutions / The Book of Solutions / Michel Gondry

● All of Us Strangers / Andrew Haigh

● Kötülük Diye Bir Şey Yok / Aku wa sonzai shinai / Evil Does Not Exist / Ryûsuke Hamaguchi

● Bir Skandalın Peşinde / May December / Todd Haynes

● Şeflerin Aşkı / La Passion de Dodin Bouffant / The Taste of Things / Tran Anh Hung

● Fremont / Babak Jalali

● Sararmış Yapraklar / Kuolleet Lehdet / Fallen Leaves / Aki Kaurismaki

● Hayat Dersleri / Blaga’s Lessons / Stephan Komandarev

● Canavar / Kaibutsu / Monster / Hirokazu Kore-eda

● Bazen Ölmeyi Düşünüyorum / Sometimes I Think About Dying / Rachel Lambert

● Poor Things / Yorgos Lanthimos

● Umudunu Kaybetme / The Old Oak / Ken Loach / İngiltere, Fransa, Belçika / 113’ / Filmartı

● İstenmeyenler / Les Indésirables / Ladj Ly

● Jeanne du Barry / Maïwenn

● Nasıl Seks Yapacağız / How to Have Sex / Molly Manning Walker

● Çocuk ve Balıkçıl / Kimitachi wa dô ikiru ka / The Boy and the Heron / Hayao Miyazaki

● Kabahatliler / Los Delincuentes / The Delinquents / Rodrigo Moreno

● Güzel Günler / Il Sol dell’Avvenire / A Brighter Tomorrow / Nanni Moretti

● Zor Bir Yıl / Une Année Difficile / A Difficult Year / Olivier Nakache, Éric Toledano

● Joan Baez: I Am A Noise / Miri Navasky, Maeve O'Boyle, Karen O'Connor

● Kara Kutu / Black Box / Aslı Özge

● Altın Kozanın İçinde / Bên trong vỏ kén vàng / Inside the Yellow Cocoon Shell / Thien An Pham

● İnşallah Erkek Olur / Inshallah walad / Inshallah a Boy / Amjad Al Rasheed

● Sorgu / Reality / Tina Satter

● Bir Düşüşün Anatomisi / Anatomie d’une chute / Anatomy of a fall / Justine Triet

● Mükemmel Günler / Perfect Days / Wim Wenders

● Uyku / Jam / Sleep / Jason Yu 

Editör: TE Bilisim