Prof.Dr Norman Gary Finkelstein,TUTİ Yayınevinden çıkan ve  çok ses getiren kitabıyla 12-14 Aralık tarihlerinde Türkiye’de!

Yahudi bir ailenin evladı olduğunu özellikle vurgulayan Norman Gary Finkelstein; alışılmışın aksine İsrail’in yayılmacılık politikasına ve uluslararası Yahudi siyasi hareketi-Siyonizm’e karşı duruşuyla bilinen, tüm dünyada ilgi gören bir yazar, akademisyen ve aktivisttir. Kitapları 50 farklı dilde yayımlanan Finkelstein, Tuti Kitap’tan çıkan eseriyle şimdi de Türk okurlara ulaşıyor.

İsrail ablukasındaki Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi’ne, Gazze’ye yakın uluslararası sularda, İsrail Ordusu’nun gemiye asker çıkarması ve sonrasında Türk vatandaşların da dahil olduğu çeşitli ülkelerin yardımseverlerinden oluşan tam 9 kişiyi uluslararası camianın gözü önünde öldürmesi ve filodaki yolcuların rehin alınmasıyla sonuçlanan uluslararası sorunun ve Türkiye’nin rolünün de analiz edilerek genişletildiği eseri “Bu Kez Çok İleri Gittik” Türk okurlarıyla buluşuyor.

“İsrail’in Filistin’i işgali, çatışma kültürü ve Orta Doğu’nun sosyo-ekonomik yapısı” üzerine yaptığı akademik çalışmalarını uluslararası alandaki aktif faaliyet ve konuşmalarıyla da destekleyen Finkelstein, insani ve vicdani meselelerde bir aktivist olarak rol almaktan da çekinmiyor. Tüm dünyada ilgi gören yazar Tuti Kitap’tan çıkan “Bu Kez Çok İleri Gittik” adlı eserini ve yakın zamanda Orta Doğu’da yaşanan gelişmeleri değerlendirmek için 12-14 Aralık tarihlerinde Türkiye’de olacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Editör: TE Bilisim