KARİNA SOLMAZ AKÇA’DAN SİNEMATOGRAFİK BİR KİTAP: ‘TENİMDE KESİK ÇIĞLIKLAR

İstanbul'da yayım yapan Aktüel Gazetesi’nin yazarlarından ve çeşitli dizi ve filmlerde rol almış Oyuncu Karina Solmaz Akça, değişik ve ilginç bir konu içeren akıcı bir kitaba imza attı. “Kadına Yönelik Şiddet” Konulu Kısa Film Yarışmasında En İyi Öykü Dalında Birinci Olan; Akça,  “TENİMDE KESİK ÇIĞLIKLAR” adlı kitabında “Tecavüze Uğradığım İçin Özür Dilerim” sloganı ile şiddete uğrayan kadınların neredeyse toplumdan özür dilemeye itilmesine varan süreçleri akıcı bir dille anlatıyor.

HİÇ Yayınları tarafından 3.Baskısı Yapılan “Tenimde Kesik Çığlıklar” isimli kitap bir kadının geçmişiyle yüzleşmesini anlatıyor. Tüm aile bireylerini kaybetmiş, sevgilisi tarafından aldatılmış ve arkadaşı tarafından ihanete uğramış... Kâbuslarla geçirdiği gecelerin sabahında çığlıklarla uyansa da neler gördüğünü hatırlayamıyor. Peki hatırlarsa? Ve hatırladıkları canını yakarsa?

 

Yağmur'un kâbusları acı dolu bir geçmişin işaretidir. Ve Yağmur bu geçmişle nerede ve nasıl yüzleşecektir?

Çıplaklık...

Soyunmak...

Giyinmek...

Kapanmak...

Açılmak... Birçok soru geliyordu aklına çıplak bedenleri hatırladıkça!  

 

Teniyle ilk ne zaman tanıştığını düşündü. Annesi onu rahminden dışarı fırlattığında tanışmış olsa gerekti... Yumuk gözlerini annesinin mahremine dikmiş ve ağlamıştı. Hayatın en acımasız yanı Yağmur'a göre dünyaya gelmekti. Zaten dünyaya gelmiyordu. Kanla, pis sularla, pıhtılarla atılıyordu yaşama! Sonra biri tutuyordu onu, o birisi güvende olduğu yerle bağlarını koparıyordu. Sonra yine hiç tanımadığı o el, acımasızca ilk tokadını atıyordu ona. Ağlıyordu... Kanla tanışıyordu, tanıdığı ilk koku oluyordu taze kan kokusu... İnsanlar bu yüzden mi acımasız oluyordu acaba? O taze kan kokusunu tekrar mı içine çekmek istiyordu? 

Editör: TE Bilisim