STEPHEN KING’İN KÜLT ESERLERİNE İNKILÂP KİTABEVİ’NDEN

YENİ KAPAK TASARIMLI YENİ BASKI!

 

İnkılâp Kitabevi, dünyanın en sevilen gerilim ve korku yazarlarından Stephen King’in kült eserlerini Gilas Coşkun imzalı yeni kapak tasarımlarıyla yeniden okurlarla buluşturuyor! Falcı, Ejderhanın Gözleri, Tom Gordon’a Aşık Olan Kız, Yüzyılın Suçlusu Blaze, Eğlence Parkı, Rüyalar ve Karabasanlar II ve III, Yaratık ve Colorado Kid kitapları raflarda, inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!

 

Stephen King’in çok okunan ve çok sevilen korku romanları, İnkılâp Kitabevi etiketiyle okurlarla buluşuyor. Kitapların yenilenen kapakları ise renkleri ve Gilas Coşkun imzalı tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Başarılı tasarımcı, görsellerde alışılmış imgelerin dışına çıkarak dikkat çekmenin önemini ifade ediyor. Coşkun’un kapak tasarımlarında görseller kitabın konusunu, karakterlerin ruh hallerini, olayı ve mekanı yansıtırken tasarımcı, siyahın üzerinde korkunun her rengini ve her rengin negatif özelliklerini kullanıyor. Stephen King’in yapıtlarında, her zaman normal bir başlangıcı olan olayların giderek esrarengiz bir hal alması gibi; tasarımda kitabı saran beyaz renk bozulmamışlığı ifade ediyor ancak siyaha geçerken bozulmaya başlıyor.

Falcı

 

Mükemmel bir ailesi, iyi para kazandığı bir işi ve sorunsuz, mutlu bir hayatı olan ünlü avukat Billy Halleck’in tek sorunu fazla kilolarıdır. Ancak Billy’nin hayatı yaşlı bir Çingene kadına arabasıyla çarpıp ölümüne sebep olmasıyla tamamen değişir. Mahkemede aklanan Billy bu kötü olayı arkasında bırakmaya çalışırken ölen kadının babası onun yanına gelip yüzüne dokunur ve şöyle fısıldar: “İncel.”

Bu olaya o an bir anlam veremeyen Billy ertesi gün bir kilo verdiğini fark eder. Sonraki gün bir kilo daha verir, sonra bir kilo daha, bir kilo daha…

Zayıflaması artık engellenemez boyutlara erişmeye başladığında Billy bunun korkunç bir lanet olduğunu fark eder. Şimdi ya bu laneti kabullenip ölecektir ya da Çingene’yi ikna edecektir. Tabii onu bulabilirse…

Ejderhanın Gözleri

 

“Bu kitabın bir tek kusuru var. Bitmesini hiç istemiyordum, oysa bitiverdi.” Naomi King

Stephen King’in kızı Naomi’ye ithaf ettiği Ejderhanın Gözleri, bugüne dek ünlü yazarın dünyasına girmeye çekinen yetişkin ve çocuk okurlar için hevesli bir başlangıç. Ünlü edebiyatçı bu kez okurlarına fantastik bir masal anlatıyor. Bu masalda da iyilerin yanı sıra kötü büyücüler, taht oyunları ve türlü kıskançlıklar var ancak King’in diğer kitaplarında görmeye alıştığımız vampirler, hortlaklar, gulyabaniler, çeşitli yaratıklar ve kâbuslar yok.

Dünya çapında çok satan ve çok okunan Stephen King’in eserleri arasında özgün bir yere sahip olan Ejderhanın Gözleri, Tuğçe Akyüz çevirisiyle…

Tom Gordon’a Aşık Olan Kız

 

Broşürde Appalachian Yolu’nun Maine-Nej Hampshire bölümündeki altı millik yürüyüş parkurunun orta zorlukta olduğu belirtiliyordu. Bu parkur, dokuz yaşındaki Trisha McFarland’ın kardeşi Pete ve yeni boşanmış annesiyle bir cumartesi gününü geçirecekleri yerdi. Trisha, annesiyle kardeşinin her zamanki tartışmalarından kurtulmak için yoldan ayrılıp sonra da kestirmeden onları yakalamak isterken, tehlike ve korku dolu vahşiliğin derinliklerine daldı. Karanlık çöktüğündeyse bu derinliklerin tam ortasındaydı artık.

Trisha, sezgileriyle yönünü bulmak, aklıyla kendini savunmak ve cesaretiyle giderek artan korkusunu yenmek zorundaydı. Korkusunu yatıştırmak için walkman’inden Red Sox’ın beyzbol maçını yayınlayan radyo istasyonunu ayarladı. Kahramanı olan Tom Gordon’ın cesur atışları, Trisha’yı yalnızlığa karşı da koruyordu. Radyo istasyonunun sesi giderek zayıflayıp yok olduğunda Trisha, Tom Gordon’ın yanında olduğunu hayal etmeye başladı. Artık yalnız değildi.

En ilkel duygularımıza seslenen ve onları harekete geçiren Tom Gordon’a Âşık Olan Kız, bilinmeyene karşı duyduğumuz derin korkunun ve buna karşı koyacak cesaretin, inancın romanı. Daha doğrusu, bizi küçük bir kızın yenilmez ruhuna tanık eden korkunç bir peri masalı...

Yüzyılın Suçlusu Blaze

 

Blaze, Küçük Clayton Blaisdell’in öyküsüdür... Ona karşı işlenen ve onun işlediği suçların öyküsü...

Blaze’in kafası, çocukluğunda babası tarafından merdivenden atıldığından ve sonra bir daha atıldığından beri yavaş işliyordu. Gençliğinde kötü muamele gördüğü ıslahevinden kaçtıktan sonra Blaze, her şeyi bildiğini düşünen George adlı tecrübeli bir suçluyla takılmaya başladı. George onu yüzlerce numarayla ve büyük bir fikirle tanıştırdı; zengin bir ailenin çocuğunu kaçırma fikriyle. George öldürüldüğündeyse Blaze, partnerinin hayaleti tarafından ziyaret edilse de artık tek başına kalmıştı.

Edebiyat tarihinin en sempatik suçlularından birine dönüşen Blaze’in öyküsü şaşılacak kadar güçlü ve bir o kadar da hüzünlü. Stephen King’in Tom Gordon’a Âşık Olan Kız kitabı kadar gerilimli ve büyüleyici.

Eğlence Parkı

 

Üniversite öğrencisi Devin Jones, o yaz kalbini kıran kızı unutmak umuduyla Eğlence Parkı’nda geçici bir iş bulur. Ne var ki onu dehşet verici olaylar beklemektedir: Vahşi bir cinayete dair efsaneler, ölmekte olan bir çocuğun kaderi, hayatın karanlık gerçekleri ve ölümden sonraki hayat…

Her şeyin rengârenk olduğu bir dünyada zifiri karanlığın içine çekilen Jones, bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan da büyük bir yapbozun parçalarını tamamlamaya çalışır.

Hayat daima bir kandırmacadan ibaret değildir.

Vakitsiz ölüm onları yakaladığı için büyüyemeyen ve sevgiyi hiçbir zaman tadamayanlara dair bir hikâye… Yeşil Yol ve Esaretin Bedeli gibi başyapıtlardaki bütün King duygusallığını taşıyan Eğlence Parkı, gizemli ve gerilim dolu bir hikâye.

“Bu kitabı okumaya hafta içi bir akşam başlamayın. Sabaha kadar gözünüze uyku girmeyebilir.”
People

“King beklentilerimizi aşıyor, bizi büyülüyor ve hikâyedeki bir sonraki dönemeci sabırsızlıkla beklememizi sağlıyor.”

Boston Globe

“İnsanı alıp götüren, bitmek bilmeyen sürprizlerle dolu bir roman. Gerçek bir büyü.”

Washington Post

“İnsanı tutsak ediyor. Elinizden bırakamayacaksınız.”

Atlanta Journal

“Tam bir edebi zafer. Bu kitabı sakın kaçırmayın.”

GONCOURT ÖDÜLLÜ MATHIAS ÉNARD TÜRKİYE’YE GELİYOR GONCOURT ÖDÜLLÜ MATHIAS ÉNARD TÜRKİYE’YE GELİYOR

Milwaukee Journal

Rüyalar ve Karabasanlar II

 

Pek çok korku romanı yazarı, romanlarda ruh halinin önemli bir faktör olduğunu vurguluyor. Stephen King ise onlara katılmıyor ve düşüncesini şu sözlerle açıklıyor: “Ben hikâyenin fevkaladeliğine inanırım. Konu, ruh hali, hatta karakterler ve dil ikinci planda kalır.”

King’in deyimiyle “inanç, mutluluk ve iyimserlikle” yazılan bu öyküler onun haklılığını kanıtlıyor. Konu, ruh hali, karakterler ve dil değişken ama hikâye olağanüstü.  Bu kısa öyküler koleksiyonunda Stephen King yazarlık becerisini yine gözler önüne seriyor. Öykülerde hayaletler, hatta öldürmek için yanıp tutuşan, takırdayan dişler bile var. Anlayacağınız Stephen King hayranları yine çok keyif alacak.

Rüyalar Karabasanlar II, orijinali yirmi beş bağımsız öyküden oluşan ve ilk sekiz öyküsü Rüyalar Karabasanlar I adıyla yayınevimizden çıkan kitabın devamı niteliğindedir.

Rüyalar ve Karabasanlar III

 

“Dışarıda neler oluyor?” diye fısıldadı kadın. Hızlı hızlı soluyordu. Farnham kadının sol yanağında ufak bir sıyrık olduğunu fark etti. Güzel, küçük ama dik memeli ve kabarık kumral saçlı, ufak tefek, tatlı bir piliçti. Giysileri pahalı sayılırdı. Ayakkabılarından birinin topuğu kırılmıştı.

“Dışarıda neler oluyor?” diye tekrarladı kadın. “Canavarlar...”

Bu kısa öyküler koleksiyonunda Stephen King yazarlık becerisini yine gözler önüne seriyor. Öykülerde hayaletler, katiller, hatta sigara içen yaratıklar bile var. Anlayacağınız Stephen King hayranları yine çok keyif alacak.

Rüyalar Karabasanlar III, orijinali yirmi beş bağımsız öyküden oluşan ve yayınevimizden çıkan Rüyalar Karabasanlar serisinin son kitabıdır.

Yaratık

 

Nevada’nın bitmek bilmez yollarının büyük bölümü çöllerin ortasındadır. Yolu bu çöllerden geçenler ister istemez tedirgin olur, çünkü varacakları yere kadar büyük bir belirsizlik onlara eşlik eder. Yakıcı güneşin altında 50 numaralı otoyolda seyahat edenler, gidecekleri yerlere asla varamayacaklardır: New York’taki evlerine dönen Profesör Jackson ve karısı, Tahoe Gölü’ne tatile giden Wenworth-Ohio’lu Carver ailesi ve motosikletiyle seyahat eden orta yaşlı ünlü yazar Johnny Marinville.

Bir yol tabelasına çivilenmiş kedi ölüsü, Çin Çukuru denen bir dağın yamacına kurulmuş Desperation isimli küçük bir kasabanın işaretidir. Bölgede korkunç şeyler yaşanmaktadır ve Desperation’ı etkisi altına alan gizem ve kasabayı bir virüs gibi saran kötülük dehşet vericidir.

Tanrısal güçle kötülüklerin karşı karşıya geldiği bu romanda Stephen King, soluk soluğa bir maceraya çağırıyor okurlarını.

Colorado Kid

 

Stephen King efsanesi, ucu bilinmeyene doğru giden yepyeni bir soruşturmayla geri döndü.

Maine sahili açıklarındaki bir adada ölü bir adam bulunur. Cesedin üzerinde kimlik yoktur. Birtakım ipuçları, iki yerel gazeteci ve adli tıp eğitimi gören bir öğrenci sayesinde ortaya çıkar. Ancak adamın kimliğinin belirlenmesi bir yıldan fazla sürecektir. Ölen adamın ve ölümünün şaşırtıcı koşulları hakkında bilgi sahibi olundukça, çözümden de o denli uzaklaşılmaktadır. Bu, olanaksız gibi görünen bir suç mudur, yoksa çok daha garip bir olay mı?

Esrarın kalbindeki karanlık ve esrarlı olayları araştırma dürtümüz hakkında olan bu hikâyeyi Stephen King’den başkası anlatamazdı.

Stephen King, Dashiell Hammett’in Malta Şahini’nden ve Graham Greene’in eserlerinden izler taşıyan bu kitabında, konusu esrarın doğasından aşağı kalmayacak kadar şaşırtıcı bir hikâyeyle karşımıza çıkıyor… 

Editör: TE Bilisim