COMİKON 2018– İstanbul FESTİVALİ’nin  ikincisini 28-30 Eylül 2018 tarihleri arasında “İlham Ver!” temasıyla düzenlenmektedir.
Bu kapsamda ülkemizde Çizgi Roman, animasyon, illüstrasyon, konsept tasarım alanlarının teşvik edilmesi ve bu alanda çalışan yaratıcı sanatçıların başarılı işlerinin takdir edilmesi amacıyla COMİKON 2018 Festivali dahilinde “Çizgi Roman Projesi, Çizgi Roman Senaryosu, Konsept Sanat Projesi ve Kısa Animasyon Film” dallarında “COMİKON ÖDÜLLERİ” verilecektir.
Festival dahilinde ayrıca bu alanlarda faaliyet gösteren tüm tarafları bir araya getirerek tanıtmak amacıyla “COMİKON 2018 Yearbook” kataloğu yayınlanacaktır.


Jüri Üyeleri arasında Alex Maleev (Daredevil, Spider Woman) Taku Kuwabar (Kutei Dragons) başta olmak üzere, Uluslararası alanda isim yapmış ünlü Türk çizerler de yer almaktadır.


Değerlendirme Süreci

Ön Eleme

  • COMİKON 2018 ÖDÜLLERİ’ne yapılan başvurular, uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından ön elemeye tabi tutulacak, ön- elemeyi geçen eserler comikonistanbul.com sitesinden ilan edilecektir.
  • Ön elemeyi geçen eserler COMİKON- İstanbul 2018 sırasında jüri tarafından nihai değerlendirmesi yapılarak 5 finalist belirlenecektir. Kazanan eser festivalin son günü yapılacak “COMİKON ÖDÜLLERİ” ödül töreninde açıklanacaktır.


  • Ön elemeyi geçen tüm katılımcılara “COMİKON Yearbook 2018” kataloğunda yer verilecektir.


Birincilere verilecek ödüller:

Çizgi Roman Senaryosu - Wacom Bamboo Spark CDS-600C Yazı Tableti

Çizgi Roman Projesi - Wacom intuos CTL- 490S Grafik Tablet

Konsept Sanat Projesi - Wacom intuos CTL- 490S Grafik Tablet

Kısa Animasyon Fİlm - Wacom intuos CTL- 490S Grafik Tablet



Başvuru Koşulları

www.japonsanat.com

adresinden her kategori için belirlenmiş başvuru koşullarınının şartnamesini (pdf.dosyası) indirebilirsiniz.