Türkiye’nin lider kuruluşu ÇAYKUR, “Tuluyhan Uğurlu ile Kampüste Çay Molası” konserlerinde 7 üniversitenin gençleriyle buluşacak. İlk durak 28 Nisan’da Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi olacak. Konserler dizisi sırasıyla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nde devam edecek.

Türkiye’nin lider kuruluşu Çaykur, ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu ile Türkiye’nin yedi üniversitesinde konser etkinliği gerçekleştiriyor. Mayıs ayında çay hasadının başlamasıyla birlikte Türkiye’nin 80 yıllık çay serüveninin anlatılacağı “Tuluyhan Uğurlu ile Kampüste Çay Molası”nın ilk durağı Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi olacak. Tuluyhan Uğurlu, konserlerinde çay hasadının coşkusunu yansıtan özel bestesini de seslendirecek.

Uğurlu, etkileyici görsel sunum eşliğinde vereceği konserlerinde Cumhuriyet’le birlikte Doğu Karadeniz ve Rize’nin kaderini değiştiren çay ekiminin hikâyesini, Karadeniz halkının çayla değişen serüvenini gençlere anlatacak. Dinleyicisini kışın doğal örtüsü kar altında sakince dinlenen ve bahar aylarında yemyeşil filizleriyle uyanan çay bahçelerinde gezdirecek.

Konser boyunca görsel sunumun da yapılacağı fotoğraflarda yeşilin her tonu ile Karadeniz, dağları ve yaylaları ile baharı karşılanacak. 90 dereceye yaklaşan eğimdeki çay bahçelerinin hasat zamanından başlayarak bitimine kadar ki olan değişim ekranlarda paylaşılacak.

Nisan’ın son haftası Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde başlayacak konserler, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nde devam edecek. 

Editör: TE Bilisim