Yazar Ulaş Karakaya’nın yönetmenliğini yaptığı Heyamola Denizin Türküsü isimli belgesel, Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde 13 Mayıs Cuma günü saat 19.00’da Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde izleyiciyle buluşacak.

Teatro Rudius’tan dikkat çeken iki oyun! Teatro Rudius’tan dikkat çeken iki oyun!

Geçmişten günümüze ekolojik mücadelenin bir izdüşümü olan belgesel, 1970’li yılların Karadeniz’inde kıyı balıkçılarının, trol balıkçılığına karşı örgütlenme mücadelesini ve çevresinde gelişen sosyal ve siyasi olayları dönemin tanıklarının gözünden kronolojik olarak anlatıyor.

Giriş seslendirmesini İlyas Salman, müziklerini halk ozanı Ahmet Bozdoğan ve Hüseyin Unay’ın yaptığı, canlandırmalarında; Fırat Onur Altay, Özcan Konal, Gökhan Topal, Gökalp Kabacoğlu, Deniz Topal, Adasu Konal, Murat Karadere, Furkan Akın, Yusuf Bursalı ve Ersoy Çoban’ın yer aldığı Heyamola Denizin Türküsü isimli 92 dakikalık belgeselin yönetmenliğini Ulaş Karakaya görüntü yönetmenliğini Mesut Aydın yaptı.

Çekimler ve kurgu süresi 1.5 yıl sürdü

Heyamola Belgeseli, Ziya Gül’ün “Giresun Yol Hikâyeleri” isimli kitabının bir sayfasında yer alan sisteme karşı örgütlenmiş Doğu Karadenizli balıkçıların anekdotundan doğdu. 2019 yılının Kasım ayında başlayan belgeselin çekimleri ve kurgu süresi yaklaşık 1.5 yılı buldu. Dönemin tanığı olan 7 kişiyle bire bir görüşülen belgesel çekimlerinde, anlatıyı kuvvetlendirmek ve akıcılığı arttırmak için oyuncular ile sinematografik canlandırmalar yapıldı. Anlatıcılar dışında dış ses kullanılmadı.

Editör: TE Bilisim