Çocuklar çizgi romanın renkli dünyasıyla tanışıyor Çocuklar çizgi romanın renkli dünyasıyla tanışıyor
Dünyayı muzip bir kız çocuğunun gözünden seyretmeye ne dersiniz? Şeyma Ünal’ın geçmişin tozlu sayfalarından süzdüğü naif öykülerinden oluşan ilk kitabı O Zaman Gerçeği Nasıl Öğreneceğiz? Küsurat Yayınları’nın öykü kitaplığında yerini aldı.

Nostalji duraklarında molalar verdiren 10 öyküden oluşan kitabın son öyküsü Yol, okurunu bir iç yüzleşmeye götürüyor. Haydi, hep birlikte o satırlara yol alalım…


“Yürüdükçe görüyorum, güçlü olmak diye bir şey yok. İnançlı ya da adaletli olmak diye de. Çünkü bir şey gerçekse dile getirilmeye ihtiyaç duymaz. Öylece var olur. Bana kalırsa tek bir gerçek var: Yol. Her sabah uyanıp yeniden yola çıkma cesareti göstermek var. Büyük laflar etmekle oyalanmadan, ne zaman varacağını düşünmeden her gün doğru olanı seçmek için çabalamak var. Yanlış olanı seçince görmek. Korkunca, kalbin kırılınca, kıskanınca, mutlu olunca görmek. Sana nasıl geldiğine bakmak. Saklamadan, üstünü örtmeden. Gerçek dürüstlük o. Kendine karşı olan.

Mahvoluşumu takiben her kahraman gibi ben de yeniden doğdum. Daha ilk nefesimle ayağımın ucunda gördüğüm ipe sıkı sıkı tutundum. O farkındalık anından sonra sayfalarca kitap okudum. Saatlerce dua ettim. Adım adım yürüdüm. Geri geri yürüdüm. Düştüm. Süründüm. Ama durmadım. Çünkü buraya kadar gelmemin tek sebebi, şu an bulunduğum yere varmak değildi. O yüzden devam ediyorum. Aramaya, bulmaya, kaybetmeye… Her gün yeniden.” 
Editör: TE Bilisim