Arter’in Dinleyen Gözler İçin başlıklı sergisinin küratörü Melih Fereli ile John Cage Vakfı Direktörü Laura Kuhn, çevrimiçi bir söyleşide bir araya geliyor. 20 Mayıs Perşembe günü saat 19:00’da gerçekleşecek çevrimiçi söyleşi, Arter’deki sergi etrafında Cage’in çok yönlü sanat pratiğine, kişisel yaşamına, ilişki ve işbirliklerine odaklanacak. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye Arter’in internet sitesinden ulaşılabilir.

 

Herkesin yaratıcı sürecin parçası olabileceği bir ortamı mümkün kılmayı amaçlayan Arter Öğrenme Programı, içinde yaşadığımız zamanı sanat aracılığıyla yorumlamaya yönelik etkinlikler sunuyor. Süreç odaklı atölyelerin ve çağdaş sanatı katılımcıların yorumuna açan rehberli turların yanı sıra Arter’in güncel sergilerinden yola çıkan çevrimiçi yorumlama etkinlikleri de devam ediyor.

Melih Fereli ve Laura Kuhn Söyleşisi, Dinleyen Gözler İçin sergisi bağlamında 20 Mayıs 2021 Perşembe günü saat 19:00’da çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Serginin küratörlüğünü üstlenen Arter Kurucu Direktörü Melih Fereli ile John Cage Vakfı Direktörü Laura Kuhn’un söyleşisi, John Cage’in müzisyen, besteci, görsel sanatçı, yazar, şair ve felsefeci olarak sanat pratiğinden yola çıkarak, Kuhn’un Cage ile çalıştığı döneme dair tecrübelerine, sanatçının renkli özel yaşamına, aralarında Merce Cunningham ve David Tudor’ın da bulunduğu diğer sanatçı ve müzisyenlerle işbirliklerine ve Kuhn’un Cage üzerine yakın zamanda kaleme aldığı yayınlara odaklanacak. İngilizce olarak gerçekleşecek çevrimiçi konuşmanın daha sonra Türkçe altyazıyla paylaşılacak kaydına ulaşmak için Arter’in YouTube kanalı takip edilebilir.

Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan Dinleyen Gözler İçin başlıklı grup sergisinde, çoğu müzikle güçlü bir bağ kuran 23 yapıta yer veriliyor. John Cage’in müzikte olduğu kadar tüm sanatsal üretiminde sessizlik, belirsizlik ve rastlantısallığı bir arada kullanan deneysel yaklaşımını ve Fluxus sanatçılarını referans alan sergide, ziyaretçiler galeri alanına hâkim olan sessizliğin içinde yapıtlardan yükselen “sesleri” keşfetmeye ve hayal etmeye davet ediliyor. Cage’in “mutlak bir sessizliğin imkânsızlığına” odaklanan önermesinin izinden giden Dinleyen Gözler İçin, duyu sistemimize içkin yaratıcı ve imgesel güçleri keşfetmemize engel olan sis perdesini aralayarak bizi dinleme ve görme biçimlerimizi farklılaştırmaya teşvik ediyor. Arter Kurucu Direktörü Melih Fereli’nin küratörlüğünü üstlendiği sergi, ses içeren az sayıda eserin tamamen sessiz yapıtlarla aynı mekânda buluşturulması yoluyla gerçeklik ve hayal gücü arasında salınan düşünsel bir sarkaç yaratmayı amaçlıyor.

“BİR MASALDI”NIN PROVALARI BAŞLADI! “BİR MASALDI”NIN PROVALARI BAŞLADI!

 

Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında çevrimiçi olarak düzenlenen Melih Fereli ve Laura Kuhn Söyleşisi’ne katılım ücretsizdir. Katılım için ayrıntılı bilgiye etkinlik sayfasından, Arter’in güncel programına ise www.arter.org.tr adresinden erişilebilir. 
Editör: TE Bilisim