“KADIKÖY’DEN BUL KADIKÖY’DE BULUŞTUR” PROJESİNİDE YER ALACAK 5 KENT MOBİLYASI BELİRLENDİ


2. İstanbul Tasarım Bienali’nin, TAK Kadıköy işbirliğiyle hayata geçirdiği, 72 Hour Urban Action ekibinin “Kadıköy’den Bul Kadıköy’de Buluştur” başlıklı projesi kapsamında Kadıköy’de yer alacak 5 kent mobilya tasarımı belirlendi.

“Kadıköy’den Bul Kadıköy’de Buluştur” projesine açık çağrı aracılığıyla başvuran tasarımcıların hazırladığı 30 tasarımdan 5’i, Kadıköy’ün 5 buluşma noktasına uygulanmak üzere 2. İstanbul Tasarım Bienali küratörü Zoë Ryan ve yardımcı küratörü Meredith Carruthers ile TAK Kadıköy ve 72 Hour Urban Action ekipleri tarafından seçildi. 1 Kasım Cumartesi ve 2 Kasım Pazar günleri geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak gerçekleştirilecek üretime tüm İstanbullular da davetli.

 

Uygulanacak Projeler

 

Kadıköy’ün Moda sahilinde yer alacak ve kırmızı şeritlerden oluşacak Ribbon-Lay Above The Rock (Tasarımcılar: Batuhan Akkaya, Burçin Çevik, Gönül Özdemir, Özlem Serdar), denize karşı sallanırken günün yorgunluğunu atmaya yarayacak hamaklardan oluşuyor.

 

Kadıköy'deki iskele önünde yer alacak, sokak mobilyası KADIKÜP (Tasarımcılar: Tevfik Saygın Özcan, Nurcan Sütçü, Derya Özkal, Sezin Nazire Demir) ile kentliler hareketli ve çok yüzeyli dolap parçalarını ayırıp birleştirerek farklı oturma alanları yaratacak.

 

Moda burnundaki çay bahçesinde yer alacak tasarımcı Kerem Burak Sarıgül’ün, eski lastik ve itfaiye hortumlarından oluşturduğu oturma grupları Modalılara yeni bir dinlenme alanı sunacak.

 

Tasarımcı Yunus Emre Akçora, Ortak Müzik, Ortak Bilinç, Ortak Mutluluk teması altında geliştirdiği Ses Lambası projesinde kullanılmayan sokak lambalarını kamusal müzik aletine dönüştürüyor. Kadıköy Altıyol mahallesinde yer alacak bu proje ile kentlilerin müzikle iç içe olması ve sokakta diledikleri gibi müzik yapmaları amaçlanıyor.

 

Bisiklet ve eşyaların aynı yerde bırakılmasını sağlayan eski rogar kapaklarından Bilal Binici ve Emrullah Toprak’ın geliştirdiği Bisiklet Park-Kamusal Çekmece projesi ise TAK’ın Yeldeğirmeni’ndeki binasının önünde yer alacak. 

 

Tasarımcıların geliştirdiği bu projeler, Kadıköylülerin desteğiyle, geri dönüşüm depolarından toplanan malzemeler kullanılarak üretilecek. 72 Hour Urban Action ekibinin öncülüğünde 12 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek prototip atölyesi sonrası 1 ve 2 Kasım tarihlerinde Kadıköy’ün 5 buluşma noktasında tasarımların uygulaması kentlilerle birlikte yapılacak. Projelerin prototipleriyle süreçlerini anlatan tüm görsel ve video kayıtları ise 11 Kasım’dan itibaren Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’ndaki 2. İstanbul Tasarım Bienali sergisinde yer alacak.

 

Projelerin üretim sürecinde yer almak isteyenler iletişim bilgilerini [email protected] adresine gönderebilir.

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 2. İstanbul Tasarım Bienali,
1 Kasım-14 Aralık 2014 tarihleri arasında Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Zoë Ryan küratörlüğünde, Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil başlığını taşıyan bienal, “Şu anda gelecek nedir?” sorusunun cevabını arayan 50’nin üzerinde projeye ev sahipliği yapacak. 2. İstanbul Tasarım Bienali, Arçelik, Doğuş Grubu & Bilgili Holding, ENKA Vakfı ve VitrA eş sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Bienale başka kurum ve kuruluşlar da destek veriyor.

 

Editör: TE Bilisim