‘Tiyatro bağımsızlık yapar’ sloganıyla yola çıkıp 18 bine varan tiyatro severin takibiyle doluluk oranını %94’e ulaştırarak noktalan 21. İstanbul Tiyatro Festivali’nin, ülkemizdeki tiyatro bilincinin gelişiminde önemli bir rol oynadığı muhakkak. Bu doğrultuda farklı şehirlerde sahnelenen tiyatro oyunlarının ve sanat faaliyetlerinin dikkat çekiciliği de ivme kazanmakta.

Nitekim Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan, yazarlığını-yönetmenliğini üstlenmenin yanı sıra oyuncu olarak da yer alan Ferhat Bibal’ın hazırladığı ‘Horata’ isimli tiyatro oyunu da bunlardan biri!


Geçtiğimiz yıl Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nin tadilatta olması dolayısıyla sanatsal faaliyetlerin kısıtlanması sanatseverlerin serzenişlerine neden olmuştu. Kültür Merkezi’nin tadilatının tamamlanmasıyla Elazığ’daki kültür sanat etkinlikleri hız kazanmaya başladı. Bu anlamda tiyatro severlere bir müjde de Yukarı Şehir Tiyatro Ekibi’nden geldi.

Geçtiğimiz yıl sahneledikleri ‘Göç’ adlı oyun ile büyük beğeni alan ekip bu defa da ‘Horata’ adlı oyun ile izleyici karşısına geçmeye hazırlanıyor.


“TİYATRODA ELAZIĞ’I ANLATMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Oyunun yazarlığını, yönetmenliğini ve aynı zamanda oyunculuğunu yapan Ferhat Bibal hazırlığını yürüttükleri ‘Horata’ adlı tiyatro oyunu için gazetemize yaptığı bilgilendirmede; “HORATA tiyatro oyunumuz yine bir Elazığ oyunu… Tiyatroda Elazığ’ı anlatmak için yola çıktık. Yaptığımız oyunların çoğu mahalli, unutulmuş Elazığ şivesini tekrar gün yüzüne çıkarmak için hazırlanmış oyunlardır. Çıktığımız bu yolda Elazığ’ı anlatan birçok tiyatro oyununa imza attık. Bu oyunumuzda da insanlar ile konuşmak, sohbet etmek. Bu yüzden bunların Elazığ şivesinde karşılığı olan Horata kelimesinin etrafında oyunu kurguladık. Oyunumuza tüm tiyatro severleri bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

6 - 7 Ocak tarihleri arasında saat 19:30’daElazığ’daki  Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyunda Ferhat Bibal, Sevgi Demirel, İmran Eskin, M.Kadri Çiçek, Tuğçe Demiralp, Abdülsamed Daş rol almakta.