Zeynep Özbatur Atakan’ın sinemaya güç vermek amacıyla kurduğu YAPIMLAB; kendisinin başkan yardımcılığını yürüttüğü European Women’s Audiovisual (EWA) Network oluşumuyla işbirliği içinde, çok önemli bir eğitime imza atıyor!

25-27 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek 3 günlük eğitimlerde; sinema sektöründe dijitalleşme ile birlikte gelişen yeni nesil metotlarla finans kaynağı yaratma, farklı gösterim mecraları oluşturma, pazarlama ve iletişim modelleri üzerinde durulacak.

 

2010’dan bu yana katılımcılarıyla yeni bilgiler paylaşmayı önemli sorumluluklarından biri olarak gören YAPIMLAB; EWA’nın uluslararası 15 proje için İstanbul’da açacağı eğitim programıyla eş zamanlı olarak eğitim programı düzenliyor. Türkiyeli sinemacılar için de büyük önem taşıyan “Film Yapımında Yeni Nesil Metotlar” başlıklı eğitim programı, yurtdışından gelen eğitmenlerle yurtiçinde konuyla ilgilenen sinemacıları buluşturacak.

 

Dijitalleşme ile birlikte, sinema sektöründe de yeni nesil metotlarla finans kaynağı yaratma, farklı gösterim mecraları, pazarlama ve iletişim modelleri gelişiyor. Geleneksel modeller, yeni nesil modellere dönüşürken bu değişimin öğrenilmesi, film yapımında fark yaratacak alternatif modellere yeni bir kapı aralıyor. YAPIMLAB tarafından organize edilen bu eğitimde de temel olarak; gelişen teknolojilerin beraberinde getirdiği değişime ayak uydurabilmeleri amacıyla, sinemacıların bu alanlardaki bilgilerinin güncellenmesi hedefleniyor.

 

25-27 Nisan 2014 tarihlerinde Taksim Opera Oteli’nde 10:00-17:00 saatleri arasında gerçekleşecek 3 günlük zengin eğitim programında; uzman isimler Andy Green, Kobi Shely, Cheryl Miller, Seda Kılıç Aktaş, İlker Cengiz, Yaşar Ahmet Hızarcı, Emre Şen, Efsun Gül Özgençer ve Renan Tavukçuoğlu eğitim verecek. Program kapsamında; “Online Dağıtım”, “Filminizi Markalaştırma”, “Kitlesel Fonlama-Hiç tanımadığınız destekçilerinizle tanışmaya hazır mısınız?”, “Dijital Film Pazarlama”, “e-Sinema d-Sinema”, “Dijital Tehditler”, “Transmedya Hikaye Anlatımı” ve “Sosyal medya gücünü doğru kullanarak filminizi nasıl pazarlarsınız?” konulu eğitimler gerçekleştirilecek. Eğitimlerde katılımcıların; geleceğin metotlarını öğrenerek, film yapabilmek için alternatif metotlar oluşturabilme fırsatı yakalaması, konunun Türkiye ve Avrupa’daki uzmanlarından bilgi edinmeleri, iletişim ağını genişleterek sektörden yeni kişi ve meslektaşlarla tanışmaları ve projeler için yeni formüller keşfetmeleri amaçlanıyor.

 

Tüm sinema profesyonellerinin, sinema eğitimi alanların, sinema sektöründe yenilikleri takip edenlerin, sektöre reklam-pazarlama alanında içerik üretenlerin katılımına açık olan çalışma için, mail ya da telefon aracılığıyla kayıt yaptırılması gerekiyor.

 

Bilgi için:        [email protected]

            www.yapimlab.blogspot.com

 

Kayıt için: 0 212 252 45 56 / Ayşegül Yeşim

 

EUROPEAN WOMEN’S AUDIOVISUAL (EWA) NETWORK HAKKINDA

Zeynep Özbatur Atakan’ın başkan yardımcısı olduğu EWA; görsel-işitsel alanda üretim yapan kadınların güçlerini birleştirmesi, üretimlerini tanıtması ve bilgilendirmesi için oluşturuldu. 2010’un sonundan 2012’ye kadar Madrid merkezli CIMA – İspanyol Görsel-İşitsel Kadın Meslek Çalışanları altında bir proje olarak yürütülen EWA; Ocak 2013’te bağımsız hukuki kimliğine kavuştu. Görsel-işitsel alanda, kadın ve erkek yönetmenlerin aynı imkana sahip olması gibi,  çalışanlar arasında cinsiyet eşitliğini ve bu alana üretilen içerik içinde, kadınların daha dengeli ve adil bir şekilde temsil edilmesini sağlamayı amaçlayan EWA’nın, görsel-işitsel alanda ilk odağını filmler oluştururken, sonraki çalışmalar ise video oyunları, televizyon ve online medyayı kapsıyor. Şu ana kadar 200 üyesi bulunan EWA’nın; İspanya başta olmak üzere, Türkiye, İngiltere, Fransa, Polonya, İrlanda, Almanya, Yunanistan, Hırvatistan ve İtalya’dan üyeleri yer alıyor. Çoğunluğunu yapımcı ve yönetmenlerin oluşturduğu üyeler arasında aynı zamanda birçok bestekar, menajer ve teknik ekip elemanı da yer alıyor.

 

 

“FİLM YAPIMINDA YENİ NESİL METOTLAR”

 

 

Program

 

Online Dağıtım / Andy Green& Kobi Shely

Uluslararası projelerde imzaları olan bu güçlü ikiliyle online pazarlama tekniklerine giriş yapacağız. Dijital dağıtım ve pazarlama konusunda Andy ve Kobi ile geçirilecek 1,5 saat sonunda sadece bilgi edinmekle kalmayıp, bu dünyaya katılmak konusunda ilham alacaksınız!

 

Filminizi Markalaştırma / Cheryl Miller

Dijital markalaşma, online dağıtım ve bağımsız online yaratıcılık ve strateji üzerine uzmanlaşmış olan Cheryl fikir aşamasından başlayarak filminizin online platformlarda marka haline gelmesini nasıl sağlayabileceğinizin ipuçlarını verecek. Kaçırılmayacak bir ders olacağını söylemeliyiz!

 

Kitlesel Fonlama- Hiç tanımadığınız destekçilerinizle tanışmaya hazır mısınız?/ Seda Kılıç Aktaş

‘Kitlesel fonlama günümüzde çok popüler bir teknik olabilir ama gerçekten işinize yarar şekilde çalışmasını sağlamak için ne gibi stratejiler kurmalısınız? Kitleler ve film yapımcıları nerede ve nasıl buluşur? Yeni izleyici kimdir? Dünyada ve Türkiye’de kitlesel fonlamanın etkin kullanımına dair öneriler nelerdir?’ sorularının hepsine yanıt bulabileceğiniz güçlü bir sunum sizi bekliyor!

 

Dijital Film Pazarlama / İlker Cengiz

İnternette yayın modelleri (Reklam, Kiralama, Satış, Üyelik vs.) ve ilintili yayın hakları (VOD, TVOD, EST, ADVOD, SVOD gibi), digital dağıtım/content aggregation ve dünya trendlerinin Türkiye'ye etkilerinin anlatılacağı bu sunumda yeni bir dünyanın yapısını açacağınıza emin olun!

 

e-Sinema d-Sinema / Yaşar Ahmet Hızarcı

Dijital sinemanın dünyadaki durumu nedir? d-sinema, e-sinema arasındaki farklar nelerdir? DCP nedir? Yeni sistemde sürekli duyduğumuz ama anlamını bilmediğimiz terminolojiler nelerdir? Bilgi kirliliğinin had safhada olduğu bu konuyu profesyonel bir isimden en doğru şekilde dinleme şansı kaçırılmaz!

 

Dijital Tehditler /  Emre Şen

İnternete koyulan içeriğin korunması tüm sinemacıların ortak derdidir. Kullanıcılar korsan olarak yayınlanan içeriğe ücretsiz olarak ulaşabildiği için, her türlü içerik çok hızlı tüketiliyor ve asıl hak sahiplerini ciddi maddi kayıplar yaşıyorlar. Eserlerimizi korumak için neler yapmalıyız, nasıl yol almalıyız?

 

Transmedya- Hikayeni Böl, Parçala, Yönet! / Efsun Gül Özgençer

Sana ait duyguları sanki benimlermiş gibi hissedebiliyorsam, yaşamadığım bir anıyı bana deneyimletebildin demektir. Gerçek kadar yakın gerçek kadar samimi olmak için hikayeni doğru içeriklerle, doğru zamanda, doğru yerde anlat! Yeni iletişim dünyasında transmedya hikaye anlatımı ve içerik ile pazarlamayı hala kullanmıyorsan öğrenmenin tam vakti! 

 

Sosyal medya gücünü doğru kullanarak filminizi nasıl pazarlarsınız? / Renan Tavukçuoğlu

Bir filmin, iyi olmak dışında yapması gerekenler nelerdir? Teknolojinin sunduğu nimetlerin hangisinden nasıl faydalanabiliriz? Yerel ve uluslararası örneklerle detaylandırılacak eğitim ufak dokunuşların büyük getirilerini bir kere daha gözler önüne serecek!

 

Editör: TE Bilisim